Pizza simplă

de botcrina in Pizza, 21 Ian 2012 | 5007 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 1 pahar cu lapte (250 ml)
  • 1 cub drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 100 g unt
  • 400 g făină
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 3 castraveţi muraţi
  • 500 g cârnaţ de casă uscat
  • 2 ouă
  • 3 linguri lapte
  • 100 g brânză telemea
  • muştar, ketchup, maioneză
  • sare, piper după gust

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza simplă:

Într-un vas înalt punem făina şi facem o groapă la mijloc unde adăugăm drojdia, un pic de lapte calduţ şi zahărul. Lăsăm la dospit câteva minute, apoi încorporăm şi restul de lapte, untul topit şi răcit şi praful de sare.

Frământăm aluatul până devine potrivit de tare, dacă este nevoie mai putem pune  făină. Îl lăsăm să se odihnească 10 minute.

Între timp pregătim cele necesare pentru umplutură. Cârnaţul şi castraveţii, le tăiem rondele. Batem ouăle într-un bol cu o furculiţă, turnăm peste ele, cele 3 linguri de lapte şi amestecăm bine.

Întindem aluatul şi-l aşezăm într-o tavă rotundă. Deasupra aranjăm cârnaţul, castraveţii, punem muştar, ketchup, maioneză, apoi răzuim bânza. Deasupra turnăm ouăle bătute pentru a lega compoziţia.

Introducem tava la cuptor pantru circa 40 minute, la temperatură medie.

Se serveşte călduţă.

 

TIPS-URI

1

bineînţeles că peste acest fel de pizza se pot pune şi alte ingrediente: ciuperci, măsline, salam, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza simplă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Angelina_Elena 1

21.01.2012, 22:48

ce bunatate

botcrina 1

22.01.2012, 12:52

muultumesc

kamy 1

22.01.2012, 20:43

cu carnati nu am mancat ,dar trebuie sa fie buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat din iaurt