Prajitura cu mere

de vero_closca in Prajituri, 8 Ian 2011 | 15623 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 10 linguri zahar
  • 10 liguri ulei
  • 10 linguri apa
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1esenta de vanilie
  • faina
  • suc de lamaie

pt umplutura:

  • 1 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • o cescuta de zahar
  • suc de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

se pun intr-o craticioara zaharul,apa si uleiul si se dau intr-un clocot.


se lasa sa se raceasca apoi se adauga ,esenta,faina(cat sa iasa un aluat elastic) si bicarbonatul stins cu suc de lamaie.


aluatul se imparte in doua si se intind 2 foi.


merele se curata de coaja,se dau pe razatoare si se stropesc cu suc de lamaie apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara.


se intinde o foaie in tava ,se pun merele rase si se acopera cu cealalta foaie.


se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor(incins inainte),la foc mic pt o ora.


cand devine aurie foaia de sus se scoate si se lasa sa se raceasca.


se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.


pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

elena1988 1

08.02.2011, 13:10

Pushaa 1

02.01.2014, 11:09

babi5 1

03.01.2014, 08:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Urși de mamaliga cu branza

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

pe 15.10 la 21:36

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere (reteta de post)