Retete traditionale din Romania
Bucatarasii nostri si-au adunat toata experienta culinara si v-au adus cele mai deosebite retete romanesti: retete cu rata, ficat, curcan sau oaie, garnituri de legume, dulciuri rapide si multe alte bunatati. Retetele romanesti sunt atat de variate si gustoase, incat veti putea prepara zilnic un festin cu retete noi pentru cei dragi timp de un an, fara sa gatiti acelasi lucru de doua ori.
Specialitati culinare romanesti
Invatati sa deveniti un adevarat bucataras cu retetele traditionale romanesti: gatiti supe, feluri principale, dulciuri, aperitive si garnituri cu gustul adevarat romanesc!
Gnocchi cu piept de pui
Postat de: eumimiMai intai fierbem pieptul de pui si apoi il taiem in cubulete. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Le calim in ulei incins pentru 5-7 minute. Adaugam carnea de pui si rosiile... Citeste continuarea
Mancare de conopida
Postat de: MonicaGRConopida se taie in buchetele si se opareste 5 minute in apa fierbinte cu un praf de sare. Cepele se taie solzisori si se calesc in uleiul incins. Adaugam ardeiul kapia tocat marunt si... Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere, la tigaie
Postat de: robert_badicaTigaia se unge cu unt şi se tapetează cu 1 lingură zahăr. Mărul se taie în felii şi cu ajutorul unui dop de plastic se scoate căsuţa cu seminţe. Feliile de măr se aşază în... Citeste continuarea
Papricas de curcan
Postat de: oanaplTai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc. Separat, călești ceapa tocată peștișor și o adaugi peste carne, apoi adaugi condimentele, ardeiul tăiat... Citeste continuarea
Pui coquelet cu cartofi la cuptor
Postat de: rocsi_1612Puii ii parliti de flacara aragazului de puf. Ii spalati si ii stergeti cu niste servetele. Intr-un bol pregatiti amestecul de condimente. Mai intai amestecati sosul de soia, cu uleiul si... Citeste continuarea
Desert negresa cu dovleac si migdale
Postat de: oanaplTai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul... Citeste continuarea
Clatite de post
Postat de: robert_badicaÎntr-un vas se cerne făina. Se adaugă sarea, zahărul vanilat şi zahărul tos. Se pune şi amidonul. Se amestecă bine cu un tel. Apa carbogazoasă se adaugă uşor-uşor, astfel... Citeste continuarea
Ciorba de naut cu afumatura
Postat de: eumimiMai intai calim ceapa tocata cubulete impreuna cu morcovul razuit pe razatoarea cu ochiuri mici si cu costita afumata. Le lasam la calit pentru 8-10 minute. Adaugam apa, pasta de tomate si... Citeste continuarea
Salata de naut cu telemea
Postat de: robert_badicaMai întâi, se pregătesc toate ingredientele. Năutul se scurge de zeamă şi se pune într-un bol. Ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ardeiul se curăţă de... Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii
Postat de: oanaplCureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe... Citeste continuarea
Mancarica taraneasca cu carne de vita
Postat de: oanaplSpeli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Toci ceapa... Citeste continuarea
Ciorba de varza cu afumatura
Postat de: eumimiMai intai calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul razuit si cu afumatura in ulei incins. Adaugam 2-3 cani de apa, cartofii si varza, acoperim oala cu un capac si lasam la fiert 20-25 de... Citeste continuarea
Ciorba de vara, de rosii cu galuste
Postat de: mihaelar63Legumele se curata si se spala . Ceapa , morcovul , patrunjelul si coditele de verdeata se maruntesc cu ajutorul robotului . Acestea se soteaza in ulei . Sarati . Adugati... Citeste continuarea
Tagliatele cu carne, ciuperci de Paris si broccoli
Postat de: mihaelar63Carnea de vitel se taie cubulete si se pune la prajit in ulei . Ceapa si usturoiul se feliaza si se pune la sotat alaturi de carne .Sarati . Pentru ca am am observat ca... Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza
Postat de: RODIMURSe curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Cât timp fierb... Citeste continuarea
Pastai galbene, cu smantana si usturoi
Postat de: RODIMURSe îndepărtează capetele păstăilor, se rup în 2-3 bucăți, dacă sunt prea mari și apoi se spală bine în câteva ape, după care se pun la fiert, la foc iute, pentru... Citeste continuarea
Pancakes cu lamaie si sos de mure
Postat de: rocsi_1612Mixati ouale spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul, praful de copt si mixati bine. Puneti uleiul si sana, le incorporati. La final adaugati mixul pentru gofre, coaja rasa de lamaie si... Citeste continuarea
Ciorba de varza cu carnat si linte rosie
Postat de: mihaelar63Curatati si spalati legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul se feliaza rondele sau mai marunt . Carnatul se taie rondele . Varza se taie fideluta . Caliti... Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si branza
Postat de: oanaplMixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi.... Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu prune
Postat de: robert_badicaMai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu... Citeste continuarea
Desert tort Cifra
Postat de: gurita_ta2005Pentru cifra 3 pregatim blatul. Se pun ouale intr-un castron mai inalt,i mpreuna cu zaharul si mixam bine.Se adauga iaurtul, esenta si uleiul si mixam foarte bine. Faina se amesteca cu... Citeste continuarea
Costita de Praid - reteta nr.1850
Postat de: mihaelar63In prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli . Am turanat pe deasupra o9 bere neagra irlandeza . Am lasat sa... Citeste continuarea
Salata de fasole verde frantuzeasca cu cheddar
Postat de: mihaelar63Fasolea verde curatata si rupta mai marunt se fierbe in apa cu sare 20 minute . Daca doriti sa pastreze o culoare de verde , nu exagerati cu fiertul . Se scurge apa de... Citeste continuarea
Pastrav la gratar
Postat de: mihaelar63Pastravul mare l-am curatat si spalat. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare, zeama de la o lamaie si cu putin ulei de masline. Cu acest amestec se ung bucatile de peste... Citeste continuarea
Desert prajitura din albusuri
Postat de: mirela0911Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se pune esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca cu o spatula. Se adauga... Citeste continuarea
Desert papanasi cu dulceata de visine si smantana
Postat de: violeta30Pregătim aluatul Într-un vas mai mare punem brânza, zahărul, ouăle bătute, vanilia, coaja rasă de lămâie, sarea şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie si... Citeste continuarea
Mancare de mazare, cu cascaval pane
Postat de: RODIMURSe curăță cepele, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, la foc mic și în ulei suficient. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și... Citeste continuarea
Desert Cusma lui Guguta
Postat de: mirela0911Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot. Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna faina si... Citeste continuarea
Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta
Postat de: mirela0911Pentru aluat am folosit robotul. Se pregateste maiaua din 100 ml lapte usor caldut, zaharul si cele 2-3 lg de faina. Se adauga drojdia zdrobita si se amesteca bine. Se lasa sa creasca timp de 10... Citeste continuarea
Desert New York cheesecake
Postat de: rocsi_1612Macinati biscuitii in robot. Untul il topiti. Amestecati biscuitii cu untul. Tapetati o tava de 23 cm detasabila, cu hartie de copt, dar numai la baza, nu si in sus. Puneti amestecul cu biscuiti,... Citeste continuarea
Slaninuta cu boia si usturoi (fiarta cu rosie)
Postat de: mihaelar63Prefer sa aleg mereu pentru fiert slaninuta de pe burta cu o dunga de carne . Multa lume spune ca este mai buna bucata de la gusa dar mie nu-mi place granulatia aceia mare a grasimii... Citeste continuarea
Musaca de dovlecei și carne de porc
Postat de: RODIMURCeapa se curăță, se spală, se mărunțește și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Se adaugă carnea... Citeste continuarea
Painici umplute
Postat de: mirela0911Pentru acest aluat am apelat la ajutorul masinii de paine. Am introdus ingredientele in ordinea scrisa, am pornit aparatul si el a facut toata treaba. Dupa ce a terminat de framantat aluatul, am... Citeste continuarea
Desert bucte cu branza si stafide
Postat de: mirela0911Se prepara maiaua. In 150 ml lapte caldut se pune 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia sfaramata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze timp de 10 minute. Intr-un bol se pune faina cernuta.... Citeste continuarea
Desert matcha cheesecake
Postat de: oanaplRupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu... Citeste continuarea
Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval
Postat de: oanaplMai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de... Citeste continuarea
Aperitiv chifle umplute
Postat de: panacrisTot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea,... Citeste continuarea
Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii
Postat de: mirela0911Pentru inceput se pregateste carnea. Se taie pieptul de curcan in 4-5 felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper, oregano si sucul de lamaie. Se amesteca bine si se lasa deoparte pana se... Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si afine
Postat de: mirela0911Aluatul: Intr-un bol se amesteca untul la temperatura camerei impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat, cu furculita. Se adauga galbenusurile, smantana si coaja de lamaie, se amesteca bine... Citeste continuarea
Ciorba de potroace
Postat de: kattySpalam bine maruntaiele de la un pui. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Pornim focul iute pana se aduna deasupra spuma.Reducem focul la mic... Citeste continuarea