Patrunjelul

Postat de Miha in Condimente pe 10 Oct 2009, 14:18

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Patrunjelul

Este o planta aromata cu un depozit mare de substante nutritive, ce se poate gasi in stare proaspata pe tot parcursul anului, foarte apreciata si in medicina populara.

Patrunjelul contine uleiuri esentiale si flavonoizi, ce activeaza anumite enzime ce inhiba formarea de tumori. In plus, patrunjelul  este o sursa excelenta de doua substante nutritive vitale, care sunt, de asemenea, importante pentru prevenirea multor boli: vitamina C si vitamina A (in special prin concentrarea sa de pro-vitamina A si beta-caroten ).

Se poate folosi ca garnitura decorativa  pe mancarurile festive si nu numai.

Pe cat posibil, alegeti sa folositi patrunjel proaspat, cu frunze de un verde intens. Evitati-l pe cel cu frunze ofilite sau galbene. Pastrati-l la frigider intr-o punga de plastic. In cazul in care este usor ofilit stropiti-l cu putina apa rece.

Se poate folosi si in stare uscata, dupa ce a stat intins in strat subtire pe un prosop de bucatarie, timp de cateva zile. O data uscat, se pastreaza in recipiente inchise ermetic, la loc uscat su racoros. Totusi, cel mai bine patrunjelul se conserva prin congelare, va pastra mai mult din aroma.

Cand este folosit la gatit trebuie adaugat spre sfarsitul procesului de gatit, astfel incat sa pastreze  cel mai bine gustul dulceag-aromat, culoarea şi valoarea nutriţionala.

Se asezoneaza cu ceapa verde, marar si usturoi, cu care veti imbunatati gustul supelor, sosurilor si preparatelor din carne.

Combinat cu ceapa verde, frunze de menta, suc de lamaie si ulei de masline va asezona cu succes o salata Tabouli.

Amestecat cu usturoi pisat si coaja de lamaie se foloseste la condimentarea carnii de pui sau vita.

 

Retete recomandate:

Salata de parunjel

Salata cu tagliatelle in stil italian

Piept de pui cu sos piri-piri

Ciorba de dovlecei cu iaurt

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]