Gulas de porc, cu cartofi

de vasimur in Porc, 4 Feb 2021 | 737 vizualizari

 

Există o multitudine de rețete de gulaș: cu sau fără cartofi, cu sau fără morcovi, cu sau fără găluște, cu carne de vită, porc sau chiar de oaie. Gulașul este un fel de supă mai groasă, de fapt o tocană ungurească, care în mod normal se face cu carne de vită și mult sos. Eu am ales o variantă simplă și mai dietetică de gulaș ,cu carne de porc și cartofi! Vă asigur că este delicios și veți repeta rețeta!

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc (eu am avut 750 g)
  • 1 kg de cartofi, de preferință roșii (cam 10 bucăți, mai mari)
  • 2-3 cepe mai mari
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1-2 roșii proaspete
  • 200-250 ml suc de roșii (pastă de roșii sau bulion)
  • 1 ardei gras/capia roșu (sau 2 linguri de pastă de ardei)
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • boia de ardei dulce, după gust
  • un vârf de cuțit de boia de ardei iute (opțional)
  • pătrunjel verde, tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc, cu cartofi:

Pregătire ingrediente: Spălăm pulpa de porc, o scurgem de apă și o tăiem cubulețe mai mari. Curățăm ceapa, usturoiul, ardeiul, roșiile și cartofii și le spălăm bine. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt iar cartofii îi tăiem cubulețe, la fel ca și carnea! Tăiem ardeiul și roșiile în bucăți nu prea mici, ca să se simtă în gulaș.


Încingem uleiul într-o cratiță și călim ceapa doar până ce se înmoaie și devine ca sticla. Adăugăm cubulețele de carne și lăsăm până ce se albește (le întoarcem pe toate fețele). Adăugăm apă și iuțim puțin focul ca să fiarbă carnea. Deoarece cartofii fierb mai repede, ca să nu se sfarme, nu-i punem odată cu carnea!


Observație: În varianta mai puțin dietetică, puteți rumeni mai întâi carnea, în uleiul bine încins, după care adăugați ceapa pe care o veți prăji doar până ce se inmoaie.


Când carnea este aproape fiartă, adăugăm cartofii, ardeiul, roșiile și usturoiul pe care le-am pregătit mai devreme și completăm cu apă, doar cât să le cuprindă. Lăsăm să fiarbă la foc mic iar când cartofii sunt aproape fierți (verificăm înțepând cu o furculiță), adăugăm pasta de ardei (asta dacă nu ați pus deja ardei gras sau capia) și sucul de roșii. Amestecăm cu grijă ca să nu zdrobim cartofii și pudrăm cu sare, boia de ardei dulce și piper, după gust. Cui îi place și suportă ardeiul iute, poate să pună și din acesta. Prefer să pun condimentele mai la sfârșit, pentru o aromă mai intensă! Mai lăsăm câteva clocote, până când cartofii sunt bine fierți și zeama capătă consistența unui sos. În acest moment gulașul este gata, oprim focul și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt. Servim cald, cu murături sau cu o salată.


Poftă bună!

TIPS-URI

1

Puteți servi gulașul cu mămăliguță, dacă vă place!

2

Dacă doriți, puteți rumeni carnea mai întâi, după care să adăugați ceapa, ardeii și apoi roșiile, ca să le căliți împreună.

3

Dacă vă place măncarea mai picantă, atunci puneți și boia de ardei iute!

4

Puteți găti gulașul cu carne de vită, porc sau chiar oaie.

5

Puteți pune în gulaș și morcovi sau găluște.

6

La servit, mai puteți pune condimente, dacă doriți!

7

Folosiți cartofi roșii deoarece nu se sfarmă la fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc, cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

09.02.2021, 08:54

DE trei ori am citit reteta si vadf ca nu am lasat coment . Bravo dom'Vasile !!!!! Asta da gulas .

oanapl 1

16.02.2021, 20:40

Delicios!

Ancutsa 1

07.03.2021, 16:31

Bun!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc cu rosii