Ciorba cu carnati de casa si moare

de mihaelar63 in Ciorbe, 22 Ian 2016 | 1063 vizualizari

 

Acum este sezonul pentru o ciorba buna cu carnati de casa afumati si moare [ zeama de varza acra, murata ]. Este o ciorba hranitoare pe care eu as pune-o in topul ciorbelor ,, reparatoare ''. Rivalizeaza cu ciorba de burta. Eu o prepar de obicei penru primele zile ale anului, dupa revelion. Nu-i regula, buna-i si acum :D .


 


 

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carnati afumati de casa
  • 1 l moare [ zeama acra de varza murata ]
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi rondele
  • 2 cartofi cuburi
  • 2 linguri orez
  • 1 radacina patrunjel cuburi
  • 1 ceapa tocata
  • 1 lingura pasta ardei Kapia
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 crenguta maghiran uscat
  • patrunjel verde tocat
  • codite de ceapa verde
  • sare (optional)
  • smantana (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu carnati de casa si moare:

  1. Ceapa, morcovul si patrunjelul se calesc usor in ulei 3-4 minute.
  2. Se aduga pasta de ardei si pudra de chimen.
  3. Se amesteca si se pune  la fiert cu 2 l apa.
  4. Bucata de carnat de casa se spala cu apa calda si se pune la fiert in oala .
  5. Adugati cartofii, orezul si crenguta de maghiran.
  6. Moarea se fierbe separat in alta oala. Daca este necesar se spumeaza. Daca se prepara in acelasi timp cu legumele acestea ar putea sa ramana nefierte.
  7. Se scoate bucata de carnat, se portioneaza rondele si se introduce inapoi in ciorba.
  8. La sfarsit se acreste cu zeama fiarta de moare.
  9. Se gusta si se pune sare doar daca este necesar.
  10. Serviti ciorba cu calda, cu codite de ceapa si patrunjel verde .
  11. Atat de buna a fost incat nu a mai avut nevoie de smantana.
  12. Langa ciorba noi am servit ardei iute, ridichi si ceapa rosie.
  13. Pofta buna !!!
 

TIPS-URI

1

Moarea se fierbe separat in alta oala. Se spumeaza. Daca se prepara in acelasi timp cu legumele acestea ar putea sa ramana nefierte .Moarea se aduga la sfarsit la restul ciorbei.

2

Moarea si carnatii sunt sarati, de obicei nu mai este nevoie de sarare.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423892
retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423893
retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423894
retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423895
retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423897
retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423898
retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423899
retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423900
retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423901
retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423902
retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423903
retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423904
retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423905
retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423909
retete culinare - Ciorba cu carnati de casa si moare 423914

COMENTARII (42)

mihaelar63 1

25.01.2016, 10:45

Bya , tu cand faci ?

mihaelar63 1

25.01.2016, 10:45

Roxana

Zamfira 1

02.02.2016, 11:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S