vasimur

4

Bucataras
grozav

Piatra Neamț

Bucataras din 14.09.2017

RETETE119
PRIETENI79
Retete

Taietei cu varza acra calita, smantana si cascaval, la cuptor

In Paste la 24 Feb 2020

Pasul 1. Curățăm ceapa, o spălăm bine și o tocăm mărunt. Clătim varza cu apă rece (dacă este prea acră, o lăsăm ca să se desăreze, cca 10-15 minute!), o scurgem/stoarcem de apă și o tăiem foarte mărunt sau fideluțe, cum ne place. Turnăm uleiul într-o tigaie, îl...

Smoothie de grapefruit, portocala si mar

In Love Smoothies la 16 Feb 2020

Curățăm merele de coajă și cotor și le tăiem bucăți mai mici. Separăm pulpa de portocală, de sâmburi și de cojiță și o dăm prin mini blender (smoothie maker) împreună cu mărul. Turnăm mixtul de măr și portocală într-un pahar sau două. Observație:...

Rasol afumat cu varza si cimbru, la cuptor

In Porc la 8 Feb 2020

Pasul 1. Având în vedere faptul că rasolul cu os fierbe mai greu, îi ia poate o oră sau chiar mai mult, vom începe cu acesta. Spălăm bine rasolul/ciolanul și-l punem la fiert, într-o oală, în apă cât să-l cuprindă. Îl fierbem până...

Pizza Magna

In Pizza la 24 Ian 2020

Preparare aluat: Facem un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul, frământăm puțin ca să se încorporeze uleiul și lăsăm aluatul la dospit cca 15-20 minute, la...

Ciocanele de pui in sos de smantana si cascaval, la cuptor

In Pui la 26 Dec 2019

Curățăm și spălăm bine pulpele și le punem la scurs într-o strecurătoare. Le condimentăm apoi cu sare, piper, boia și cimbru, după gust și le așezăm într-un vas termorezistent. Printre pulpe am strecurat și câteva roșii cherry și ciuperci champignon, pe care le...

Lapti de crap, prajiti

In Crap / Caras la 16 Dec 2019

C urăț ăm lapții de grăsime, de pielițe și de cheaguri le de sânge, sub jet de apă rece. După aceea îi punem într-un vas cu apă rece timp de  cca  o or ă, apoi îi scurgem de ap ă și îi punem la uscat pe prosoape de...

Ciorba taraneasca, cu carne de porc

In Ciorbe la 9 Dec 2019

Pregătirea c ărnii .  Ne vom ocupa mai întâi de carne deoarece fierbe mai greu decât legumele și va trebui să fiarbă cam o jumătate de oră. Într-o oală mai mare (eu am folosit una de 5l) punem la fiert 3-4 l de apă. Spălăm bine...

Varza dulce calita, cu cimbru

In Mancaruri de post la 30 Noi 2019

Curățăm legumele și le spălăm bine. Morcovul, pătrunjelul și țelina le dăm prin răzătoarea mică, varza o tăiem mărunt sau fideluță iar ceapa o tocăm mărunt. Punem uleiul la încins, într-o tigaie. Sotăm ceapa împreună cu morcovul, pătrunjelul și țelina, nu...

Musaca de vinete, cu carne de porc

In Mancaruri cu carne la 8 Noi 2019

Pasul 1 . Spălăm vinetele și le tăiem felii mai groase, cam de 1 cm. Le presărăm cu sare și le lăsăm la scurs cca jumătate de oră. Pasul 2. Între timp curățăm și spălăm celelalte legume și carnea. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt și le călim în uleiul...

Ciorba de legume, cu varza dulce

In Supe/Ciorbe la 24 Oct 2019

Pregătirea legumelor.  Spălăm v arza ș i o tăiem fideluțe (julienne) sau o tocăm mărunt, cum ne place. C ur ățăm ceapa, morcovul, p ă trunjelul și ț elina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și le tăiem cubulețe nu prea mari. Dacă nu aveți...

Ardei pentru umplut, la congelator

In Conserve la 6 Oct 2019

Punem apa la fiert, împreună cu sarea. Între timp spălăm bine ardeii, tăiem un căpăcel în partea cu codița, scoatem cotorul și curățăm bine de nervuri și semințe. Verificăm să nu aibă viermi, lucru foarte posibil să se întâmple. Când apa dă...

Castraveti murati, in saramura cu otet

In Muraturi la 22 Sep 2019

Pregătirea ingredientelor și așezarea lor în borcane. Înainte de toate spălăm bine și sterilizăm atât borcanele cât și capacele. Alegem castraveți cornichon cât mai mici ca să-i putem așeza în borcane de 800 ml. Spălăm castraveții și îi...

Afinata de casa

In Bauturi la 26 Aug 2019

Pasul 1. Afinele se curăţă de frunzuliţe şi impurități, se pun într-o strecurătoare și se spală ușor sub jet de apă rece. Pasul 2. După ce s-au scurs, se pun într-o damigeană de sticlă (sau borcan mai mare), un rând de afine, un rând de zahăr și tot...

Tocanita de cartofi, cu carne de porc

In Porc la 14 Aug 2019

Curățăm ceapa, usturoiul și legumele (ardeii, rădăcinoasele și cartofii) și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile. Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne) iar rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) le dăm prin răzătoarea mare....

Cartofi la cuptor cu salata de varza murata

In Mancaruri de legume la 4 Aug 2019

Pasul 1 . Spălăm bine cartofii și îi înțepăm în câteva locuri cu furculița sau cu o scobitoare ca să nu se spargă la copt. Îi punem într-o tavă, în cuptor, așa cu coajă și-i lăsăm cam 45 minute . Sunt gata atunci când intră ușor...

Salata de ardei copti cu sos de rosii si usturoi

In Salate la 25 Iul 2019

Pasul 1.  D upă cum spuneam, c el mai migălos lucru este coacerea și curățarea ardeilor motiv pentru care vom începe cu asta. Spălăm ardeii după care îi punem la copt, pe toate fețele. Acest lucru puteți să-l faceți fie pe o plită cu lemne sau electrică, fie pe...

Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita

In Pui la 18 Iul 2019

Pasul 1. Curățăm ceapa și rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) și le spălăm bine în apă rece. Dacă varza este prea acră, o punem la desărat în apă rece, măcar o jumătate de oră. La nevoie schimbăm apa. Pasul 2 .  Cât timp varza...

Ciorba de legume, cu varza acra

In Ciorbe la 11 Iul 2019

Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place.  Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și ardeiul iute. Ceapa o tocăm mărunt iar rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință....

Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr

In Pui la 6 Iul 2019

Pas u l 1. C urăță m pulpele de pui  de tuleie și  d acă este cazul , p ârlim penele și puful, la flacăra aragazului. D upă aceea l e spălăm bine î n mai multe ap e, l e scurgem iar  apoi l e ș terge m cu...

Sarmalute de post, cu ciuperci si orez – reteta nr. 100

In Mancaruri de post la 28 Iun 2019

Se separă frunzele de varză și dacă sunt prea acre, se pun în apă rece, la desărat, cam jumătate oră. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. La fel și frunzele de varză, se pun la scurs, într-o sită. Între timp se curăță...

Pui in punga, la cuptor

In Pui la 23 Iun 2019

Pasul 1. Curățăm puiul de tuleie, iar dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea îl spălăm bine în mai multe ape, îl scurgem iar apoi îl ștergem cu șervețele de hârtie, atât în interior cât și...

Penne Rigate cu varza murata, calita

In Penne la 7 Iun 2019

Pasul 1. În uleiul încins, călim ceapa cca 1 minut. Punem sucul de roșii (sau rășiile tocate mărunt) și varza tăiată mărunt și o cană cu apă. Amestecăm ingredientele și le fierbem împreună, până ce se înmoaie varza. Eu am o tigaie cu capac ceea ce a...

Varza murata calita, de post

In Mancaruri de post la 3 Iun 2019

Punem uleiul la î ncins, î ntr-o tigaie ( sau cratiță ) . A d ă ug ă m ceapa t ă iat ă m ă runt și o c ă lim cca.  1 minut,  până ce se inmoaie și devin e ca sticl a. Adăugăm varza t ă iat ă mărunt sau fidelu ță...

Frigarui de porc la gratar, cu legume asortate

In Porc la 22 Mai 2019

Pasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei. Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2 cm. Punem carnea într-un vas (nu din metal!) și asezonăm cu sare, piper și boia de ardei...

Cartofi noi la cuptor, cu chiftelute si cascaval

In Porc la 16 Mai 2019

Pasul 1. Curățăm cartofii, ceapa, morcovul și pătrunjelul și le spălăm bine. Eu am folosit o legătură de ceapă verde, atât pentru chifteluțe cât și pentru salată. Ceapa o tocatăm mărunt iar morcovul și pătrunjelul le dăm prin răzătoarea mare (sau prin cea mică...

Friganele – paine in ou, prajita

In Mancare copii la 8 Mai 2019

Pregătim feliile de pâine iar dacă sunt prea mari, le tăiem în 2 sau 3 bucăți. Eu am avut 3 felii de pâine foarte mari, așa că le-am tăiat în câte 3 bucăți și au rezultat 9 felii mai mici. Spargem ouăle într-o farfurie adâncă sau bol și...

Plachie de crap

In Crap / Caras la 2 Mai 2019

Pas 1. Curățăm peștele de solzi, îl eviscerăm (scoatem intestinele, branhiile și osul amar de la baza capului, cu un cuțit ascuțit), îl spălăm foarte bine și-l marinăm, cu sare, piper și zeamă de lămâie. Îl punem în frigider la macerat, aproximativ o...

Friptura de miel, la cuptor.

In Oaie la 27 Apr 2019

Pregătire carne de miel: Spălăm foarte bine carnea, din mai multe ape. Separăm pulpa de restul cărnii iar cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm pielițele mai groase și grăsimea în exces. Nu îndepărtăm chiar toată grăsimea deoarece aceasta dă o savoare excelentă...

Crenvursti in aluat, la cuptor

In Mancare copii la 17 Apr 2019

Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit cam 25-30 minute, la căldură. Odată ce aluatul a crescut, se împarte în 5 părți egale și se întinde pe o planșetă,...

Portofele cu urzici, de post

In Mancaruri de post la 10 Apr 2019

Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură. Prepararea umpluturii: În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura. Se...

Afisate 1 - 30 din 119 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro