Prajitura cu mere

de vero_closca in Prajituri, 8 Ian 2011 | 10813 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 10 linguri zahar
  • 10 liguri ulei
  • 10 linguri apa
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1esenta de vanilie
  • faina
  • suc de lamaie

pt umplutura:

  • 1 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • o cescuta de zahar
  • suc de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

se pun intr-o craticioara zaharul,apa si uleiul si se dau intr-un clocot.


se lasa sa se raceasca apoi se adauga ,esenta,faina(cat sa iasa un aluat elastic) si bicarbonatul stins cu suc de lamaie.


aluatul se imparte in doua si se intind 2 foi.


merele se curata de coaja,se dau pe razatoare si se stropesc cu suc de lamaie apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara.


se intinde o foaie in tava ,se pun merele rase si se acopera cu cealalta foaie.


se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor(incins inainte),la foc mic pt o ora.


cand devine aurie foaia de sus se scoate si se lasa sa se raceasca.


se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.


pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

elena1988 1

08.02.2011, 13:10

Pushaa 1

02.01.2014, 11:09

babi5 1

03.01.2014, 08:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere si glazurate cu ciocolata