Retete culinare din Romania

Retete traditionale din Romania

Bucatarasii nostri si-au adunat toata experienta culinara si v-au adus cele mai deosebite retete romanesti: retete cu rata, ficat, curcan sau oaie, garnituri de legume, dulciuri rapide si multe alte bunatati. Retetele romanesti sunt atat de variate si gustoase, incat veti putea prepara zilnic un festin cu retete noi pentru cei dragi timp de un an, fara sa gatiti acelasi lucru de doua ori.


Specialitati culinare romanesti

Invatati sa deveniti un adevarat bucataras cu retetele traditionale romanesti: gatiti supe, feluri principale, dulciuri, aperitive si garnituri cu gustul adevarat romanesc!

Cartofi frantuzesti cu piept de pui

Postat de: eumimi

Mai intai pregatim pieptul de pui pentru marinat. Il feliem cat mai subtire. Intr-un bol amestecam chefirul cu mustarul, ceapa tocata marunt, ardeiul boia, sare, piper si oregano sau alte... Citeste continuarea

Desert turta dulce glazurata

Postat de: eumimi

Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de... Citeste continuarea

Conopida gratinata, cu parjoale de pui

Postat de: trifadalia

Conopida se curata de cotor si frunze, apoi se pune la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Se scurge de apa si se lasa la racit. Intre timp se face sosul si anume se dizolva faina in untul... Citeste continuarea

Aperitiv placinte la tigaie

Postat de: mirela0911

In vasul robotului se pun apa, laptele, zaharul si drojdia uscata. Se amesteca bine apoi se adauga faina si sarea. Se porneste robotul si se mixeaza pana devine un aluat omogen. Se lasa la dospit... Citeste continuarea

Cartofi cu branza si piept de pui

Postat de: trifadalia

Cartofii se spala bine, apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 25 de minute. Se scurg si se lasa la racit. Se curata de coaja.  Branza de burduf se zdrobeste si se amesteca intr-un... Citeste continuarea

Desert biscuiti cu portocala

Postat de: eumimi

Mixam untul ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugam apoi ouale si mai mixam 1 minut pana cand le incorporam, apoi uleiul si mixam. Adaugam faina toata odata, praful de bicarbonat si... Citeste continuarea

Musaca de post cu ciuperci

Postat de: rocsi_1612

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le... Citeste continuarea

Desert cornulete cu untura si iaurt

Postat de: mirela0911

Intr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se... Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu cas sau branza

Postat de: Adrianele

Se amestecă oul cu sarea, făina, laptele și apa.Se lasă să se odihnească o jumătate de oră. Se pregătește umplutura: oul se amestecă cu brânza și zahărul sau cașul și... Citeste continuarea

Peste spada la grill

Postat de: mihaelar63

 Bucatile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamaie .    Condimentati cu usturoi granulat  ,piper cu lamaie si fulgi de chilli .  Ungeti... Citeste continuarea

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

Postat de: mihaelar63

Conopida se curata, se spala si se desface buchetele. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu . Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert... Citeste continuarea

Tocana de berbecut cu cartofi

Postat de: mihaelar63

 Legumele se curata si se spala. Carnea se taie in portii mari. Ceapa se taie marunt. Se maruntestesc rosiile. Ardeii se taie cubulete. Sarati carnea  de... Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie cu ghimbir si mandarine

Postat de: mihaelar63

 Bucatile de sfecla se curata de frunze si se spala foarte bine de pamant .  Pentru operatiunea aceasta puteti folosi  p perie sau un burete abraziv pe care le... Citeste continuarea

Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor

Postat de: mihaelar63

 Bucatile de ceafa  se condimenteaza cu piper negru macinat, chilli dat prin rasnita,  o parte din usturoiul pisat , frunze de salvie maruntita si sare  . Daca... Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si cocos

Postat de: mirela0911

Aluatul: Se topeste untul, se lasa la racit apoi se amesteca cu zaharul. Separat se amesteca faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt. Se toarna ingredientele uscate peste untul... Citeste continuarea

Spanac scazut cu sunca si ochiuri

Postat de: mihaelar63

 Se taie sunca cubulete marunte in unt amestecat cu ulei.  Daca prajiti doar in unt  acesta se arde rapid si se face maro. Tot acum adugati usturoi si ardei... Citeste continuarea

Supa de salata verde creata, cu galuscute si iaurt

Postat de: mihaelar63

Legumele se curata si se spala. Sotati usturoiul, ceapa maruntita si morcovul taiat cuburi . Tot acum se pun si felite subtiri, increstate,  de slanina afumata care va... Citeste continuarea

Tagliatelle cu carne de vitel si mazare verde

Postat de: mihaelar63

 Bucata de carne de vitel se sareaza si se maseaza cu boia, ghimbir, rozmarin si piper macinat . Puneti bucata de carne intr-o cratita teflonat de marime adecvata. Se... Citeste continuarea

Creier de porc pane

Postat de: Adrianele

Clătești creierul cu apă. Îl sărezi și piperezi după gust.Pui făina pe o farfurie plată și tăvălești creierul prin ea.Dai bucățile de creier prin oul bătut și le prăjești... Citeste continuarea

Desert chec cu banane si unt de arahide de post

Postat de: rocsi_1612

Bananele descojite le puneti inr-un bol si le sfaramati cu o furculita. Adaugati untul de arahide, uleiul, laptele de soia, amestecati usor cu un tel. Puneti indulcitorul, amestecati pana se... Citeste continuarea

Salata de fasole verde fideluta, cu cremvusti si iaurt

Postat de: mihaelar63

 Fasolea verde se curata la capete, se rupe mai marunt si se fierbe in apa cu    sare 15minute .  Acum puteti sa fierbeti cateva minute si cremustii .... Citeste continuarea

Supa cu os de porc, zucchini si smantana

Postat de: mihaelar63

Pentru inceput osul de porc se spala si se pune la fiert in apa cu sare macar pentru 30 min. .   Taiati arunt ceapa si morcovul . Gogosarul se feliaza. Caliti legumele in... Citeste continuarea

Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor

Postat de: mihaelar63

 Bucatile de carne se spala bine si se sareaza, se presara cu boia, chimen macinat si piper. Costita a fost feliata bucati cam cat palma dar pulpa a fost lasata intreaga  .... Citeste continuarea

Cartofi rantaliti ardelenesti

Postat de: mihaelar63

 Cartofii se curata, se taie  cuburi si se spala . Puneti cartofii la fiert in apa cu sare . Cat timp fierb cartofii se taie ceapa verde  si patrunjelul marunt... Citeste continuarea

Ciolan proaspat de porc cu mazare verde, in vas ceramic Crock Pot

Postat de: mihaelar63

 Ciolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot.  Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan.... Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu rosii

Postat de: RODIMUR

Se curăță ciupercile întregi, de filamente și de pielițe și până se termină toate de curățat se pun într-un vas cu apă rece. Apoi se clătesc în câteva... Citeste continuarea

Desert briose cu mere caramelizate

Postat de: rocsi_1612

Spalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete. Puneti untul intr-o tigaie si o transferati pe foc. Adaugati merele taiate, indulcitorul gold si scortisoara macinata. Amestecati, le... Citeste continuarea

Rosii umplute

Postat de: vasimur

Se alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs. Curățăm ceapa și roșiile de codițe și le spălăm bine. Pe partea cu codiță, decupăm roșiile la rotund și cu... Citeste continuarea

Farfalle cu legume inabusite si cascaval

Postat de: RODIMUR

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se... Citeste continuarea

Desert tort Jaffa

Postat de: mirela0911

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga... Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu fistic fara zahar

Postat de: rocsi_1612

Intr-un vas puneti apa si indulcitorul. Transferati pe foc, amestecati pana indulcitorul este complet topit. Lasati sa dea 4-5 clocote, apoi adaugati untul taiat cuburi si amestecati pana... Citeste continuarea

Desert chec cu visine- reteta nr. 600

Postat de: eumimi

Mixam untul moale, de la temperatura camerei, cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam treptat ouale si apoi iaurtul si mixam inca 2-3 minute. Adaugam faina, praful de copt si amestecam usor... Citeste continuarea

Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa

Postat de: RODIMUR

Iata cum se prepara Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa Mai întâi se pregătește umplutura. Merele se spală, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare... Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci brune

Postat de: mirela0911

Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun... Citeste continuarea

Desert tarta cu pere, mure si branza

Postat de: oanapl

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine.... Citeste continuarea

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Postat de: oanapl

Pentru a frăgezi carnea, o pui în saramură. Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250... Citeste continuarea

Placinta dobrogeana

Postat de: rocsi_1612

Topiti untul pe baie de aburi. Intr-un bol puneti branza de vaci si casul dat pe razatoarea mare. Adaugati smantana, ouale si mixati bine. Presarati sare si piper. Mararul verde il tocati marunt,... Citeste continuarea

Desert cornuri cu dulceata de smochine

Postat de: eumimi

Se topeste  untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron. Se adauga ouale... Citeste continuarea

Salata de gogonele verzi

Postat de: mosuletulene

Este asemanatoare salatei de vinete, doar ca lipseste usoara iuteala si e dulceag-acrisoara. De se coc la cuptor, mai intai se pun cu coditele in sus sau pe gratar cu coditele in jos, apoi cand... Citeste continuarea

Desert chec cu mere si nuci

Postat de: oanapl

Cureți merele de coajă și le dai pe răzătoarea mare și le storci bine zeama, cu mâna. Mixezi untul (alat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și puțină sare, apoi adaugi... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]