vero_closca

1

Bucataras
incepator

TULCEA

Bucataras din 17.03.2010

RETETE260
PRIETENI84
Retete

Crap la cuptor cu mere, lamaie si suc de portocale

In Crap / Caras la 18 Ian 2014

Se curata bine pestele si se desface pe spate. Se unge o tava cu uleiul de masline si se aseaza pestele. Acesta se presara cu sare si piper si se cresteaza in zonele unde este mai gros (pe spate) si se impaneaza cu feliute de usturoi. Se spala bine fructele. Lamaia se taie in sferturi si se...

Orez cu carnita de porc la tigaie

In Porc la 4 Noi 2011

Se spala carnea, legumele si orezul. Carnea se usuca cu un servet si se taie cubulete. Intr-o tigaie mai adanca (wok) se pune uleiul si se adauga carnea. Se rumeneste usor, apoi se adauga ceapa, sosul de soia si ardeiul taiat marunt. Dupa cateva minute orezul spalat in mai multe ape. Se calesc...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2011

Se spala ouale si verdeturile. Se fierb ouale si apoi se racesc. Se curata si se taie in doua pe lungime. Se scoate cu grija galbenusul si se amesteca cu branza, untul, sare, piper si verdeturile tocate fin. Se umplu jumatatile de albus cu acest amestec si se decoreaza dupa preferinta. Pofta...

Cartofi picanti

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2011

Se spala cartofii si se fierb in apa usor sarata. Se curata si se taie in sferturi. Se rumenesc usor in ulei incins. Se scot si se trec prin amestecul de condimente. Sunt foarte aromati si picanti si merg alaturi de o salata! Pofta mare!

Salata de toamna

In Salate la 3 Noi 2011

Se spala si se usuca legumele. Varza, ardeiul si andivele se taie fideluta. Ciupercile si dovleceii se taie felii cat mai subtiri. Se pun intr-o salatiera, se adauga si rucola. Peste ele se toarna dressingul (amestecati bine uleiul cu zeama de lamaie, sare si piper) si amestecati usor...

Pui cu dovlecei

In Pui la 3 Noi 2011

Se spala carnea si legumele si se usuca cu un servet curat. Se taie pulpele in doua, se condimenteaza si se rumenesc in uleiul de masline. Se scot si se pastreaza la cald. In aceeasi tigaie se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se calesc usor. Se adauga dovleceii taiati cuburi si...

Chiftelute de cartofi - Aperitiv delicios si usor de preparat

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2011

Cum se prepara Chiftelute de cartofi - Aperitiv delicios si usor de preparat Se spala legumele si se curata. Cartofii se dau pe razatoarea mare, ceapa, usturoiul, patrunjelul si ardeiul se toaca marunt. Se amesteca ingredientele cu ouale si faina, se potriveste gustul de sare si piper. Cu...

Mancarica de cartofi cu carne si spanac

In Porc la 2 Oct 2011

Se curata si se spala carnea si legumele. Carnea se usuca cu un servet de bucatarie si se taie cubulete apoi se caleste usor in ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si cand devine sticloasa se adauga cartofii taiati cuburi sau rondele. Se toarna apa fierbinte cat sa acopere cartofii si se...

Ciorba cu verdeturi si omleta

In Ciorbe la 2 Oct 2011

Se curata si se spala legumele si verdeturile. Ceapa,morcovul si pastarnacul si ceapa verde se toaca marunt si se calesc in ulei intr-o oala. Cand se inmoaie putin se sting cu 2 litri de apa fierbinte. Dupa cateva clocote se adauga spanacul,frunzele de sfecla rosie si salata si loboda...

Salata picanta de vara cu paste

In Paste la 6 Aug 2011

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj,se trec sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga.Legumele se spala,se curata si se taie dupa preferinta.Se adauga ceapa taiata rondele,ardeiul iute tocat cat mai fin,patrunjelul taiat mai mare.Din uleiul de masline,sucul de lamaie ,sare si...

Cotlet cu sos picant

In Porc la 6 Aug 2011

Curati legumele,le speli si le usuci. La fel procedezi si cu carnea.Ardeii capia ii coci pe flacara aragazului apoi ii cureti de coji si seminte.Intr-o tigaie rumenesti pe ambele parti cotletul apoi il pastrezi la cald.In uleiul ramas calesti prazul taiat rondele si cand s-a inmuiat putin...

Cotlet de porc cu rosii si spanac

In Porc la 29 Mai 2011

Se spala carnea si verdeturile si se usuca cu un servet curat. Se condimenteaza cotletul cu sare,piper si cimbru si se rumenewste pe ambele parti in uleiul de masline apoi se adauga ceapa verde taiata segmente si dupa cateva minute rosiile taiate cuburi. Cand rosiile incep sa se patrunda se...

Pui si spanac cu usturoi

In Pui la 29 Mai 2011

Se spala bine carnea si verdeturile si se usuca cu un servet. Carnea se condimenteaza cu sare,piper si boia si se pune sa se rumeneasca in jumatate din cantitatea de ulei. Cand este gata se stinge cu vinul si se adauga usturoiul verde taiat segmente si se lasa pe foc mic pana se inmoaie...

Aripioare "varatice"

In Pui la 29 Mai 2011

Se spala si se usuca cu un servet curat aripioarele,legumele si verdeturile. O tava termorezistenta se unge cu ulei si se aseaza in ea cartofii taiati cuburi,morcovii taiati rondele si ceapa si usturoiul taiate in segmente. Deasupra se aseaza aripioarele condimentate cu sare,piper si...

Paste cu ciuperci, kaizer si masline

In Paste la 12 Mai 2011

Pui la fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet. Separat maslinele se oparesc pt a nu mai fi sarate. Intr-o tigaie se pune uleiul si se calesc usor cateii de usturoi, apoi se adauga kaizerul taiat bastonase subtiri si ciupercile taiate felii. Se calesc pana scade sosul pe care il...

Cartofi la cuptor cu ciuperci si kaizer

In Mancaruri cu carne la 12 Mai 2011

Se curata cartofii si ciupercile, se spala si se usuca cu un servet de bucatarie. Se unge o tava cu ulei si se aseaza cartofii taiati cubulete, condimentati cu sare piper si cimbru. Deasupra se aseaza ciupercile taiate bucati mari si felii de kaizer. Se acopera cu folie de aluminiu si se da tava...

Salau cu orez

In Salau la 11 Mai 2011

Portionezi pestele. Il condimentezi cu sare si piper si il prajesti in ulei pe ambele parti. Intr-o cratita pui 2 linguri de ulei si calesti ceapa taiata pestisori pana devine sticloasa, apoi adaugi rosiile taiate cubulete si orezul. Dupa cateva minute adaugi pe rand  cele 4 cesti de supa...

Iepure rumen si aromat

In Mancaruri cu carne la 11 Mai 2011

Pui la marinat iepurele pentru 24 de ore in vinul amestecat cu ceapa taiata pestisori, rondele de morcovi si foile de dafin. La 2-3 ore amesteci carnea ca sa fie marinata egal. A doua zi o scoti si pui bucatile de carne sa se inabuse intr-o cratita in care ai pus uleiul si o ceasca de...

Prajitura simpla cu mere

In Prajituri la 11 Mai 2011

bati spuma albusurile, apoi adaugi 6 linguri de zahar si continui sa bati pana obtii o bezea care nu cade de pe tel. Galbenusurile le amesteci cu praful de copt si cu ajutorul unei linguri de lemn incorporezi in ele uleiul, ca la maioneza. Adaugi in albusuri aceasta pasta amestecand usor, apoi...

Pachetele cu scrumbie

In Peste la 21 Feb 2011

se curata,se spala si se usuca cu un servet curat scrumbia.cartoful si ceapa se curata si se taie: cartoful in felii iar ceapa pestisori mai mari.se pregatesc 4 bucati de folie de aluminiu si se ung cu ulei de masline.pe fiecare foaie se aseaza rondele de cartofi,cate o crenguta de cimbru si...

Melcisori cu nuca

In Dulciuri la 21 Feb 2011

se intinde foaia de foietaj. nuca macinata se amesteca cu albusul de ou batut spuma si se intinde peste aluat. se presara cu zahar si se ruleaza.se taie felii se aproximativ 1,5 cm si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. se dau la cuptorul incins pt 15 minute, pana capata o...

Salata de salau

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2011

se taie salaul in bucati mai mari si se fierbe in apa usor sarata.se scoate ,se lasa sa se scurga si sa se raceasca apoi se curata de oase si se sfarama cu furculita.se amesteca cu castraveciorii taiati cubulete foarte mici,cu maioneza si patrunjel tocat foarte fin,se potriveste gustul de sare si...

Salata de andive cu branza albastra

In Salate la 21 Feb 2011

se spala andivele si se curata de foile exterioare si de cotor.se desfac si se aseaza foile pe un platou,se sfarama branza deasupra uleiul de masline se amesteca cu sucul de lamaie,cu sare,chilli si ierburile aromate. se stropesc andivele cu acest dresing si se servesc. pofta mare!...

Chiftelute de iepure cu ciuperci

In Mancaruri cu carne la 21 Feb 2011

se scoate carnea de iepure de pe oase,se curata morcovul,ciupercile si usturoiul si apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu feliile de franzela. se amesteca cu ouale, se condimenteaza cu sare,piper,cimbru si boia si se omogenizeaza bine. cu mana uda se formeaza chiftelute si se...

Caras cu ciuperci si sos de vin

In Crap / Caras la 21 Feb 2011

se curata pestele,se spala si se usuca cu un servet curat. se cresteaza din loc in loc si se condimenteaza cu sare si piper apoi se prajeste in putin ulei pe ambele parti. separat se caleste usor ceapa tocata marunt in ulei de masline,apoi se adauga ciupercile curatate si taiate felii si se...

Aripioare cu rozmarin

In Pui la 8 Ian 2011

se curata ,se spala si se usuca cu un servet  curat aripioarele de pui. se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea aripioarele apoi se presara deasupra boia dulce,sare si piper si rizmarinul tocat nu prea marunt. bulionul de dilueaza cu supa de lagume si se toarna peste aripioare apoi...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 8 Ian 2011

se pun intr-o craticioara zaharul,apa si uleiul si se dau intr-un clocot. se lasa sa se raceasca apoi se adauga ,esenta,faina(cat sa iasa un aluat elastic) si bicarbonatul stins cu suc de lamaie. aluatul se imparte in doua si se intind 2 foi. merele se curata de coaja,se dau pe...

Stiuca umpluta

In Peste la 8 Ian 2011

se curata stiuca,se eviscereaza apoi se taie capul si se scoate cu grija pielea apoi se lasa sa stea in apa usor sarata. se indeparteaza oasele iar carnea se trece prin masina de tocat. ceapa si ciupercile se toaca marunt si se calesc impreuna in cele 2 linguri de ulei pana scade toata...

Chiftelute de stiuca

In Peste la 7 Ian 2011

se trece pestele prin masina de tocat si se amesteca cu cartofii si ardeiul taiate cubulete,cu ceapa , usturoiul si mararul tocate fin ,cu oul si celelalte condimente. se amesteca bine si apoi se formeaza chiftelute cu mana umeda.se prajesc in ulei incins pe ambele parti si se scot pe hartie...

Iepure inabusit cu usturoi

In Mancaruri cu carne la 7 Ian 2011

se pune iepurele sa se rumeneasca in ulei incins intr-un tuci sau o cratita cu fund gros.se stinge cu supa de legume si se lasa pe foc mic acoperit cu un capac pana se patrunde bine.usturoiul se curata,se zdrobeste si se freaca cu sare apoi se adauga peste iepure impreuna cu cimbrul si piper dupa...

Afisate 1 - 30 din 260 retete    

Postari recente

publicat la 04.11.2011

Orez cu carnita de porc la tigaie

publicat la 04.11.2011

Oua umplute

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

"Daca te simti bine, nu te ingrijora! Trece!"

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]