Iata cum se prepara Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet
Pasul 1. Porționați carnea în felii, ceva mai supțiri decât un deget, cam de 4-5 mm grosime. Eu am avut o bucată de pulpă de porc, de 450 g și mi-au ieșit 12 felii. Bateți feliile de carne,...
Iata cum se prepara Reteta de pipote picante, cu paste
Mai întâi preparăm pipotele, deoarece până se gătesc, avem suficient timp să ne ocupăm de paste.
Spălăm bine pipotele, le lăsăm în apă rece vreo 15-20 minute, după care le punem la scurs, într-o...
Iata cum se prepara Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor
Ne ocupăm mai întâi de pulpe, ca să aibă timp să se marineze. Curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două....
Iata cum se prepara Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor
Ne ocupăm mai întâi de carne deoarece vrem s-o lăsăm la fezandat, până ce vom pregăti legumele și aluatul.
Spălăm carnea cu apă rece, o uscăm cu prosoape de bucătărie, după...
Iata cum se prepara Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor
Pasul 1 . Curățăm cartofii, rădăcinoasele , ceapa și usturoiul și le spălăm bine. Tăiem ceapa în 4- 6 bucăți, cartofii și roșia în 4/ 8 bucăți,...
Iata cum se prepara Reteta de piftie de curcan
După ce carnea de curcan s-a decongelat, am pus-o să stea în apă rece, mai bine de o jumătate de oră, ca să se elimine sângele lăsat de ea. Apoi, am spălat-o bine în apă călduță, după care am scurs-o de apă....
Iata cum se prepara Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii
Pasul 1. Dacă varza murată este prea acră, o punem la desărat în apă rece, cam 20-30 minute, după aceea la scurs, într-o sită. Tăiem varza fâșii subțiri, sau o tocăm...
Pasul 1. Fasolea boabe uscată se alege, se spală și se pune de cu seară la înmuiat, în apă rece. Dacă nu am făcut acest lucru, putem s-o ține la înmuiat minim 2 ore, în apă clocotită, într-un vas încăpător, deoarece se umflă! Vom acoperi vasul cu...
Pasul 1 . Curățăm și spălăm bine legumele. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt, morcovii și pătrunjelul îi tăiem rondele sau cubulețe, la fel și roșiile. Cartofii îi tăiem bucăți de mărimea dorită iar costița o tăiem felii nu prea groase, cam de 1 cm....
Mai întâi punem cartofii la fiert, deoarece durează ceva timp. Spălăm foarte bine cartofii și îi punem la fiert, în apă clocotită, cu puțină sare, așa întregi și cu coajă. Apa trebuie să fie doar cât să-i acopere. Îi fierbem cam 30-35 de...
Curățăm ceapa, usturoiul, rădăcinoasele, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece.
Observație1: Dacă avem ciolan/rasol cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se desprinde ușor când înțepăm cu o furculiță!...
Pasul 1. Fasolea boabe uscată se alege, se spală și se pune de cu seară la înmuiat, în apă rece. Dacă nu am făcut acest lucru, putem s-o ține la înmuiat minim 2 ore, în apă clocotită, într-un vas încăpător, deoarece se umflă! Vom acoperi vasul cu...
Se alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs. Curățăm ceapa și roșiile de codițe și le spălăm bine. Pe partea cu codiță, decupăm roșiile la rotund și cu o linguriță mică, îndepărtăm miezul din interior. Tocăm ceapa mărunt. Încingem...
Curățăm pulpele, le spălăm bine, le scurgem de apă într-o strecurătoare, după care le prăjim într-o tigaie cu capacul pus, pe toate părțile, până ce se rumenesc ușor și se pătrund. Când sunt gata, le scoatem pe o farfurie și le lăsăm în așteptare....
Pasul 1. Curățăm și spălăm bine carnea de pui după care o scurgem de apă, într-o strecurătoare. Dacă folosim piept de pui dezosat, îl tăiem fâșii groase cam cât un deget. Dacă avem pulpe, le dezosăm și le tăiem bucăți, nu prea mari. Putem să...
Curățăm ceapa și roșiile, le spălăm și le tocăm peștișori (julienne) sau cubulețe, cum ne place.
Punem uleiul într-o tigaie, îl încingem, adăugăm jumările și le lăsăm doar până ce lasă puțină grăsime.
Adăugăm ceapa și roșiile, amestecăm...
Pregătire ingrediente: Spălăm pulpa de porc, o scurgem de apă și o tăiem cubulețe mai mari. Curățăm ceapa, usturoiul, ardeiul, roșiile și cartofii și le spălăm bine. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt iar cartofii îi tăiem cubulețe, la fel ca și carnea! Tăiem ardeiul...
Spălăm bine rasolul și-l punem la fiert, într-o oală sub presiune, împreună cu foile de dafin, 1-2 căței de usturoi, boabele de piper, crenguța de cimbru uscat și apă cât să le cuprindă. Dacă nu aveți oală sub presiune, fierbeți rasolul într-o oală...
Se curășă și se spală foarte bine pipotele și inimile, se lasă în apă rece cam 15 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.
Între timp se curăță ceapa, usturoiul, roșiile și ardeiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul,...
Curățăm cartofii, îi spălăm bine, îi uscăm cu prosoape de bucătărie și-i tăiem rondele, de grosimea unui deget. Putem să-i presărăm cu puțină sare, dacă dorim.
Încingem bine grătarul electric (pe treaptă superioară) și presărăm puțină sare mare,...
Pasul 1. Curățăm ceapa, o spălăm bine și o tocăm mărunt. Clătim varza cu apă rece (dacă este prea acră, o lăsăm ca să se desăreze, cca 10-15 minute!), o scurgem/stoarcem de apă și o tăiem foarte mărunt sau fideluțe, cum ne place. Turnăm uleiul într-o tigaie, îl...
Pas 1. Carnea tocată o amestecăm cu o linguriță de ketchup, una de muştar, sare şi piper, după gust. Dacă nu avem ketchup, putem pune pastă sau suc de roșii. Formăm apoi burgerii, ca niște chiftele mai plate, cam de mărimea chiflelor în porțiunea secționată și groase de ~...
Pasul 1. Având în vedere faptul că rasolul cu os fierbe mai greu, îi ia poate o oră sau chiar mai mult, vom începe cu acesta. Spălăm bine rasolul/ciolanul și-l punem la fiert, într-o oală, în apă cât să-l cuprindă. Îl fierbem până...
Curățăm și spălăm bine pulpele și le punem la scurs într-o strecurătoare. Le condimentăm apoi cu sare, piper, boia și cimbru, după gust și le așezăm într-un vas termorezistent. Printre pulpe am strecurat și câteva roșii cherry și ciuperci champignon, pe care le...
Pasul 1 . Spălăm vinetele și le tăiem felii mai groase, cam de 1 cm. Le presărăm cu sare și le lăsăm la scurs cca jumătate de oră.
Pasul 2. Între timp curățăm și spălăm celelalte legume și carnea. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt și le călim în uleiul...
Curățăm ceapa, usturoiul și legumele (ardeii, rădăcinoasele și cartofii) și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile.
Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne) iar rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) le dăm prin răzătoarea mare....
Pasul 1. Curățăm ceapa și rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) și le spălăm bine în apă rece. Dacă varza este prea acră, o punem la desărat în apă rece, măcar o jumătate de oră. La nevoie schimbăm apa.
Pasul 2 . Cât timp varza...
Pas u l 1. C urăță m pulpele de pui de tuleie și d acă este cazul , p ârlim penele și puful, la flacăra aragazului. D upă aceea l e spălăm bine î n mai multe ap e, l e scurgem iar apoi l e ș terge m cu...
Pasul 1. Curățăm puiul de tuleie, iar dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea îl spălăm bine în mai multe ape, îl scurgem iar apoi îl ștergem cu șervețele de hârtie, atât în interior cât și...
Pasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei.
Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2 cm. Punem carnea într-un vas (nu din metal!) și asezonăm cu sare, piper și boia de ardei...
Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet
Iata cum se prepara Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet Pasul 1. Porționați carnea în felii, ceva mai supțiri decât un deget, cam de 4-5 mm grosime. Eu am avut o bucată de pulpă de porc, de 450 g și mi-au ieșit 12 felii. Bateți feliile de carne,...
Reteta de pipote picante, cu paste
Iata cum se prepara Reteta de pipote picante, cu paste Mai întâi preparăm pipotele, deoarece până se gătesc, avem suficient timp să ne ocupăm de paste. Spălăm bine pipotele, le lăsăm în apă rece vreo 15-20 minute, după care le punem la scurs, într-o...
Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor
Iata cum se prepara Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor Ne ocupăm mai întâi de pulpe, ca să aibă timp să se marineze. Curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două....
Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor Ne ocupăm mai întâi de carne deoarece vrem s-o lăsăm la fezandat, până ce vom pregăti legumele și aluatul. Spălăm carnea cu apă rece, o uscăm cu prosoape de bucătărie, după...
Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor Pasul 1 . Curățăm cartofii, rădăcinoasele , ceapa și usturoiul și le spălăm bine. Tăiem ceapa în 4- 6 bucăți, cartofii și roșia în 4/ 8 bucăți,...
Reteta de piftie de curcan
Iata cum se prepara Reteta de piftie de curcan După ce carnea de curcan s-a decongelat, am pus-o să stea în apă rece, mai bine de o jumătate de oră, ca să se elimine sângele lăsat de ea. Apoi, am spălat-o bine în apă călduță, după care am scurs-o de apă....
Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii
Iata cum se prepara Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii Pasul 1. Dacă varza murată este prea acră, o punem la desărat în apă rece, cam 20-30 minute, după aceea la scurs, într-o sită. Tăiem varza fâșii subțiri, sau o tocăm...
Fasole boabe cu costita afumata si legume, la tigaie
Pasul 1. Fasolea boabe uscată se alege, se spală și se pune de cu seară la înmuiat, în apă rece. Dacă nu am făcut acest lucru, putem s-o ține la înmuiat minim 2 ore, în apă clocotită, într-un vas încăpător, deoarece se umflă! Vom acoperi vasul cu...
Tocanita de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie
Pasul 1 . Curățăm și spălăm bine legumele. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt, morcovii și pătrunjelul îi tăiem rondele sau cubulețe, la fel și roșiile. Cartofii îi tăiem bucăți de mărimea dorită iar costița o tăiem felii nu prea groase, cam de 1 cm....
Musaca de cartofi, cu carne tocata, de porc
Mai întâi punem cartofii la fiert, deoarece durează ceva timp. Spălăm foarte bine cartofii și îi punem la fiert, în apă clocotită, cu puțină sare, așa întregi și cu coajă. Apa trebuie să fie doar cât să-i acopere. Îi fierbem cam 30-35 de...
Mazare cu rasol afumat si legume, la tigaie
Curățăm ceapa, usturoiul, rădăcinoasele, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan/rasol cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se desprinde ușor când înțepăm cu o furculiță!...
Iahnie de fasole cu carnat afumat, de porc
Pasul 1. Fasolea boabe uscată se alege, se spală și se pune de cu seară la înmuiat, în apă rece. Dacă nu am făcut acest lucru, putem s-o ține la înmuiat minim 2 ore, în apă clocotită, într-un vas încăpător, deoarece se umflă! Vom acoperi vasul cu...
Rosii umplute
Se alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs. Curățăm ceapa și roșiile de codițe și le spălăm bine. Pe partea cu codiță, decupăm roșiile la rotund și cu o linguriță mică, îndepărtăm miezul din interior. Tocăm ceapa mărunt. Încingem...
Pulpe de pui cu legume, la tigaie
Curățăm pulpele, le spălăm bine, le scurgem de apă într-o strecurătoare, după care le prăjim într-o tigaie cu capacul pus, pe toate părțile, până ce se rumenesc ușor și se pătrund. Când sunt gata, le scoatem pe o farfurie și le lăsăm în așteptare....
Tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie
Pasul 1. Curățăm și spălăm bine carnea de pui după care o scurgem de apă, într-o strecurătoare. Dacă folosim piept de pui dezosat, îl tăiem fâșii groase cam cât un deget. Dacă avem pulpe, le dezosăm și le tăiem bucăți, nu prea mari. Putem să...
Jumari cu varza acra, in sos de rosii, la tigaie
Curățăm ceapa și roșiile, le spălăm și le tocăm peștișori (julienne) sau cubulețe, cum ne place. Punem uleiul într-o tigaie, îl încingem, adăugăm jumările și le lăsăm doar până ce lasă puțină grăsime. Adăugăm ceapa și roșiile, amestecăm...
Gulas de porc, cu cartofi
Pregătire ingrediente: Spălăm pulpa de porc, o scurgem de apă și o tăiem cubulețe mai mari. Curățăm ceapa, usturoiul, ardeiul, roșiile și cartofii și le spălăm bine. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt iar cartofii îi tăiem cubulețe, la fel ca și carnea! Tăiem ardeiul...
Rasol de porc cu varza dulce, in sos de rosii
Spălăm bine rasolul și-l punem la fiert, într-o oală sub presiune, împreună cu foile de dafin, 1-2 căței de usturoi, boabele de piper, crenguța de cimbru uscat și apă cât să le cuprindă. Dacă nu aveți oală sub presiune, fierbeți rasolul într-o oală...
Tocanita din pipote si inimi, in sos de rosii
Se curășă și se spală foarte bine pipotele și inimile, se lasă în apă rece cam 15 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare. Între timp se curăță ceapa, usturoiul, roșiile și ardeiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul,...
Meniu de 1 Mai
Curățăm cartofii, îi spălăm bine, îi uscăm cu prosoape de bucătărie și-i tăiem rondele, de grosimea unui deget. Putem să-i presărăm cu puțină sare, dacă dorim. Încingem bine grătarul electric (pe treaptă superioară) și presărăm puțină sare mare,...
Varza acra calita, cu afumaturi, smantana si cascaval, la cuptor
Pasul 1. Curățăm ceapa, o spălăm bine și o tocăm mărunt. Clătim varza cu apă rece (dacă este prea acră, o lăsăm ca să se desăreze, cca 10-15 minute!), o scurgem/stoarcem de apă și o tăiem foarte mărunt sau fideluțe, cum ne place. Turnăm uleiul într-o tigaie, îl...
Burger de casa
Pas 1. Carnea tocată o amestecăm cu o linguriță de ketchup, una de muştar, sare şi piper, după gust. Dacă nu avem ketchup, putem pune pastă sau suc de roșii. Formăm apoi burgerii, ca niște chiftele mai plate, cam de mărimea chiflelor în porțiunea secționată și groase de ~...
Rasol afumat cu varza si cimbru, la cuptor
Pasul 1. Având în vedere faptul că rasolul cu os fierbe mai greu, îi ia poate o oră sau chiar mai mult, vom începe cu acesta. Spălăm bine rasolul/ciolanul și-l punem la fiert, într-o oală, în apă cât să-l cuprindă. Îl fierbem până...
Ciocanele de pui in sos de smantana si cascaval, la cuptor
Curățăm și spălăm bine pulpele și le punem la scurs într-o strecurătoare. Le condimentăm apoi cu sare, piper, boia și cimbru, după gust și le așezăm într-un vas termorezistent. Printre pulpe am strecurat și câteva roșii cherry și ciuperci champignon, pe care le...
Musaca de vinete, cu carne de porc
Pasul 1 . Spălăm vinetele și le tăiem felii mai groase, cam de 1 cm. Le presărăm cu sare și le lăsăm la scurs cca jumătate de oră. Pasul 2. Între timp curățăm și spălăm celelalte legume și carnea. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt și le călim în uleiul...
Tocanita de cartofi, cu carne de porc
Curățăm ceapa, usturoiul și legumele (ardeii, rădăcinoasele și cartofii) și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile. Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne) iar rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) le dăm prin răzătoarea mare....
Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita
Pasul 1. Curățăm ceapa și rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) și le spălăm bine în apă rece. Dacă varza este prea acră, o punem la desărat în apă rece, măcar o jumătate de oră. La nevoie schimbăm apa. Pasul 2 . Cât timp varza...
Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr
Pas u l 1. C urăță m pulpele de pui de tuleie și d acă este cazul , p ârlim penele și puful, la flacăra aragazului. D upă aceea l e spălăm bine î n mai multe ap e, l e scurgem iar apoi l e ș terge m cu...
Pui in punga, la cuptor
Pasul 1. Curățăm puiul de tuleie, iar dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea îl spălăm bine în mai multe ape, îl scurgem iar apoi îl ștergem cu șervețele de hârtie, atât în interior cât și...
Frigarui de porc la gratar, cu legume asortate
Pasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei. Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2 cm. Punem carnea într-un vas (nu din metal!) și asezonăm cu sare, piper și boia de ardei...