Tocanita din pipote si inimi de pui

de Camelya in Pui, 21 Sep 2015 | 1440 vizualizari

 

Inca o tocanita adorata in familia mea.
Papilele noastre gustative zburda de fericire atunci cand simte gustul intens si delicios a minunatei tocanite.

 

INGREDIENTE

  • 2 caserole pipote si inimi de pui
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 5 linguri sos de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din pipote si inimi de pui:

Pentru inceput trebuie sa despicam inimioarele si sa indepartam resturile de sange.Apoi spalam bine pipotele si inimioarele.Intr-o oala trebuie sa punem la fiert 1 litru de apa.Cand da in clocot adaugam si maruntaiele.Lasam la fiert timp de 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce au trecut cele 40 de minute,punem intr-o cratita uleiul la incins. Adaugam ardeiul,usturoiul si ceapa tocate marunt.Lasam la calit timp de 6-7 minute, dupa care adaugam pipotele si inimioarele.Acoperim cu 500 ml de apa fierbinte.Dupa 5 minute adaugam sosul de rosii si sarea si piperul dupa gust.Lasam la fiert pana scade(aproximatix 25 de minute) iar apoi adaugam 1 lingura de faina dizolvata in 50 ml de apa.La final adaugam patrunjelul tocat marunt.

Noi am servit tocanita alaturi de piure de cartofi. Puteti sa incercati si cu mamaliga. Este la fel de deliciosa!

 

TIPS-URI

1

Puneti la final alaturi de patrunjel inca un catel de usturoi zdrobit pentru un gust mai intens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din pipote si inimi de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tocanita din pipote si inimi de pui-0
Tocanita din pipote si inimi de pui-1
Tocanita din pipote si inimi de pui-2
Tocanita din pipote si inimi de pui-3
Tocanita din pipote si inimi de pui-4
Tocanita din pipote si inimi de pui-5
Tocanita din pipote si inimi de pui-6
Tocanita din pipote si inimi de pui-7

COMENTARII (15)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

22.09.2015, 13:24

foarte gustoasa!

Camelya

Camelya 1

22.09.2015, 13:35

Multumesc

Alexita92

Alexita92 1

22.09.2015, 19:56

foarte ustos !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05