Spălăm bine rasolul și-l punem la fiert, într-o oală sub presiune, împreună cu foile de dafin, 1-2 căței de usturoi, boabele de piper, crenguța de cimbru uscat și apă cât să le cuprindă. Dacă nu aveți oală sub presiune, fierbeți rasolul într-o oală...
Am avut o bucată de piept (burtă) de porc, de cca 750 g, pe care am tăiat-o în două bucăți, pentru ca să fie mai ușor de manevrat. Dacă doriți, puteți să o lasați bucată întreagă. Spălăm bine carnea și curățăm șoricul după care tamponăm cu șervețele de...
Curățăm varza de foile veștede și de cotoare, o spălăm, o scurgem bine după care o tocăm fideluțe, cât mai subțire posibil. Dacă aveți, puteți folosi o răzătoare specială pentru tăiat varza.
Observație: Dacă doriți ca salata să fie mai moale, atunci presărați...
Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place.
Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și ardeiul iute. Ceapa o tocăm mărunt iar rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare sau...
Se curășă și se spală foarte bine pipotele și inimile, se lasă în apă rece cam 15 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.
Între timp se curăță ceapa, usturoiul, roșiile și ardeiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul,...
Într-o oală potrivită, puneți cca 4 l de apă la fiert, cu foarte puțină sare. Până ce apa fierbe, numai bine aveți timp să curățați pulpele de pielița aceea groasă, să le spălați bine, în apă călduță, după care să le puneți să stea în apă...
Curățăm cartofii, îi spălăm bine, îi uscăm cu prosoape de bucătărie și-i tăiem rondele, de grosimea unui deget. Putem să-i presărăm cu puțină sare, dacă dorim.
Încingem bine grătarul electric (pe treaptă superioară) și presărăm puțină sare mare,...
Pasul 1. Curățăm ceapa, o spălăm bine și o tocăm mărunt. Clătim varza cu apă rece (dacă este prea acră, o lăsăm ca să se desăreze, cca 10-15 minute!), o scurgem/stoarcem de apă și o tăiem foarte mărunt sau fideluțe, cum ne place. Turnăm uleiul într-o tigaie, îl...
Punem ingredientele pentru blat, într-un bol și le amestecăm bine, până ce obținem un aluat potrivit de moale și omogen.
Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt mature, îndepărtăm pielița de deasupra deoarece este tare iar gustul pe care-l dă, s-ar putea...
Pregătirea legumelor. Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul, țelina și cartofii și le spălăm bine. Spălăm roșiile și le tăiem mărunt, la fel și ardeiul gras/capia. Ceapa o tocăm mărunt, rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință iar cartofii...
Pas 1. Carnea tocată o amestecăm cu o linguriță de ketchup, una de muştar, sare şi piper, după gust. Dacă nu avem ketchup, putem pune pastă sau suc de roșii. Formăm apoi burgerii, ca niște chiftele mai plate, cam de mărimea chiflelor în porțiunea secționată și groase de ~...
Pasul 1. Curățăm ceapa, o spălăm bine și o tocăm mărunt. Clătim varza cu apă rece (dacă este prea acră, o lăsăm ca să se desăreze, cca 10-15 minute!), o scurgem/stoarcem de apă și o tăiem foarte mărunt sau fideluțe, cum ne place. Turnăm uleiul într-o tigaie, îl...
Curățăm merele de coajă și cotor și le tăiem bucăți mai mici. Separăm pulpa de portocală, de sâmburi și de cojiță și o dăm prin mini blender (smoothie maker) împreună cu mărul. Turnăm mixtul de măr și portocală într-un pahar sau două.
Observație:...
Pasul 1. Având în vedere faptul că rasolul cu os fierbe mai greu, îi ia poate o oră sau chiar mai mult, vom începe cu acesta. Spălăm bine rasolul/ciolanul și-l punem la fiert, într-o oală, în apă cât să-l cuprindă. Îl fierbem până...
Preparare aluat:
Facem un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul, frământăm puțin ca să se încorporeze uleiul și lăsăm aluatul la dospit cca 15-20 minute, la...
Curățăm și spălăm bine pulpele și le punem la scurs într-o strecurătoare. Le condimentăm apoi cu sare, piper, boia și cimbru, după gust și le așezăm într-un vas termorezistent. Printre pulpe am strecurat și câteva roșii cherry și ciuperci champignon, pe care le...
C urăț ăm lapții de grăsime, de pielițe și de cheaguri le de sânge, sub jet de apă rece. După aceea îi punem într-un vas cu apă rece timp de cca o or ă, apoi îi scurgem de ap ă și îi punem la uscat pe prosoape de...
Cum se prepara Ciorba taraneasca, cu carne de porc
Pregătirea c ărnii . Ne vom ocupa mai întâi de carne deoarece fierbe mai greu decât legumele și va trebui să fiarbă cam o jumătate de oră. Într-o oală mai mare (eu am folosit una de...
Curățăm legumele și le spălăm bine. Morcovul, pătrunjelul și țelina le dăm prin răzătoarea mică, varza o tăiem mărunt sau fideluță iar ceapa o tocăm mărunt. Punem uleiul la încins, într-o tigaie. Sotăm ceapa împreună cu morcovul, pătrunjelul și țelina, nu...
Pasul 1 . Spălăm vinetele și le tăiem felii mai groase, cam de 1 cm. Le presărăm cu sare și le lăsăm la scurs cca jumătate de oră.
Pasul 2. Între timp curățăm și spălăm celelalte legume și carnea. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt și le călim în uleiul...
Pregătirea legumelor. Spălăm v arza ș i o tăiem fideluțe (julienne) sau o tocăm mărunt, cum ne place. C ur ățăm ceapa, morcovul, p ă trunjelul și ț elina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și le tăiem cubulețe nu prea mari. Dacă nu aveți...
Punem apa la fiert, împreună cu sarea. Între timp spălăm bine ardeii, tăiem un căpăcel în partea cu codița, scoatem cotorul și curățăm bine de nervuri și semințe. Verificăm să nu aibă viermi, lucru foarte posibil să se întâmple. Când apa dă...
Pregătirea ingredientelor și așezarea lor în borcane. Înainte de toate spălăm bine și sterilizăm atât borcanele cât și capacele. Alegem castraveți cornichon cât mai mici ca să-i putem așeza în borcane de 800 ml. Spălăm castraveții și îi...
Pasul 1. Afinele se curăţă de frunzuliţe şi impurități, se pun într-o strecurătoare și se spală ușor sub jet de apă rece.
Pasul 2. După ce s-au scurs, se pun într-o damigeană de sticlă (sau borcan mai mare), un rând de afine, un rând de zahăr și tot...
Curățăm ceapa, usturoiul și legumele (ardeii, rădăcinoasele și cartofii) și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile.
Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne) iar rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) le dăm prin răzătoarea mare....
Pasul 1 . Spălăm bine cartofii și îi înțepăm în câteva locuri cu furculița sau cu o scobitoare ca să nu se spargă la copt. Îi punem într-o tavă, în cuptor, așa cu coajă și-i lăsăm cam 45 minute . Sunt gata atunci când intră ușor...
Pasul 1. D upă cum spuneam, c el mai migălos lucru este coacerea și curățarea ardeilor motiv pentru care vom începe cu asta. Spălăm ardeii după care îi punem la copt, pe toate fețele. Acest lucru puteți să-l faceți fie pe o plită cu lemne sau electrică, fie pe...
Pasul 1. Curățăm ceapa și rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) și le spălăm bine în apă rece. Dacă varza este prea acră, o punem la desărat în apă rece, măcar o jumătate de oră. La nevoie schimbăm apa.
Pasul 2 . Cât timp varza...
Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place.
Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și ardeiul iute. Ceapa o tocăm mărunt iar rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință....
Cum se prepara Reteta simpla si rapida de Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr:
Pas u l 1. C urăță m pulpele de pui de tuleie și d acă este cazul , p ârlim penele și puful, la flacăra aragazului. D upă aceea l e spălăm bine...
Rasol de porc cu varza dulce, in sos de rosii
Spălăm bine rasolul și-l punem la fiert, într-o oală sub presiune, împreună cu foile de dafin, 1-2 căței de usturoi, boabele de piper, crenguța de cimbru uscat și apă cât să le cuprindă. Dacă nu aveți oală sub presiune, fierbeți rasolul într-o oală...
Kaizer din piept de porc, facut in casa
Am avut o bucată de piept (burtă) de porc, de cca 750 g, pe care am tăiat-o în două bucăți, pentru ca să fie mai ușor de manevrat. Dacă doriți, puteți să o lasați bucată întreagă. Spălăm bine carnea și curățăm șoricul după care tamponăm cu șervețele de...
Salata de varza alba, cu vinegreta
Curățăm varza de foile veștede și de cotoare, o spălăm, o scurgem bine după care o tocăm fideluțe, cât mai subțire posibil. Dacă aveți, puteți folosi o răzătoare specială pentru tăiat varza. Observație: Dacă doriți ca salata să fie mai moale, atunci presărați...
Ciorba de legume, cu varza acra
Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place. Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și ardeiul iute. Ceapa o tocăm mărunt iar rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare sau...
Tocanita din pipote si inimi, in sos de rosii
Se curășă și se spală foarte bine pipotele și inimile, se lasă în apă rece cam 15 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare. Între timp se curăță ceapa, usturoiul, roșiile și ardeiul și se spală. Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul,...
Supa cu copanele de pui si taitei
Într-o oală potrivită, puneți cca 4 l de apă la fiert, cu foarte puțină sare. Până ce apa fierbe, numai bine aveți timp să curățați pulpele de pielița aceea groasă, să le spălați bine, în apă călduță, după care să le puneți să stea în apă...
Meniu de 1 Mai
Curățăm cartofii, îi spălăm bine, îi uscăm cu prosoape de bucătărie și-i tăiem rondele, de grosimea unui deget. Putem să-i presărăm cu puțină sare, dacă dorim. Încingem bine grătarul electric (pe treaptă superioară) și presărăm puțină sare mare,...
Varza acra calita, cu afumaturi, smantana si cascaval, la cuptor
Pasul 1. Curățăm ceapa, o spălăm bine și o tocăm mărunt. Clătim varza cu apă rece (dacă este prea acră, o lăsăm ca să se desăreze, cca 10-15 minute!), o scurgem/stoarcem de apă și o tăiem foarte mărunt sau fideluțe, cum ne place. Turnăm uleiul într-o tigaie, îl...
Pizza la tigaie, cu ciuperci, branzeturi si masline
Punem ingredientele pentru blat, într-un bol și le amestecăm bine, până ce obținem un aluat potrivit de moale și omogen. Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt mature, îndepărtăm pielița de deasupra deoarece este tare iar gustul pe care-l dă, s-ar putea...
Ciorba de legume, acrita cu suc de rosii
Pregătirea legumelor. Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul, țelina și cartofii și le spălăm bine. Spălăm roșiile și le tăiem mărunt, la fel și ardeiul gras/capia. Ceapa o tocăm mărunt, rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință iar cartofii...
Burger de casa
Pas 1. Carnea tocată o amestecăm cu o linguriță de ketchup, una de muştar, sare şi piper, după gust. Dacă nu avem ketchup, putem pune pastă sau suc de roșii. Formăm apoi burgerii, ca niște chiftele mai plate, cam de mărimea chiflelor în porțiunea secționată și groase de ~...
Taietei cu varza acra calita, smantana si cascaval, la cuptor
Pasul 1. Curățăm ceapa, o spălăm bine și o tocăm mărunt. Clătim varza cu apă rece (dacă este prea acră, o lăsăm ca să se desăreze, cca 10-15 minute!), o scurgem/stoarcem de apă și o tăiem foarte mărunt sau fideluțe, cum ne place. Turnăm uleiul într-o tigaie, îl...
Smoothie de grapefruit, portocala si mar
Curățăm merele de coajă și cotor și le tăiem bucăți mai mici. Separăm pulpa de portocală, de sâmburi și de cojiță și o dăm prin mini blender (smoothie maker) împreună cu mărul. Turnăm mixtul de măr și portocală într-un pahar sau două. Observație:...
Rasol afumat cu varza si cimbru, la cuptor
Pasul 1. Având în vedere faptul că rasolul cu os fierbe mai greu, îi ia poate o oră sau chiar mai mult, vom începe cu acesta. Spălăm bine rasolul/ciolanul și-l punem la fiert, într-o oală, în apă cât să-l cuprindă. Îl fierbem până...
Pizza Magna
Preparare aluat: Facem un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul, frământăm puțin ca să se încorporeze uleiul și lăsăm aluatul la dospit cca 15-20 minute, la...
Ciocanele de pui in sos de smantana si cascaval, la cuptor
Curățăm și spălăm bine pulpele și le punem la scurs într-o strecurătoare. Le condimentăm apoi cu sare, piper, boia și cimbru, după gust și le așezăm într-un vas termorezistent. Printre pulpe am strecurat și câteva roșii cherry și ciuperci champignon, pe care le...
Lapti de crap, prajiti
C urăț ăm lapții de grăsime, de pielițe și de cheaguri le de sânge, sub jet de apă rece. După aceea îi punem într-un vas cu apă rece timp de cca o or ă, apoi îi scurgem de ap ă și îi punem la uscat pe prosoape de...
Ciorba taraneasca, cu carne de porc
Cum se prepara Ciorba taraneasca, cu carne de porc Pregătirea c ărnii . Ne vom ocupa mai întâi de carne deoarece fierbe mai greu decât legumele și va trebui să fiarbă cam o jumătate de oră. Într-o oală mai mare (eu am folosit una de...
Varza dulce calita, cu cimbru
Curățăm legumele și le spălăm bine. Morcovul, pătrunjelul și țelina le dăm prin răzătoarea mică, varza o tăiem mărunt sau fideluță iar ceapa o tocăm mărunt. Punem uleiul la încins, într-o tigaie. Sotăm ceapa împreună cu morcovul, pătrunjelul și țelina, nu...
Musaca de vinete, cu carne de porc
Pasul 1 . Spălăm vinetele și le tăiem felii mai groase, cam de 1 cm. Le presărăm cu sare și le lăsăm la scurs cca jumătate de oră. Pasul 2. Între timp curățăm și spălăm celelalte legume și carnea. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt și le călim în uleiul...
Ciorba de legume, cu varza dulce
Pregătirea legumelor. Spălăm v arza ș i o tăiem fideluțe (julienne) sau o tocăm mărunt, cum ne place. C ur ățăm ceapa, morcovul, p ă trunjelul și ț elina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și le tăiem cubulețe nu prea mari. Dacă nu aveți...
Ardei pentru umplut, la congelator
Punem apa la fiert, împreună cu sarea. Între timp spălăm bine ardeii, tăiem un căpăcel în partea cu codița, scoatem cotorul și curățăm bine de nervuri și semințe. Verificăm să nu aibă viermi, lucru foarte posibil să se întâmple. Când apa dă...
Castraveti murati, in saramura cu otet
Pregătirea ingredientelor și așezarea lor în borcane. Înainte de toate spălăm bine și sterilizăm atât borcanele cât și capacele. Alegem castraveți cornichon cât mai mici ca să-i putem așeza în borcane de 800 ml. Spălăm castraveții și îi...
Afinata de casa
Pasul 1. Afinele se curăţă de frunzuliţe şi impurități, se pun într-o strecurătoare și se spală ușor sub jet de apă rece. Pasul 2. După ce s-au scurs, se pun într-o damigeană de sticlă (sau borcan mai mare), un rând de afine, un rând de zahăr și tot...
Tocanita de cartofi, cu carne de porc
Curățăm ceapa, usturoiul și legumele (ardeii, rădăcinoasele și cartofii) și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile. Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne) iar rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) le dăm prin răzătoarea mare....
Cartofi la cuptor cu salata de varza murata
Pasul 1 . Spălăm bine cartofii și îi înțepăm în câteva locuri cu furculița sau cu o scobitoare ca să nu se spargă la copt. Îi punem într-o tavă, în cuptor, așa cu coajă și-i lăsăm cam 45 minute . Sunt gata atunci când intră ușor...
Salata de ardei copti cu sos de rosii si usturoi
Pasul 1. D upă cum spuneam, c el mai migălos lucru este coacerea și curățarea ardeilor motiv pentru care vom începe cu asta. Spălăm ardeii după care îi punem la copt, pe toate fețele. Acest lucru puteți să-l faceți fie pe o plită cu lemne sau electrică, fie pe...
Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita
Pasul 1. Curățăm ceapa și rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) și le spălăm bine în apă rece. Dacă varza este prea acră, o punem la desărat în apă rece, măcar o jumătate de oră. La nevoie schimbăm apa. Pasul 2 . Cât timp varza...
Ciorba de legume, cu varza acra
Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place. Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și ardeiul iute. Ceapa o tocăm mărunt iar rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință....
Reteta simpla si rapida de Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr
Cum se prepara Reteta simpla si rapida de Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr: Pas u l 1. C urăță m pulpele de pui de tuleie și d acă este cazul , p ârlim penele și puful, la flacăra aragazului. D upă aceea l e spălăm bine...