Retete traditionale din Romania
Bucatarasii nostri si-au adunat toata experienta culinara si v-au adus cele mai deosebite retete romanesti: retete cu rata, ficat, curcan sau oaie, garnituri de legume, dulciuri rapide si multe alte bunatati. Retetele romanesti sunt atat de variate si gustoase, incat veti putea prepara zilnic un festin cu retete noi pentru cei dragi timp de un an, fara sa gatiti acelasi lucru de doua ori.
Specialitati culinare romanesti
Invatati sa deveniti un adevarat bucataras cu retetele traditionale romanesti: gatiti supe, feluri principale, dulciuri, aperitive si garnituri cu gustul adevarat romanesc!
Salata de fasole verde cu piept de pui
Postat de: eumimiSpalam pastaile de fasole, le taiem capetele si le punem la fiert. Cand sunt gata, le tocam marunt ( sau cum doreste fiecare). Eu am avut pastai congelate. Fierbem pieptul de pui, apoi il... Citeste continuarea
Platoul cu aperitive de Craciun
Postat de: mihaelar63Cantitatile sunt aleatorii si se pun in functie de cate persoane se servesc de pe acest platou . In prima faza am scos pe blatul de lucru toate ingredientele disponibile pentru... Citeste continuarea
Mini ciuperci la cuptor cu branza de burduf
Postat de: mihaelar63Ciupercile se spala si se feliaza. Gogosarul se feliaza si el . Chorizo se taie in jumatati de rondele . Se pun toate intr-un vas de ceramica termorezistenta .... Citeste continuarea
Salata de vinete cu praz si iaurt
Postat de: mihaelar63Se taie prazul marunt . Amestecati iaurtul cu ulei si vinetele tocate . Puneti prazul tocat si amestecati . Sarati si piparati . Am... Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de pui si zeama de varza acra
Postat de: mihaelar63Morcovii si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Sotati usor legumele curatate in ulei si amestecati cu pasta de ardei dulce si cu cea de ardei iuti . Sarati . Turnati deasupra... Citeste continuarea
Friptura de Craciun
Postat de: mihaelar63Bucatile de carne se taie bucati mai groase. Grosimea poate fi cam 2 cm . Carnatul se portioneaza de lungimea unui deget . Cartofii se curata , se spala si se taie . Se toarna... Citeste continuarea
Salata cu sunca, porumb dulce si conopida
Postat de: mihaelar63Conopida se fierbe in apa cu putin bicarbonat de sodiu, se limpezeste cu apa rece . Conopida se albeste frumos si va fi mult mai buna pentru digestie. Boabele de porumb din... Citeste continuarea
Naut cu ciuperci brune si sos de rosii
Postat de: oanaplSe spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite... Citeste continuarea
Pui cu ciuperci brune si sos de rosii
Postat de: oanaplCarnea de pui tăiată cubulețe se prăjește pe toate părțile în 2 linguri de ulei de măsline încins.Se adaugă o căniță de apă și se lasă să fiarbă 10 minute. Se... Citeste continuarea
Desert turta dulce cu ciocolata
Postat de: rocsi_1612Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot.... Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: vasimurPasul 1. Pregătirea ardeilor umpluți Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm două cepe și două roșii și le... Citeste continuarea
Desert cosulete cu mere si nuci
Postat de: RODIMURMai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se decojesc, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc, cu zahăr tos și vanilinat, la foc mic, într-o tigaie... Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu carne de ied
Postat de: mihaelar63Carnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert . Legumele se curata , se spala . Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei . Taiati... Citeste continuarea
Crap cu ardei si usturoi
Postat de: mihaelar63Bucata de crap se spala si cu ajutorul unui cutit bine ascutit se incresteaza in romburi mici . Intr-un vas se va prepara un amestecdin pasta ardei cu telina , ardei iute... Citeste continuarea
Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana
Postat de: mihaelar63Codita de purcel se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert . Ceapa, ardeii, patrunjelul,usturoiul si morcovii se curata, se spala si se taie cubulete. Legumele... Citeste continuarea
Pui cu legume la cuptor
Postat de: eumimiMai intai fierbem carnea de pui separat daca avem pui de curte. Supa in care a fiert carnea nu o aruncam, o folosim pentru mancarea la cuptor. Adaugam intr-un vas termorezistent carnea,... Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza si castraveti murati
Postat de: mihaelar63Vinetele congelate se dezgheata la temperatura camerei. Daca este nevoie , tocati vinetele mai marunt Ceapa alba se toaca marunt . Ardeiul iute rosu se taie... Citeste continuarea
Mancare de conopida, la tigaie
Postat de: RODIMURConopida se spală bine sub jet de apă, se scurge și apoi se taie în patru bucăți. Se dau pe răzătoarea mică bucățile de conopidă (doar inflorescențele) după care se... Citeste continuarea
Snitele pufoase cu usturoi
Postat de: mihaelar63Pulpa de porc se taie felii si se bate cu batatorul de snitele . Bucatile de carne se presara pe ambele parti cu usturoi granulat . In acelasi timp le... Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: eumimiMai intai alegem boabele de fasole, le lasa cateva ore la inmuiat sau chiar peste noapte. Punem la fiert fasolea si o lasam sa dea in clocot. Schimbam apa fasolei si o punem din nou la... Citeste continuarea
Desert Tiramisu clasic
Postat de: eumimiMai întâi, începeți prin a amesteca gălbenușurile și zahărul până când se albesc și devin cremoase, iar zahărul este complet dizolvat. Acest lucru... Citeste continuarea
Desert negresa cu halva, de post
Postat de: mirela0911Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine... Citeste continuarea
Piept de pui crocant
Postat de: eumimiMai intai maruntim fulgii de porumb. Batem oaule cu un praf de sare, adaugam faina si amestecam bine sa nu mai ramana „cocoloase”. Adaugam piper, ardei boia. Feliem pieptul de... Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot
Postat de: mirela0911Se spala bucata de carne, se sterge cu prosoape absorbante apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si condimente pentru carne de porc. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele.... Citeste continuarea
Tigaie rapida cu chiftelute
Postat de: eumimiMai intai preparam chiftelutele. Punem carnea intr-un bol, adaugam ceapa tocata cat mai marunt, oul, pasta de tomate, sare si piper si amestecam bine. Formam chiftelute rotunde, mai mari decat... Citeste continuarea
Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara
Postat de: oanaplIata cum se prepara Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara In funcție de tipul de dovleac pe care îl aveți, este posibil să creșteți sau să scădeți cantitatea de făină... Citeste continuarea
Ton la gratar
Postat de: oanaplBucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii groase de 2 cm, se unge cu ulei de măsline și condimentează. Eu am folosit un mix de condimente pentru... Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si branza fara zahar
Postat de: rocsi_1612Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul cocos, treptat si mixati pana este complet dizolvat. Adaugati galbenusurile si mixati, apoi zeama de... Citeste continuarea
Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor
Postat de: oanaplTai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și... Citeste continuarea
Desert negresa cu ciocolata si ricotta
Postat de: mirela0911Mai intai se topeste ciocolata pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecand continuu pana se topeste toata. Se lasa la racit amestecand din cand in cand. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma... Citeste continuarea
Tocanita de curcan cu ardei kapia
Postat de: mirela0911Se spala carnea de curcan si se taie in bucatele potrivite spre mici. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga carnea de curcan. Se caleste pana devine carnea alba si se rumeneste... Citeste continuarea
Desert globuri (bombe) de ciocolata calda
Postat de: rocsi_1612Intr-un bolisor de ceramica puneti niste ciocolata la topit. Eu am totpit-o la microunde, cate 20 de secunde, pana a devenit fluida. Daca nu aveti o ciocolata prea fluida, trebuie sa stiti... Citeste continuarea
Salata cu file de somon salbatic
Postat de: mihaelar63Castravetii se curata si se taie rondele . Ceapa rosie se taie pestisori . Ardeiul se curata de seminte si se feliaza . Salata verde bine spalata se rupe cu mana... Citeste continuarea
Muschiulet gatit la slow cooker Crock Pot
Postat de: UrsanMihaelaAm pus intr –un castron zeama de lamaie, uleiul, condimentele, usturoiul si sarea . Am amestecat bine si am pus si cele doua bucati de... Citeste continuarea
Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava
Postat de: mihaelar63Carnea se taie felii si se bate usor cu batatorul de snitele . Cartofii se curata , se spala si se increasta la distanta de cate 1 cm . Morcovii se curata si se... Citeste continuarea
Salata de fasole verde cu bacon, cartofi si iaurt
Postat de: mihaelar63Intai se taie cartofii, prazul si gogosarul marunt. Intr-un bol se amesteca uleiul cu iaurt si mustar . Se sareaza si se pipareaza acest amestec si se omogenizeaza... Citeste continuarea
Aperitiv spirale cu branza si sunca
Postat de: mihaelar63Foietajul se lasa la dezghetat in frigider . Una dintre foi se unge cu ketchup picant . Se presara pe suprafata intregii foi branza de burduf . Foaia se imparte... Citeste continuarea
Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata
Postat de: mihaelar63Costita se portioneaza. Eu am mai taiat si cubulete de unde am putut. Morcovul se curata si se taie rotund . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Fasolea verde se... Citeste continuarea
Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc
Postat de: mihaelar63Legumele se curata si se maruntesc . Sotati legumele in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune pieptul de pui taiat marunt . Puneti boia si... Citeste continuarea
Supa de broccoli cu cartofi si smantana
Postat de: mihaelar63Legumele se curata si se spala . Morcovul se taie bastonase mai scurte . De aceiasi marime se taie si ardeiul . Ceapa se toaca marunt . Aceste legume se soteaza usor in... Citeste continuarea