Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

de Patricia Iordache in Pui, 10 Mai 2013 | 8551 vizualizari

 

De ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l incerc. Parca nu au iesit asa frumoase ca ale lui, dar la gust au foste extraordinar de aromate! Ca sa nu mai spun ca erau fragede in interior si aveau o crusta crocanta de ou si susan la exterior...te lingi pe degete, nu alta! ;) Am modificat putin cantitatile fata de reteta originala si am inlocuit rozmarinul, cu cimbru.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe de pui (pe care le-am taiat in jumatate);
  • 200 gr susan;
  • 200 gr pesmet;
  • 4 oua (eu am avut de gasca);
  • sare;
  • piper
  • 1 l bere;
  • 5-6 catei usturoi (pisati);
  • cimbru;
  • ulei (pentru unsa tava)
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor:

Pregatim pulpele: le spalam si le taiem pe jumatate. Pisam usturoiul, adaugam peste el sare, piper, cimbru si aproximativ 700 ml bere. Amestecam cu o lingura si in acest amestec, punem pulpele. Acoperim vasul si lasam la rece pentru minim 3 ore.


Pregatim intr-un vas susanul, in alt vas pesmetul si separat, ouale batute bine cu un praf de sare.


Pregatim tava de la cuptor (sau vas yena incapator). Punem putin ulei pe toata suprafata tavii.


Dupa cele minim 3 ore, aruncam amestecul de bere, luam fiecare bucata de carne si o dam prin ou/pesmet/ou/susan. Asezam apoi in tava.


Procedam la fel cu toate bucatile de carne. Turnam in tava restul de bere ramas (aproximtiv 300 ml bere), acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit, la 170 grade, timp de aproximativ 20-30 minute.


Dam folia de aluminiu la o parte si lasam in continuare, la cuptor, pana ce pulpele se rumenesc frumos.


Le-am servit alaturi de piure de cartofi si cascaval ras.


 

TIPS-URI

1

Daca bucatile de carne sunt mari, se cresteaza inainte de a se pune la marinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Patricia Iordache 1

11.05.2013, 07:24

Dia...

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 08:20

gustoase pulpele

babi5 1

27.11.2014, 10:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui pe sare