Pulpe de pui cu legume, la tigaie

de vasimur in Pui, 2 Sep 2021 | 3641 vizualizari

 

Carnea de pui este în preferințele multor oameni și poate fi gătită în foarte multe feluri. De data asta mi-am propus să gătesc copănele de pui, cu legume și neapărat cu ciuperci care îmi plac foarte mult. Vă mărturisesc că a ieșit un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 1 caserolă copănele de pui (9 buc. am avut)
  • 1 ceapă galbenă mai mare
  • 5-6 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 roșie proaspătă
  • 1 ardei gras verde/roșu/galben
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 cartofi mai mari
  • 6-8 ciuperci champignon, nu prea mari
  • boia de ardei dulce/iute, după gus
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • condimente pentru pui, după gust (opțional)
  • pătrunjel verde, tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu legume, la tigaie:

Curățăm pulpele, le spălăm bine, le scurgem de apă într-o strecurătoare, după care le prăjim într-o tigaie cu capacul pus, pe toate părțile, până ce se rumenesc ușor și se pătrund. Când sunt gata, le scoatem pe o farfurie și le lăsăm în așteptare.

 

Pregătim legumele: curățăm ceapa, usturoiul, morcovii, cartofii, ardeiul, roșia, și le spălăm bine. Tocăm legumele, fix cum ne place, mai mărunt sau mai mare. Eu prefer să tăi ceapa, roșia și ardeiul, solzișori, morcovul rondele iar cartofii în 4-6 bucăți, pe lungime. Ciupercile la las întregi și le curâț doar de pielița de pe pălăriuță. Dacă nu vă deranjează gustul specific, puteți să n-om faceți și voi. Sotez legumele în aceeași tigaie în care au fost prăjite pulpele: ceapa, ardeiul, morcovii, apoi ciupercile iar la sfărșit punem roșiile și usturoiul.

 

Peste acest pat de legume sotate, punem pulpele, adăugăm apă (supa de legume, sau supa concentrată) cât să le cuprindă. Acoperim tigaia cu capacul și lăsăm preparatul la foc mediu, ca să fiarbă. Se întorc pulpele pe ambele fețe. Amestecăm din când în când, ca să nu se prindă de fundul vasului. Lăsăm să fiarbă cam 4-5 minute sau până când sosul scade la consistența dorită. Oprim focul și pudrăm cu condimentele dorite, pătrunjel verde tocat, după gust, punem capacul și lăsăm ca gusturile să se întrepătrundă.

 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Prăjiți ușor pulpele, la foc mic, în tigaia cu capacul pus, până ce se pătrund și se rumenesc ușor.

2

În loc de copănele (pulpe inferioare), puteți face mâncarea și cu pulpe superioare sau cu aripioare de pui.

3

Nu prăjiți prea tare legumele când le sotați, ca să nu se ardă și să devină amare, ci căliți-le doar puțin, până ce se înmoaie și au un gust plăcut.

4

Acest preparat poate constitui o cină ușoară sau chiar un prânz delicios!

5

În loc de roșie proaspătă puteți pune bulion, suc de roșii, pastă de roșii/ardei etc.

6

O puteți prepara și în varianta picantă, cu ardei iute, dacă vă place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu legume, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

05.09.2021, 22:00

Si preferatele noastre!

vasimur 1

06.09.2021, 23:01

Vă mulțumesc mult, pentru aprecieri!

Anett 1

02.12.2021, 21:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume la cuptor