Gomboti cu prune

de nadina73 in Dulciuri, 4 Aug 2010 | 19475 vizualizari

 

Am vazut prune la aprozar si mi-am amintit de gombotii cu prune din tara. Sincer, nu sunt prunele de la noi cum se zice "prune bistritene",acele prune foarte gustoase si aromate care se iau usor de pe sambure, suntniste prune ce nu se iau de pe sambure si au gustul putin diferit, dar au fost super buni

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 250 g faina alba
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri de zahar
  • 300 g prune+zahar(3 linguri)
  • Pesmet:
  • 50 g unt
  • 150 g pesmet
  • 3 linguri zahar
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Se curata cartofii (daca se poate sa fie mai fainosi e si mai bine), se taie cubulete si se pun la fiert

Cand cartofii sant fierti se zdrobesc bine cu o furculita sau cu robotul ,apoi se amesteca cu faina ,ouale,uleiul,si zaharul.

Prunele se spala bine, apoi se scot samburii sau se taie cu cutitul in doua daca prunele nu sant mari,eu a trebuit sa le tai si in 6 -7 bucati,apoi se dau prin zahar si se pun gombotii

Se ia un vas cu apa, se uda bine mainile dupa care se ia din compozitia cu cartofi si se intinde in palma sa fie cat mai subtitre aluatul intins,apoi se pun jumatati de prune dupa care se formeaza bilute sa fie toata pruna acoperita bine cu aluat.

Se ia o cratita se pun 3 litri de apa si 1 lingurita de sare,iar cand apa clocoteste se pun gombiti cu prune la foc portivit si se mai misca cratita din cand in cand sa nu vi se lipeasca de fundul cratitei.Cand gombotii se ridica la suprafata se mai lasa 2-3 minute apoi cu ajutorul unei palete se scot si se pun peste pesmet

Pesmetul se pune intr-o tigaie cu untul si zaharul si se ameteca bine pana se topeste tot untul, apoi se dau gombotii prin pesmet si se aseaza pe un platou.

Se servesc atat calzi cat si reci ,cu scortisoara ,smantana sau cine mai vrea cu zahar.

PS:eu am aluat prune de doua feluri si mai galbui si rosii

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

nadina73 1

10.08.2010, 14:39

lira e putin de lucru cu ele dar merita sant grozave

onuta 1

10.08.2010, 22:52

super bun yammyyyy...si eu vreau te rog.

nadina73 1

12.08.2010, 01:44

ok cam tarziu ai ajuns hai ca fac alti pt tine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu prune