Reteta de pipote picante, cu paste

de vasimur in Mancaruri cu carne, 20 Ian 2024 | 1282 vizualizari

 

Îmi plac pipotele, mai ales în sos de ceapă și usturoi, servite cu piure sau cartofi natur și bineînțeles cu murături sau salată de varză ori crudități. Mi s-a făcut poftă însă, de pipote picante, cu paste. Să știți că sunt gustoase și foarte ușor de preparat.
Pentru Reteta de pipote picante, cu paste sunt necesare cateva ingrediente: paste, pipote, ceapa, usturoi, suc de rosii.
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de pipote picante, cu paste
  • 1 pungă de paste
  • 2 caserole pipote și inimi, de pui (au avut 1,3 kg)
  • 2-3 cepe mai mari
  • 1 căpățână de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • busuioc sau cimbru uscat/verde, după gust și preferință (opțional)
  • 1-2 ardei iuți proaspeți, tăiați rondele (sau boia de ardei iute/chili), după gust
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 1 legatură de patrunjel verde, tocat
  • 2-3 linguri suc de rosii sau bulion
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de pipote picante, cu paste:

Iata cum se prepara Reteta de pipote picante, cu paste

Mai întâi preparăm pipotele, deoarece până se gătesc, avem suficient timp să ne ocupăm de paste.

Spălăm bine pipotele, le lăsăm în apă rece vreo 15-20 minute, după care le punem la scurs, într-o strecurătoare.

Între timp, curățăm ceapa , usturoiul și verdeața de pătrunjel, le spălăm și le tocăm mărunt. Ardeii iuți îi spălăm și-i tăiem rondele.

Turnăm uleiul într-o cratiță, îl încingem și punem ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care adăugăm pipotele. Lăsăm vreo 5-10 minute, până se albesc puțin pipotele, după care adăugăm apă până ce le acoperă, punem capacul și lăsăm să fiarbă, la foc mediu. Amestecăm periodic ca să nu se prindă de fundul cratiței. Verificăm dacă sunt fierte, înțepând cu o furculiță sau gustând. La nevoie mai adăugăm puțină apă. Când sunt gata, adăugăm usturoiul, ardeii iuți tăiați rondele, sucul de roșii și condimentăm, după gust și preferințe. Eu am pus și o crenguță de cimbru uscat. Mai lăsăm câteva clocote, până ce sosul capătă consistența dorită și oprim focul. Dacă nu dorim să aibă un gust prea puternic, de la cimbru, îndepărtăm crenguța și ornăm cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

Observație: Eu am folosit un mixt de condimente Hot&Spicy, sare, pipe, ardei iuți, tăiați rondele și o crenguță de cimbru, pentru a condimenta preparatul.

În timp ce se gătesc pipotele, punem la fiert apă cu puțină sare. Când fierbe apa, punem pastele și le fierbem, respectând indicațiile de pe ambalaj. Eu am folosit o pungă de paste Gnocchi, de 500 g. Pastele le vom folosi drept garnitură pentru pipote, pe care le vom servi calde.

Poftă bună!

Vezi si Reteta de Ciulama de pipote si inimi.

TIPS-URI

1

Uleiul să fie bine încins când puneți ceapa la prăjit.

2

Gătiți pipotele de pui la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți.

3

Amestecați periodic, ca să nu se prindă de fundul cratiței.

4

Nu puneți usturoiul odată cu ceapa, deoarece se prăjește mai repede, se arde și devine amar.

5

Pipotele se pot servi și cu pilaf de orez, cu cartofi natur sau piure și cu murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pipote picante, cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita nationala