FRIPTURA ( TOCHITURA) DIN CARNE DE PORC

de anisoara in Porc, 9 Feb 2010 | 68844 vizualizari

 

Vreau sa va descriu mancarea mea preferata din carne de porc sau vitel. La noi se spune la aceasta reteta - friptura din carne de porc. Aici in Romania am auzit , ca se zice Tochitura. Oricum denumirea nu ne impiedica sa mancam aceasta friptura cu o bucatica de mamaliga si cu brinza de oaie rasa prin razatoare.
Este o mincare traditionala, dar fiecare gospodina o prepara in felul ei.

 

INGREDIENTE

  • 1,5  kg de carne - porc, vitel sau miel
  • 120 gr vin alb sec
  • 2 capatini mijlocii de usturoi
  • 2 capatini mari de ceapa
  • 75 gr de ulei 
  • condimente:
  • piper aromat in boabe, piper  negru macinat ,
  • cimbru uscat,frunza de dafin, piper rosu marunt
  • coriandru, sare .
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FRIPTURA ( TOCHITURA) DIN CARNE DE PORC:

Se incalzeste o tigaie adinca  de otel  cu uleiul. In acest rastimp se taie carnea in bucati  de marimea de 3x4 cm - nu mai mici. Se adauga toata carnea cu 2 catei de usutroi taiati in felii  pe tigaia incinsa bine si se prajesc la foc mare timp de 10-15 minute , amestecindu-le mereu cu o lingura de lemn. Carnea se va rumeni , va prinde o pojgita .Acest truc permite carnii sa-si pastrreze sucul ei si vom obtine la final o carne foarte prajita bine si foarte suculenta. 

Intr-un ceaun se toarna continutul din tigaie, tot usturoiul de la prima capatina,taiat feliute,  50 gr de vin ,toate condimentele , in afara de  frunza de dafin, sarea nu se adauga . Se taie in cubulete toata ceapa si se adauga in ceaun. Se amesteca totul foarte bine si se  lasa sa  fiarba la un foc moderat timp de 10 minute.

Dupa aceeia se amesteca inca odata, se acopera ceaunul cu capacul si se lasa sa  se coaca carnea la o temperatura mica timp de 15 minute.  Se scoate capacul, se adauga restul de vin alb si sarea dupa gust, 2 frunze de dafin . Se amesteca, se pune capacul ( nu pe deplin) si se mai coace carnea inca 20 minute. Din cind in cind mai amestecat.

Cu 5 minute inante de a fi gata carnea se adauga tot usuroiul pisat de la a doua capatina. Se stinge focul, nu se scoate capacul si lasati carnea sa-si imbibe mirosul de condimente si usturoi timp de 15 minute. Ceapa se caramelezeaza si se farima , nu se simte , dar ii da carnii un gust foarte placut dulce-piperat. . Dupa aceasta metoda  carnea de porc, vitel sau  miel se prepara timp de 1 ora, de pui timp de 40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "FRIPTURA ( TOCHITURA) DIN CARNE DE PORC" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

anisoara 1

10.02.2010, 22:01

Cory, bun vent! Se poate inlocui vinul cu aceiasi cantitate de apa calduta. Si adaugi la urma numai 2-3 catei de usutroi. Va fi la fel de gustos si vor minca copii cu placere. Cu toate ca vinul alb ii da o aroma deoasebita si nimic mai mult , alcoolul se evapora.

mihaelar63 1

21.03.2010, 20:22

trebuie sa o fac si eu dupa ce trece postul

theodora 1

21.03.2010, 23:58

deci... trebuie sa o prepar de urgenta eu asa cum este din carne de porc o prefer dar va trebuie sa o fac din vitel k "al meu om"nu mananca porc si gatesc mai rar

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocana familiei la ceaun