Prajitura cu mere si bezea

de ela in Prajituri, 30 Aug 2010 | 10399 vizualizari

 

delicioasa....reteta este fara cacaoa la blat,dar eu am incercat azi si am pus 2lingurite de cacaoa...dar imi place mai mult reteta originala,fara cacaoa....

 

INGREDIENTE

  • 6oua
  • 9linguri de zahar+9+10
  • 9linguri de ulei
  • 10linguri de lapte
  • 11linguri de faina
  • scortisoara
  • 1praf de copt
  • 1 lingurita amidon alimentar+1
  • 1,5kg mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Se curata merele,se rad si se pun la distuit cu 9linguri de zahar si putina scortisoara.Se lasa pe foc pana nu mai este zeama deloc de la mere.Se lasa la racit.

Intre timp,se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu 9linguri de zahar,pana acesta devine alb.Se adauga incet uleiul,amestecand coninuu,dupa care se adauga laptele.Se incorporeaza si faina,omogenizand bine.Se pune 1ling amidon alimentar si praful de copt.Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina,in care se toarna blatul si se da la cuptor,la foc mic,25minute.

Intre timp,se bar albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand 10linguri de zahar,mixand pana se intareste spuma.Se pune o ling amidon alimentar.

Se scoate blatul din cuptor dupa 25minute si se pun deasupra merele rase si albusurile batute si se mai da la cuptor 20minute,pana bezeaua capata o crusta aurie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

sandytza 1

01.09.2010, 11:15

buna buie sa fie prajitura asta

onuta 1

03.09.2010, 21:57

o portie te rog ela si pentru mine.vin si eu. este prea bun sa ratez.

ela 1

04.09.2010, 00:27

Onuta,data viitoare,ca acum nu mai am

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Check cu mere