Pizza cu carnati chorizo si porumb
Postat de: panacris in PizzaEhei, am revenit la lucru manual, deoarece Maricica bis și-a dat obsteșcul sfârșit! :D Într-un vas se cerme făina, se adaugă apa călduță, drojdia, zahărul și sarea, apoi se...Citeste continuarea
Porumb de lapte conservat
Postat de: panacris in ConserveȘtiuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt...Citeste continuarea
Paste umplute cu patru branzeturi
Postat de: rocsi_1612 in PasteIntr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor si le fierbeti circa 5 minute. Ele trebuiesc fierte doar putin, nu de tot. Le...Citeste continuarea
Paste cu pesto si cascaval
Postat de: RODIMUR in PastePastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, se subțiază sosul pesto cu uleiul de măsline și se răzuiește...Citeste continuarea
Pastai galbene cu smantana si...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIntr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub...Citeste continuarea
Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci...
Postat de: RODIMUR in PuiPulpele se spală, se curăță bine și se prăjesc ușor, pe ambele fețe, la foc mic, acoperit, în ulei de floarea soarelui. Între timp se curăță cepele verzi, se spală și...Citeste continuarea
Paste cu hribi si sos alb
Postat de: rocsi_1612 in PenneIntr-o oala puneti apa cu putina sare si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand. Intre timp pregatiti sosul. Hribii ii taiati bucati mai mari....Citeste continuarea
Pui in crusta de cascaval, cu...
Postat de: ancutsa in PuiÎnlături pielea și dezosezi pulpele de pui. Eu mai păstrez foarte puțină carne pe oase, pentru că sunt bune pentru o supă, ulterior. Tăvălești pulpele prin ouăle...Citeste continuarea
Penne cu fasole rosie si ciupercute
Postat de: indrea_ms in Bucataras in orasPastele se fierb 8 minute in apa cu sare, dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt gata, se trec sub un jet de apa rece sau se vantura, ca sa nu se lipeasca, Fasolea rosie si ciupercutele se...Citeste continuarea
Penne All arrabiata
Postat de: indrea_ms in Bucataras in orasRosiile se lasa la oparit in apa fierbinte cateva secunde, dupa care se decojesc, se taie in sferturi si li se scot semintele si miezul. Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si...Citeste continuarea
Pui cu lapte de cocos
Postat de: dantes in PuiCondimentele: boiaua, chimion, piper, sare, turmeric, ghimbir se pun intr-o farfurie si se amesteca, se pot ajusta cantitatile in functie de preferinte. Se taie pieptul de pui in fasii si se...Citeste continuarea
Pui cacciatore
Postat de: oanapl in PuiSe preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Se condimentează carnea de pui cu sare și piper. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile....Citeste continuarea
Pastai verzi cu rosii si sos...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCuratati si spalati pastaile. Curatati si tocati ceapa marunt. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti. Puneti pastaile curatate si rosia...Citeste continuarea
Porumb crocant cu topping de telemea
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriPorumbul fiert l-am uscat cu un prosop și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul și l-am lăsat să se topească puțin. Am presărat...Citeste continuarea
Piept de pui cu branzeturi, la cuptor
Postat de: RODIMUR in PuiPieptul de pui se spală, se scurge de apă și apoi se bate puțin, pentru aplatizare. Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt. Cașcavalul se...Citeste continuarea
Papricas de porc
Postat de: andra154 in PorcSe taie ceapa cubulețe și împreună cu uleiul se pun la prăjit, peste care se adaugă: 2 linguri de pastă de roșii, ardeiul tăiat cubulețe, boiaua de ardei. Se lasă maxim 2 min., iar...Citeste continuarea
Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PastravSe cumpara pastravul direct de la pastravarie, mai proaspat de atat nu se poate, se curata, se spala, apoi se presara sare, piper si ulei de masline, se lasa la odihna 20 min. Se asaza...Citeste continuarea
Paprikas din ciuperci
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCeapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit...Citeste continuarea
Pateu de ficat
Postat de: ctlina in FicatCuratati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Sotati-le bine in uleiul incalzit. Spalati si curatati bine ficatul. Puneti-l la fiert intr-o oala plina cu apa. Aduce-ti la fierbere si...Citeste continuarea
Pancakes cu frunze de Mangold...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati bine foile. Puneti-le 2 minute in apa clocotita sarata. Scoateti-le si pentru a-si pastra culoarea puneti-le in apa rece cu cuburi de gheata. Scurgeti-le si rezervati. Tocati-le...Citeste continuarea
Piept de pui la cuptor
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneTăiem mărunt ceapa și o punem la călit. Adăugăm smântâna pentru gătit și condimentăm cu sare, piper și boia. Lăsăm sosul să fiarbă pentru 2-3...Citeste continuarea
Pui cu bacon si cartofi cu susan
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneAmestecăm toate ingredientele de la sos. Pulpele de pui le scufundăm în sosul preparat. Așezăm 3 felii de bacon peste care punem o felie de brânză...Citeste continuarea
Pasta din pate de pasare cu mix de...
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriSe desface conserva de pate si se pune continutul sau intr-un castron. Se adauga crema de branza cu verdeata, mustarul si dulceata de ardei iuti. Feliile de gogosar se taie marunt si se adauga...Citeste continuarea
Painici cu bere, seminte si turmeric
Postat de: mihaelar63 in PiinePentru framantarea aluatului am folosit masina de paine. Intai se pune in cuva berea,uleiul de masline si drojdia proaspata maruntita . Adugati fainurile ,...Citeste continuarea
Pui calabrese
Postat de: rocsi_1612 in PuiSpalati pieptul de pui, il stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Taiati fiecare jumatate de piept in doua, pe lungime. Le presarati cu sare, piper si boia. Incingeti uleiul intr-o...Citeste continuarea
Paella cu pui si fructe de mare
Postat de: panacris in Fructe de mareCarnea de pui se taie bucățele. Ceapa, ardeiul și roșiile se spală, curăță și taie grosier. Într-o tigaie încăpătoare se prăjesc bucățile de pui în ulei de...Citeste continuarea
Pulpe de pui la tigaie, in sos alb,...
Postat de: RODIMUR in PuiPulpele se curăță bine de tuleie și de pielițele tari de la bază, se spală în câteva ape și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se toarnă uleiul...Citeste continuarea
Pastrav la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PastravPestele meu a fost curatat, dar nu de branhii si solzisori. Am scos branhiile. Am curatat solzii cu un cutit zimtat si l-am spalat bine . Nu am aruncat capul pentru ca am in...Citeste continuarea
Pasta de tartinat Ktipiti cu branza...
Postat de: ctlina in SalateTaiati rosia, ceapa si usturoiul bucati. Spalati ierburile, taiati rosiile ucate bucatele. Mixati branza cu smantana, uleiul, ierburile, rosiile, ceapa si usturoiul pana obtineti o crema....Citeste continuarea
Pui pe sticla cu ananas, zucchini...
Postat de: panacris in PuiPuiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț, de flambat pentru bucătărie. Sticla de bere curățată de...Citeste continuarea
Piept de rata cu suc de portocale
Postat de: Ksenya in RataPregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine. Pielea o crestam, dar nu prea adanc. Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos...Citeste continuarea
Pulpa de miel in oala de lut
Postat de: Constelatialeu in OaieAm scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete peste noapte, apoi am spalat-o si am portionat-o. Am asezat bucatile de miel in oala de lut, am presarat sare, piper. Usturoiul...Citeste continuarea
Plachie de crap
Postat de: katty in Crap / CarasPortionam pestele, il spalam bine, il scurgem si il dam cu sare. Tocam ceapa, ardeiul gras si usturoiul fin. In uleiul incins punem ceapa si putina sare si o lasam la foc mic pana se...Citeste continuarea
Pulpe de pui dezosate cu mustar la...
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata, se spala si se pun la scurs. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pana se ontine o pasta. Se trec pulpele prin acest amestec si se pun intr-o tava unsa cu ulei....Citeste continuarea
Piept de pui umplut
Postat de: katty in PuiSpalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit facem cate un buzunar. Presaram cu sare si piper atat pe exterior, cat si pe interior. Amestecam branza...Citeste continuarea
Pulpa de porc la cuptor cu vin si...
Postat de: katty in PorcAsezam pulpa spalata intr-o tava. Presaram condimentele (sare, piper, boia, cimbru) si masam usor carnea. Stropim carnea cu ulei. Punem vinul in tava, foaia de dafin si cateii de...Citeste continuarea
Pizza vegana, cu tofu
Postat de: RODIMUR in PizzaSe face mai întâi un aluat elastic și nelipicios din: făină albă, drojdie proaspătă, sare, zahăr tos și apă caldă. Se lasă aluatul, acoperit cu un șervet curat de bumbac,...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: mihaelar63 in PiineSe prepara o maia din 100 gr apa calduta, drojdia farmitata, 2 linguri faina si zahar. Zaharul ajuta la dospire. Amestecati si lasati sa se activeze drojdia . Veti vedea...Citeste continuarea
Placinta cu carne tocata de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare....Citeste continuarea
Pizza cu coronita de cabanosi
Postat de: Pungasa_Rogue in PizzaDrojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se...Citeste continuarea
Placinta melc cu branza si ceapa verde
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe poate prepara aluatul la mixer sau, daca nu aveti, se poate framanta cu mana. Un bolul mixerului se pune faina cernuta si se adauga sarea. Se incalzesc 150 ml apa si se amesteca cu 1 lgt...Citeste continuarea
Piept de pui, cu cartofi noi, la...
Postat de: RODIMUR in PuiSe curăță pieptul de pui, se spală și se lasă să se scurgă de apă, într-o strecurătoare. Se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cubulețe ceva mai mari....Citeste continuarea
Placintele sarate
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam faina si sarea cu zaharul si bicarbonatul, apoi radem cascavalul si amestecam bine. Adaugam si ayranul si omogenizam compozitia pana obtinem un aluat nelipicios si...Citeste continuarea
Pavlova cu nutella si frisca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAm mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat amidonul si am continuat s...Citeste continuarea
Paine taraneasca ruseasca cu...
Postat de: Ksenya in PiineIntr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele,...Citeste continuarea
Pulpe de pui la tigaie, cu smantana...
Postat de: RODIMUR in PuiPulpele se curăță, se spală, se scurg bine de apă într-o strecurătoare și apoi se prăjesc la tigaie cu capacul pus, pe ambele fețe, până ce se rumenesc ușor și se pătrund....Citeste continuarea
Pui pe sticla cu pere, dovlecel si...
Postat de: panacris in PuiPuiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț, de flambat pentru bucătărie. Sticla de bere curățată de...Citeste continuarea
Paine turceasca
Postat de: mihaelar63 in PiineDrojdia proaspata se faramiteaza si se amesteca cu apa incalzita la 45 grade cu uleiul, zaharul si cu putina faina alba. Zaharul ajuta la activarea drojdiei ....Citeste continuarea
Paine cu smantana
Postat de: Pungasa_Rogue in PiineIntr-un castron mare se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, putina apa calda (circa 100 ml) si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se cern 900 g faina peste maiaua...Citeste continuarea
Paine alba de casa cu susan
Postat de: katty in PiineCernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia dizolvata cu zaharul in putina apa calda. Pe o margine punem sarea. Turnam cate putina apa calda si...Citeste continuarea