Taitei cu varza, de post

de vasimur in Mancaruri de post, 15 Mai 2021 | 7310 vizualizari

 

Este o rețetă simplă și rapidă, cu puține ingrediente dar care poate fi o masă ușoară, de seară. Vă recomand acest fel de mâncare și în zilele de post, bineînțeles dacă folosiți paste fără ouă.

 

INGREDIENTE

  • 1 varză murată (cca 1 kg)
  • 1-2 cepe
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 pungă cu tăiței lați, fără ouă (cca 200 g)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu varza, de post:

Curățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla.

Desfacem foile de varză și îndepărtăm cotorul și nervurile. Dacă este prea acră, o punem în apă rece, cam 10-15 minute, după care o punem la scurs, într-o strecurătoare. Tăiem varză fideluțe cât mai subțiri sau o tocăm mărunt, cum ne place. Punem varza peste ceapă și le călim împreună, până ce se inmoaie bine și varza. Condimentăm cu piper, după gust, iar la nevoie punem și puțină sare.

Fierbem pastele în apă clocotită cu puțină sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Când sunt fierți tăițeii, îi clătim cu apă rece și îi lăm puțin la scurs. Punem tăițeii fierți peste varză și amestecăm cu grijă, ca să nu zdrobim tăiței. La nevoie mai adăugăm sare și piper, după gust.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Cu tăiței de casă, mâncarea este mult mai gustoasă!

2

Puteți să folosiți și tăiței cu ouă, dar mâncarea nu va mai fi de post.

3

Condimentați cu sare și piper, după gust.

4

Acest fel de mâcare poate fi făcut și cu varză dulce sau cu orice paste făinoase aveți la dispoziție.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu varza, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

vasimur 1

16.05.2021, 23:32

Mulțumesc mult, pentru aprecieri!

mihaelar63 1

17.05.2021, 13:55

Si noi am avut sambata , dar cu varza dulce

Rocsi 1

18.05.2021, 20:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Hummus bi tahini