Tocanita din pipote si inimi de pui

de Camelya in Pui, 21 Sep 2015 | 1754 vizualizari

 

Inca o tocanita adorata in familia mea.
Papilele noastre gustative zburda de fericire atunci cand simte gustul intens si delicios a minunatei tocanite.

 

INGREDIENTE

  • 2 caserole pipote si inimi de pui
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 5 linguri sos de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din pipote si inimi de pui:

Pentru inceput trebuie sa despicam inimioarele si sa indepartam resturile de sange.Apoi spalam bine pipotele si inimioarele.Intr-o oala trebuie sa punem la fiert 1 litru de apa.Cand da in clocot adaugam si maruntaiele.Lasam la fiert timp de 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce au trecut cele 40 de minute,punem intr-o cratita uleiul la incins. Adaugam ardeiul,usturoiul si ceapa tocate marunt.Lasam la calit timp de 6-7 minute, dupa care adaugam pipotele si inimioarele.Acoperim cu 500 ml de apa fierbinte.Dupa 5 minute adaugam sosul de rosii si sarea si piperul dupa gust.Lasam la fiert pana scade(aproximatix 25 de minute) iar apoi adaugam 1 lingura de faina dizolvata in 50 ml de apa.La final adaugam patrunjelul tocat marunt.


Noi am servit tocanita alaturi de piure de cartofi. Puteti sa incercati si cu mamaliga. Este la fel de deliciosa!

 

TIPS-URI

1

Puneti la final alaturi de patrunjel inca un catel de usturoi zdrobit pentru un gust mai intens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din pipote si inimi de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

22.09.2015, 13:24

foarte gustoasa!

Camelya 1

22.09.2015, 13:35

Multumesc

Alexita92 1

22.09.2015, 19:56

foarte ustos !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe gratinate cu ciuperci si cascaval