vasimur

4

Bucataras
grozav

Piatra Neamț

Bucataras din 14.09.2017

RETETE107
PRIETENI75
Retete

Afinata de casa

In Bauturi la 26 Aug 2019

Pasul 1. Afinele se curăţă de frunzuliţe şi impurități, se pun într-o strecurătoare și se spală ușor sub jet de apă rece. Pasul 2. După ce s-au scurs, se pun într-o damigeană de sticlă (sau borcan mai mare), un rând de afine, un rând de zahăr și tot...

Tocanita de cartofi, cu carne de porc

In Porc la 14 Aug 2019

Curățăm ceapa, usturoiul și legumele (ardeii, rădăcinoasele și cartofii) și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile. Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne) iar rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) le dăm prin răzătoarea mare....

Cartofi la cuptor cu salata de varza murata

In Mancaruri de legume la 4 Aug 2019

Pasul 1 . Spălăm bine cartofii și îi înțepăm în câteva locuri cu furculița sau cu o scobitoare ca să nu se spargă la copt. Îi punem într-o tavă, în cuptor, așa cu coajă și-i lăsăm cam 45 minute . Sunt gata atunci când intră ușor...

Salata de ardei copti cu sos de rosii si usturoi

In Salate la 25 Iul 2019

Pasul 1.  D upă cum spuneam, c el mai migălos lucru este coacerea și curățarea ardeilor motiv pentru care vom începe cu asta. Spălăm ardeii după care îi punem la copt, pe toate fețele. Acest lucru puteți să-l faceți fie pe o plită cu lemne sau electrică, fie pe...

Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita

In Pui la 18 Iul 2019

Pasul 1. Curățăm ceapa și rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) și le spălăm bine în apă rece. Dacă varza este prea acră, o punem la desărat în apă rece, măcar o jumătate de oră. La nevoie schimbăm apa. Pasul 2 .  Cât timp varza...

Ciorba de legume, cu varza acra

In Ciorbe la 11 Iul 2019

Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place.  Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și ardeiul iute. Ceapa o tocăm mărunt iar rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință....

Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr

In Pui la 6 Iul 2019

Pas u l 1. C urăță m pulpele de pui  de tuleie și  d acă este cazul , p ârlim penele și puful, la flacăra aragazului. D upă aceea l e spălăm bine î n mai multe ap e, l e scurgem iar  apoi l e ș terge m cu...

Sarmalute de post, cu ciuperci si orez – reteta nr. 100

In Mancaruri de post la 28 Iun 2019

Se separă frunzele de varză și dacă sunt prea acre, se pun în apă rece, la desărat, cam jumătate oră. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. La fel și frunzele de varză, se pun la scurs, într-o sită. Între timp se curăță...

Pui in punga, la cuptor

In Pui la 23 Iun 2019

Pasul 1. Curățăm puiul de tuleie, iar dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea îl spălăm bine în mai multe ape, îl scurgem iar apoi îl ștergem cu șervețele de hârtie, atât în interior cât și...

Penne Rigate cu varza murata, calita

In Penne la 7 Iun 2019

Pasul 1. În uleiul încins, călim ceapa cca 1 minut. Punem sucul de roșii (sau rășiile tocate mărunt) și varza tăiată mărunt și o cană cu apă. Amestecăm ingredientele și le fierbem împreună, până ce se înmoaie varza. Eu am o tigaie cu capac ceea ce a...

Varza murata calita, de post

In Mancaruri de post la 3 Iun 2019

Punem uleiul la î ncins, î ntr-o tigaie ( sau cratiță ) . A d ă ug ă m ceapa t ă iat ă m ă runt și o c ă lim cca.  1 minut,  până ce se inmoaie și devin e ca sticl a. Adăugăm varza t ă iat ă mărunt sau fidelu ță...

Frigarui de porc la gratar, cu legume asortate

In Porc la 22 Mai 2019

Pasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei. Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2 cm. Punem carnea într-un vas (nu din metal!) și asezonăm cu sare, piper și boia de ardei...

Cartofi noi la cuptor, cu chiftelute si cascaval

In Porc la 16 Mai 2019

Pasul 1. Curățăm cartofii, ceapa, morcovul și pătrunjelul și le spălăm bine. Eu am folosit o legătură de ceapă verde, atât pentru chifteluțe cât și pentru salată. Ceapa o tocatăm mărunt iar morcovul și pătrunjelul le dăm prin răzătoarea mare (sau prin cea mică...

Friganele – paine in ou, prajita

In Mancare copii la 8 Mai 2019

Pregătim feliile de pâine iar dacă sunt prea mari, le tăiem în 2 sau 3 bucăți. Eu am avut 3 felii de pâine foarte mari, așa că le-am tăiat în câte 3 bucăți și au rezultat 9 felii mai mici. Spargem ouăle într-o farfurie adâncă sau bol și...

Plachie de crap

In Crap / Caras la 2 Mai 2019

Pas 1. Curățăm peștele de solzi, îl eviscerăm (scoatem intestinele, branhiile și osul amar de la baza capului, cu un cuțit ascuțit), îl spălăm foarte bine și-l marinăm, cu sare, piper și zeamă de lămâie. Îl punem în frigider la macerat, aproximativ o...

Friptura de miel, la cuptor.

In Oaie la 27 Apr 2019

Pregătire carne de miel: Spălăm foarte bine carnea, din mai multe ape. Separăm pulpa de restul cărnii iar cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm pielițele mai groase și grăsimea în exces. Nu îndepărtăm chiar toată grăsimea deoarece aceasta dă o savoare excelentă...

Crenvursti in aluat, la cuptor

In Mancare copii la 17 Apr 2019

Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit cam 25-30 minute, la căldură. Odată ce aluatul a crescut, se împarte în 5 părți egale și se întinde pe o planșetă,...

Portofele cu urzici, de post

In Mancaruri de post la 10 Apr 2019

Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură. Prepararea umpluturii: În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura. Se...

Placintele Smiley de cartofi, de post

In Mancare copii la 8 Apr 2019

Spălăm cartofii și îi punem la fiert (cam 30-40 minute), în coajă, în apă cu puțină sare. Sunt fierți atunci când furculița intră ușor când îi înțepăm. Scurgem apa și lăsăm cartofii să se răcească după care îi curățăm de...

Cascaval pane, cu pesmet

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2019

Se porționează cașcavalul în felii de grosimea care vă place, cam cât un deget dar nu mai mult de 1 cm. Din cantitatea de mai sus, mi-au ieșit 10 felii de cașcaval, deoarece mie îmi plac ceva mai subțiri. Se bat ouăle și se  încorporează făina. Se...

Pilaf cu urzici, de post

In Mancaruri de post la 20 Mar 2019

 Într-un vas potrivit, punem apă la fiert, cu puțină sare. Curățăm urzicile și le spălăm în apă rece, din mai multe ape. Scoatem urzicile cu o unealtă de spumuit sau cu mâna (pentru ca eventualele impurități să rămână la fundul vasului) și le punem...

Copanele de pui invelite in bacon, la cuptor

In Pui la 14 Mar 2019

Preparare copănele: Pregătim vasul în care vom găti pulpele. Îl tapetăm cu hârtie de copt și ungem cu ulei de măsline sau de floarea soarelui.  Spălăm bine copănelele (pulpe inferioare) și îndepărtăm pielea de pe ele. Condimentăm cu sare și piper,...

Desert mere coapte in cuptor, cu stafide si inghetata

In Dulciuri la 6 Mar 2019

Spălăm bine merele, după care scobim cotorul fără ca să străpungem mărul până în partea cealaltă. Punem batoanele de scorțișoară și umplem interiorul merelor cu stafide, peste care turnăm coniacul. Punem merele într-un vas în care turnăm și apa fiartă...

Ciuperci Champignon, pane

In Mancaruri de legume la 27 Feb 2019

Se spală ciupercile (am folosit doar pălăriuțele) sub jet de apă rece și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se presară apoi cu sare fină și se lasă să se pătrundă. Între timp se bat ouăle, se  încorporează făina, sare, boia și piper, după gust. Se...

Sarmalute in cuib

In Porc la 21 Feb 2019

Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră  ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. La fel și frunzele de varză, se pun la scurs, într-o sită. Între timp se...

Pulpe de pui pe pat de ciuperci si cartofi, la cuptor

In Pui la 13 Feb 2019

Cu o seară înainte curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două. Pregătire marinadă. Punem într-un vas (nu din metal!): 4-5 linguri suc de roșii (sau pastă de roșii diluată cu apă!), 4 linguri...

Smoothie de banana si grapefruit

In Love Smoothies la 6 Feb 2019

Curățăm banana de coajă, o rupem bucăți și o dăm prin mini blender (smoothie maker). Turnăm banana  într-un pahar, foarte încet, deoarece vreau ca straturile de banană și grapefruit să rămână separate. Separăm pulpa de grapefruit de sâmburi și de...

Ciuperci umplute cu branzeturi, la gratar

In Mancaruri de legume la 30 Ian 2019

Putem folosi atât ciupeci albe, cât și brune. Îndepărtăm piciorușele și folosim doar pălăriile. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem. În fiecare pălăriuță presărăm puțină sare, boia și piper măcinat, după gust. Dăm telemaua și...

Aperitiv barcute de cartofi, umplute cu ciuperci si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2019

Pasul 1. Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă, așa cu coajă. Pasul 2. Cât timp fierb cartofii, ne ocupăm de ciuperci. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem și le tăiem mărunt. Dacă sunt mai mari și nu ne place gustul dat de...

Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi

In Porc la 16 Ian 2019

Dacă dorim, putem să pregătim o marinadă, la fel ca și pentru rețeta https://www.bucataras.ro/retete/ceafa-de-porc-la-gratar-cu-cartofi-pai-si-muraturi-89136.html dar o cantitate mult mai mică.  Pregătire marinadă Punem într-un vas (nu din metal!): 2 linguri suc de roșii...

Afisate 1 - 30 din 107 retete    

Postari recente

publicat la 26.08.2019

Afinata de casa

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Te-ai izolat de haită. Asta, în traducere liberă, înseamnă “eşti cam lefter”. Ar fi cazul să-ţi găseşti vreo caprioară sau vreun lopătar cu casă, maşină şi ceva în cont.

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro