Calamari umpluti

de Rux in Peste, 30 Mar 2013 | 1579 vizualizari

 

...cu ce? Cu compozitie de carnati de peste...o bunatate pe care o recomand cu drag mai ales iubitorilor de peste :)...poate va intrebati de ce am ales sa prepar carnati de peste cand se gasesc in hypermarket? Am sa va dau si raspunsul in caz ca da...daca veti citi eticheta veti constata asa cum am facut eu cu uimire ca acesti carnati contin undeva intre 5 si 7 E-uri....asa ca eu personal nu i-a manca....si totusi mi-era pofta asa ca am trecut la prepararea lor in casa si veti vedea cum si cu ce ingrediente :)

 

INGREDIENTE

  • 6 calamari proaspeti( eu am gasit de captura la Metro)
  • 1 placa de butterfish de 150 de gr afumat
  • 100 gr somon afumat
  • 1 placa de salau de Nil proaspat 700 gr
  • 5 catei de usturoi
  • un praf de piper
  • un praf de usturoi
  • 1 praf de boia
  • 1 praf de turmeric
  • 1 praf de chimen macinat
  • 1 praf de coriandru macinat
  • 1 mic praf de ienibahar
  • sare dupa gust( in jur de 1 lingura )
  • 1 praf de cimbru
  • 2 linguri ulei de palmier
  • 3 linguri apa
  • faina pentru prajit( o cana)
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari umpluti:

Calamarii se curata, se spala si se lasa la scurs.

Combinam condimentele, eventual se macina mai fin prin rasnita.

Se dau prin masina de tocat toate felurile de peste, eu mai intai sa le pun la masina le-am mixat si la blender.

Salaul de Nil poate avea pielite si zgarciuri insa la masina de tocat ele vor fi oprite sa treaca prin sita.

Se amesteca compozitia cu condimentele, se adauga apa, uleiul si se framanta carnea. Se umplu calamarii si se prind cu scobitori la capat.

Ii prajim in ulei incins ideal este sa o faceti intr-o cratita adanca pentru ca se va stropi din plin aragazul, dar nu-i bai ca merita :))) Mie mi-a mai ramas compozitie si atunci am facut si niste chiftelute delicioase :)

Si-i servim cu mustar...desigur! 

Mai aveti varianta de a-i pune pe gratar...alegerea va apartine...

 

 

RETETA IN IMAGINI

Calamari umpluti-0
Calamari umpluti-1
Calamari umpluti-2
Calamari umpluti-3
Calamari umpluti-4
Calamari umpluti-5
Calamari umpluti-6
Calamari umpluti-7
Calamari umpluti-8

COMENTARII (49)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

03.04.2013, 14:30

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 23:07

foarte buni

mihaelar63

mihaelar63 1

13.12.2013, 01:47

Mama ce buuuni !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12