Retete traditionale din Romania
Bucatarasii nostri si-au adunat toata experienta culinara si v-au adus cele mai deosebite retete romanesti: retete cu rata, ficat, curcan sau oaie, garnituri de legume, dulciuri rapide si multe alte bunatati. Retetele romanesti sunt atat de variate si gustoase, incat veti putea prepara zilnic un festin cu retete noi pentru cei dragi timp de un an, fara sa gatiti acelasi lucru de doua ori.
Specialitati culinare romanesti
Invatati sa deveniti un adevarat bucataras cu retetele traditionale romanesti: gatiti supe, feluri principale, dulciuri, aperitive si garnituri cu gustul adevarat romanesc!
Cartofi frantuzesti cu piept de pui
Postat de: eumimiMai intai pregatim pieptul de pui pentru marinat. Il feliem cat mai subtire. Intr-un bol amestecam chefirul cu mustarul, ceapa tocata marunt, ardeiul boia, sare, piper si oregano sau alte... Citeste continuarea
Desert turta dulce glazurata
Postat de: eumimiTopim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de... Citeste continuarea
Conopida gratinata, cu parjoale de pui
Postat de: trifadaliaConopida se curata de cotor si frunze, apoi se pune la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Se scurge de apa si se lasa la racit. Intre timp se face sosul si anume se dizolva faina in untul... Citeste continuarea
Aperitiv placinte la tigaie
Postat de: mirela0911In vasul robotului se pun apa, laptele, zaharul si drojdia uscata. Se amesteca bine apoi se adauga faina si sarea. Se porneste robotul si se mixeaza pana devine un aluat omogen. Se lasa la dospit... Citeste continuarea
Cartofi cu branza si piept de pui
Postat de: trifadaliaCartofii se spala bine, apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 25 de minute. Se scurg si se lasa la racit. Se curata de coaja. Branza de burduf se zdrobeste si se amesteca intr-un... Citeste continuarea
Desert biscuiti cu portocala
Postat de: eumimiMixam untul ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugam apoi ouale si mai mixam 1 minut pana cand le incorporam, apoi uleiul si mixam. Adaugam faina toata odata, praful de bicarbonat si... Citeste continuarea
Musaca de post cu ciuperci
Postat de: rocsi_1612Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le... Citeste continuarea
Desert cornulete cu untura si iaurt
Postat de: mirela0911Intr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se... Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu cas sau branza
Postat de: AdrianeleSe amestecă oul cu sarea, făina, laptele și apa.Se lasă să se odihnească o jumătate de oră. Se pregătește umplutura: oul se amestecă cu brânza și zahărul sau cașul și... Citeste continuarea
Peste spada la grill
Postat de: mihaelar63Bucatile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamaie . Condimentati cu usturoi granulat ,piper cu lamaie si fulgi de chilli . Ungeti... Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu carnati si smantana
Postat de: mihaelar63Conopida se curata, se spala si se desface buchetele. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu . Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert... Citeste continuarea
Tocana de berbecut cu cartofi
Postat de: mihaelar63Legumele se curata si se spala. Carnea se taie in portii mari. Ceapa se taie marunt. Se maruntestesc rosiile. Ardeii se taie cubulete. Sarati carnea de... Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie cu ghimbir si mandarine
Postat de: mihaelar63Bucatile de sfecla se curata de frunze si se spala foarte bine de pamant . Pentru operatiunea aceasta puteti folosi p perie sau un burete abraziv pe care le... Citeste continuarea
Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor
Postat de: mihaelar63Bucatile de ceafa se condimenteaza cu piper negru macinat, chilli dat prin rasnita, o parte din usturoiul pisat , frunze de salvie maruntita si sare . Daca... Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si cocos
Postat de: mirela0911Aluatul: Se topeste untul, se lasa la racit apoi se amesteca cu zaharul. Separat se amesteca faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt. Se toarna ingredientele uscate peste untul... Citeste continuarea
Spanac scazut cu sunca si ochiuri
Postat de: mihaelar63Se taie sunca cubulete marunte in unt amestecat cu ulei. Daca prajiti doar in unt acesta se arde rapid si se face maro. Tot acum adugati usturoi si ardei... Citeste continuarea
Supa de salata verde creata, cu galuscute si iaurt
Postat de: mihaelar63Legumele se curata si se spala. Sotati usturoiul, ceapa maruntita si morcovul taiat cuburi . Tot acum se pun si felite subtiri, increstate, de slanina afumata care va... Citeste continuarea
Tagliatelle cu carne de vitel si mazare verde
Postat de: mihaelar63Bucata de carne de vitel se sareaza si se maseaza cu boia, ghimbir, rozmarin si piper macinat . Puneti bucata de carne intr-o cratita teflonat de marime adecvata. Se... Citeste continuarea
Creier de porc pane
Postat de: AdrianeleClătești creierul cu apă. Îl sărezi și piperezi după gust.Pui făina pe o farfurie plată și tăvălești creierul prin ea.Dai bucățile de creier prin oul bătut și le prăjești... Citeste continuarea
Desert chec cu banane si unt de arahide de post
Postat de: rocsi_1612Bananele descojite le puneti inr-un bol si le sfaramati cu o furculita. Adaugati untul de arahide, uleiul, laptele de soia, amestecati usor cu un tel. Puneti indulcitorul, amestecati pana se... Citeste continuarea
Salata de fasole verde fideluta, cu cremvusti si iaurt
Postat de: mihaelar63Fasolea verde se curata la capete, se rupe mai marunt si se fierbe in apa cu sare 15minute . Acum puteti sa fierbeti cateva minute si cremustii .... Citeste continuarea
Supa cu os de porc, zucchini si smantana
Postat de: mihaelar63Pentru inceput osul de porc se spala si se pune la fiert in apa cu sare macar pentru 30 min. . Taiati arunt ceapa si morcovul . Gogosarul se feliaza. Caliti legumele in... Citeste continuarea
Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor
Postat de: mihaelar63Bucatile de carne se spala bine si se sareaza, se presara cu boia, chimen macinat si piper. Costita a fost feliata bucati cam cat palma dar pulpa a fost lasata intreaga .... Citeste continuarea
Cartofi rantaliti ardelenesti
Postat de: mihaelar63Cartofii se curata, se taie cuburi si se spala . Puneti cartofii la fiert in apa cu sare . Cat timp fierb cartofii se taie ceapa verde si patrunjelul marunt... Citeste continuarea
Ciolan proaspat de porc cu mazare verde, in vas ceramic Crock Pot
Postat de: mihaelar63Ciolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot. Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan.... Citeste continuarea
Mancare de ciuperci cu rosii
Postat de: RODIMURSe curăță ciupercile întregi, de filamente și de pielițe și până se termină toate de curățat se pun într-un vas cu apă rece. Apoi se clătesc în câteva... Citeste continuarea
Desert briose cu mere caramelizate
Postat de: rocsi_1612Spalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete. Puneti untul intr-o tigaie si o transferati pe foc. Adaugati merele taiate, indulcitorul gold si scortisoara macinata. Amestecati, le... Citeste continuarea
Rosii umplute
Postat de: vasimurSe alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs. Curățăm ceapa și roșiile de codițe și le spălăm bine. Pe partea cu codiță, decupăm roșiile la rotund și cu... Citeste continuarea
Farfalle cu legume inabusite si cascaval
Postat de: RODIMURCeapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se... Citeste continuarea
Desert tort Jaffa
Postat de: mirela0911Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga... Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu fistic fara zahar
Postat de: rocsi_1612Intr-un vas puneti apa si indulcitorul. Transferati pe foc, amestecati pana indulcitorul este complet topit. Lasati sa dea 4-5 clocote, apoi adaugati untul taiat cuburi si amestecati pana... Citeste continuarea
Desert chec cu visine- reteta nr. 600
Postat de: eumimiMixam untul moale, de la temperatura camerei, cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam treptat ouale si apoi iaurtul si mixam inca 2-3 minute. Adaugam faina, praful de copt si amestecam usor... Citeste continuarea
Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa
Postat de: RODIMURIata cum se prepara Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa Mai întâi se pregătește umplutura. Merele se spală, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare... Citeste continuarea
Escalop de porc cu ciuperci brune
Postat de: mirela0911Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun... Citeste continuarea
Desert tarta cu pere, mure si branza
Postat de: oanaplPentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine.... Citeste continuarea
Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi
Postat de: oanaplPentru a frăgezi carnea, o pui în saramură. Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250... Citeste continuarea
Placinta dobrogeana
Postat de: rocsi_1612Topiti untul pe baie de aburi. Intr-un bol puneti branza de vaci si casul dat pe razatoarea mare. Adaugati smantana, ouale si mixati bine. Presarati sare si piper. Mararul verde il tocati marunt,... Citeste continuarea
Desert cornuri cu dulceata de smochine
Postat de: eumimiSe topeste untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron. Se adauga ouale... Citeste continuarea
Salata de gogonele verzi
Postat de: mosuletuleneEste asemanatoare salatei de vinete, doar ca lipseste usoara iuteala si e dulceag-acrisoara. De se coc la cuptor, mai intai se pun cu coditele in sus sau pe gratar cu coditele in jos, apoi cand... Citeste continuarea
Desert chec cu mere si nuci
Postat de: oanaplCureți merele de coajă și le dai pe răzătoarea mare și le storci bine zeama, cu mâna. Mixezi untul (alat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și puțină sare, apoi adaugi... Citeste continuarea