Ciuperci Champignon, pane

de vasimur in Mancaruri de legume, 27 Feb 2019 | 8142 vizualizari

 

O mâncare ușoară și foarte gustoasă pentru o cină în familie!

 

INGREDIENTE

  • 8 ciuperci Champignon, medii (cca. 200-250 g)
  • 4-5 ouă
  • 8-10 linguri rase de făină
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • boia de ardei, după gust
  • ulei, pentru prăjit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci Champignon, pane:

Se spală ciupercile (am folosit doar pălăriuțele) sub jet de apă rece și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se presară apoi cu sare fină și se lasă să se pătrundă.

Între timp se bat ouăle, se  încorporează făina, sare, boia și piper, după gust. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. Cantitatea de ouă și făină este în funcție de mărimea și cantitatea ciupercilor!

Ciupercile se șterg de zeama pe care au lăsat-o, cu un prosop de bucătărie, sau cu prosoape de hârtie.

Se toarnă ulei într-o cratiță, se tăvălesc ciupercile prin compoziția preparată anterior și se pun la prăjit, în uleiul încins. Se rumenesc pe ambele părți și când sunt gata se scurg de ulei și se pun într-un vas. Trebuie să puneți suficient ulei, astfel încât ciupercile să se scufunde atunci când se prăjesc.

Ciupercile pane se pot servi cu cartofi piure sau natur și cu murături dacă doriți.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Uleiul trebuie să fie bine încins când puneți ciupercile la prăjit.

2

Prăjiți ciupercile la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți deoarece devin amare.

3

Rumeniți ciupercile pentru a deveni ușor crocante și pentru a le conferi un aspect cât mai plăcut.

4

Puteți să lăsați ciupercile și cu tot cu codiță, dacă ele sunt mai mici.

5

După aceeași rețetă se pot prepara și vinete sau dovlecei, pe care le tăiem felii, nu prea groase.

6

La fel de bune ies și ciupercile Pleurotus, pane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci Champignon, pane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana