Pizza la tigaie, cu ciuperci, branzeturi si masline

de vasimur in Pizza, 13 Apr 2020 | 2753 vizualizari

 

Cuptorul de la aragaz era ocupat (soția tocmai cocea pâine!), așa că m-am gândit să încerc o pizza la tigaie. Recunosc, este prima dată, dar în mod sigur că o să mai fac așa ceva! Văzusem o sumedenie de rețete pe internet așa că m-am hotărât să fac o pizza cu ciuperci (preferatele mele!), brânzeturi și măsline. Vă asigur că merită încercată deoarece este gustoasă, foarte ușor de făcut și este gata în mai puțin de jumătate de oră! Și cum nu există restricții în ceea ce privește ingredientele folosite, este la latitudinea voastră cu ce o faceți, în funcție și de ceea ce aveți prin frigider. Puteți să puneți chiar și carne cum ar fi: salam, mușchiuleț, jambon, kaiser, carne de pui, gătită etc.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6-7 linguri de făină albă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 3-4 linguri de smântână (sau iaurt)
  • 1-2 ouă
  • 1 praf sare
  • 1 lingură ulei
  • Pentru toping:
  • 100 g telemea de vacă
  • 6-8 măsline fără sâmburi, tăiate rondele
  • 100 g cașcaval ras
  • suc de roșii (sau pastă de tomate subțiată cu apă)
  • 1-2 roșii proaspete (opțional)
  • 3-4 ciuperci Champignon, mai mari
  • oregano
  • sare, după gust
  • boia de ardei dule, după gust (opțional)
  • piper măcinat, după gust (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la tigaie, cu ciuperci, branzeturi si masline:

Punem ingredientele pentru blat, într-un bol și le amestecăm bine, până ce obținem un aluat potrivit de moale și omogen.

Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt mature, îndepărtăm pielița de deasupra deoarece este tare iar gustul pe care-l dă, s-ar putea să nu vă placă. Spălăm ciupercile cu apă rece, le scurgem bine de apă, după care le tăiem felii mai grosuțe. Spălăm și roșiile și le tăiem feliuțe. Telemeaua și cașcavalul le dăm prin răzătoarea mică iar măslinele le tăiem rondele.

Pentru a coace pizza, folosim o tigaie neaderentă, cu capac.  Încingem tigaia și o ungem cu unt iar dacă nu avem, putem să folosim puțin ulei. Turnăm aluatul în tigaie, îl întindem bine, îl ungem cu sos de roșii și-l pudrăm cu oregano. Deasupra punem ingredientele pentru toping, în straturi: telemeaua rasă, ciupercile, roșiile, măslinele și presărăm apoi cașcavalul ras. Punem capacul și lăsăm să se coacă, la foc mic, cam 10-15 minute. Când blatul se rumenește pe margini și cașcavalul este topit, înseamnă că pizza este gata! Eu am transferat-o pe un platou de servit și am porționat-o. Serviți pizza cât încă este fierbinte, cu mult sos de roșii, dacă vă place. Sosul de roșii îl putem face noi, din suc de roșii, condimentele și ierburile aromate preferate, sau folosim KETCHUP făcut în casă sau din comerț.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Folosiți neapărat o tigaie neaderentă, cu capac.

2

Puteți să puneți la pizza chiar și carne cum ar fi: salam, mușchiuleț, jambon, kaiser, carne de pui, gătită etc.

3

Puteți folosi orice fel de brânză vă place, nu doar telemea și cașcaval.

4

Dacă doriți, puteți pune și ardei gras sau capia, în pizza.

5

Nu țineți pizza prea mult la copt, deoarece blatul se arde și devine amar.

6

Ingredientele cum ar fi: ciupercile, telemeaua, roșiile, măslinele și cașcavalul pot fi în cantități mai mari sau mai mici, după gustul fiecăruia.

7

Sosul de roșii îl putem face noi, din suc de roșii, condimentele și ierburile preferate sau folosim KETCHUP făcut în casă sau din comerț.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie, cu ciuperci, branzeturi si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

14.04.2020, 16:14

vasimur 1

14.04.2020, 19:43

Rocsi 1

14.04.2020, 20:12

Iese foarte buna pizza pregatita la tigaie, am facut si eu de cateva ori!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu de toate (motaneasca)