Frittata cu de toate

de iri_iri in Pui, 22 Oct 2015 | 1302 vizualizari

 

Când am gasit aceasta rețeta, am fost nedumerită de ce se cheamă frittata.....si am intrat pe internet sa vad ce inseamna. Este un amestec de ingrendiente pe care fiecare le are prin frigider sau " resturi ""de la diverse preparate, care se coace la cuptor.Eu i-as spune musaca chear dacă nu se aseaza in straturi . Dar cum reteta am gasit-o cu acest nume nu se cade sa îl schimb. Intradevar, este foarte bună, sățioasa si merge servită si copiilor.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 5 oua,
  • 3 cartofi,
  • O ceapa medie
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 bucăți de pulpă dezosata de pui,
  • 100 g de mozzarela,
  • 2 linguri de smântână,
  • O legătură marar,
  • Sare,
  • Ulei si făină pentru tapetat tava.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu de toate:

Pentru început curățăm cartofii, ii spălăm si apoi ii taiem felii ca pentru prajit.


Carnea o spălăm, dupa care o taiem in cubulete.


Cartofii si bucatile de carne se vor pune la fiert în apă cu un pic de sare si ulei.


Cât acestea fierb, curatam ceapa, o spălăm si o vom taia peștișor, iar cateii de usturoi ii vom curăța, dupa care ii vom tăia mărunt.


Ceapa si usturoiul le vom pune la inabusit cu un pic de ulei și un pahar cu apă si vom lasa pe foc pana ce se vor inmuia bine si va scade apa fara a ajunge sa ce caleasca in ulei.


Separat intr-un vas vom bate ouale spumă, cu un tel sau mixer, in care vom adauga mozzarela pe care am data-o pe razatoare ,smantana si marar pe care l-am spalat si apoi l-am tocat marunt. Se amesteca pana la omogenizare adaugandu-se sare după gust.


In această compoziție vom adauga cartofii si carnea (dupa ce au fiert , le -am scurs de zeama si le-am lasat la răcit un pic). Tot aici vom adauga si ceapa si usturoiul, dupa care vom amesteca pana la incorporarea tuturor ingrendientelor.


Aceasta compoziție o vom turna intr-o tava pe care am uns-o cu ulei si apoi am tapetat-o cu faină.


Se da la cuptor care este preîncălzit si se va tine la cuptor 45 de minute la foc mediu.


Eu am mâncat cu salata de varza albă dar merge mai bine cu ceva acru: castraveti, gogosari, la alegere.

 

TIPS-URI

1

E bine de folosit cartofi roz

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu de toate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

iri_iri 1

22.10.2015, 23:59

Multumesc motanel

merisor 1

23.10.2015, 09:46

Bunatate!

iri_iri 1

23.10.2015, 13:39

Multumesc Merișor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!