Pizza a la Robert

de Panacris in Pizza, 18 Sep 2013 | 2976 vizualizari

 

Dacă s-a dat startul la pizza, hop și eu, că pofticioși avem destui. De ce se numește a la Robert, deoarece a preparat-o 90 % și am folosit ca și ingrediente mezeluri preferate de el;)

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU BLAT
  • faina 700 g,
  • sare iodata 1 lingura,
  • zahar 2 linguri,
  • drojdie uscata 2 linguri,
  • apa 400 ml,
  • ulei de măsline 4 linguri.
  • INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ
  • mușchi file cca. 100 g,
  • salam de Sibiu cca. 50g,
  • cascaval Delaco cca. 200 g,
  • ketchup Univer cca. 500 ml,
  • masline negre fara samburi cca. 50 g,
  • oregano,
  • ciuperci 1 conservă.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza a la Robert:

In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

Între timp se feliază salamul de Sibiu, mușchiul file se taie cubulețe, cașcavalul se rade fin, iar ciupercuțele, dacă sunt întregi se feliază. Se pregatesc tăvile tapetându-le cu foaie de pergament. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza. Se așează în tăvi și se începe montarea pizzei.

Atenție, prima oara se întinde ketchup-ul Univer, apoi se pune un strat de cașcaval ras, din nou ketchup, apoi mușchiul file, feliile de salam și ciupercile. Din nou ketchup si măslinele fără sâmburi, apoi se presară oreagano după  gust și la final cașcaval ras. Se introduc pizzele în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

întotdeauna ungeți blatul cu ketchup și cașcaval (ras sau felii subțiri) înainte de pune celelate ingredientele, veți obține un blat crocant, dar totodată pufos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza a la Robert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Panacris 1

20.09.2013, 14:25

Mulțumesc Lia Fiecare după gust

Panacris 1

20.09.2013, 14:26

Mulțumim Mihaela!

babi5 1

15.12.2014, 15:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone