Ciorba de legume cu zeama de varza

de Merisor in Ciorbe, 2 Feb 2020 | 2826 vizualizari

 

După sărbători când suntem sătui de atâtea preparate cu carne, încep să prepar diverse rețete de ciorbe acre, precum această Rețetă de Ciorbă de legume cu zeamă de varză.
Sunt atât de bune că servim câte două porții și nu ne mai trebuie altceva.
Iar dacă mai adaug și ceva paste făinoase, le servim simple, fără pâine, pentru că sunt destul de sățioase.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe, medii
  • 1 morcov, mare
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 1 sfeclă roșie, medie
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri pastă de roșii cu ardei copt
  • 3 l apă
  • 1 l zeamă de varză
  • 1 ou
  • o mână de paste făinoase
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu zeama de varza:

Mai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar atât cât să-și schimbe culoarea. Apoi adăugăm morcovul și albiturile și le amestecăm bine cu ceapa. Le stropim și cu apă fierbinte, pentru a nu prinde acel gust deranjant de prăjeală. Adăugăm după 10-12 minute și sfecla roșie, apoi pasta de roșii și completăm cu apa fierbinte și zeama de varză. Lăsăm ciorba să fiarbă pentru 2-3 clocote și adăugăm pastele făinoase. Toate ingredientele fierb foarte repede, în aproximativ 30 de minute avem ciorba gata de servit. După ce și pastele făinoase sunt fierte, gustăm ciorba și dacă mai necesită, mai adăugăm puțină sare. Amestecăm un ou cu puțină zeamă fierbinte, pentru a-l aduce la temperatura ciorbei și îl turnăm în ciorbă amestecând intens, pentru a crea franjuri. Apoi stingem focul, lăsăm ciorba să se tempereze 4-5 minute și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt. Punem capac peste oală pentru a se infuza pătrunjelul și a-și degaja aroma.

TIPS-URI

1

Putem servi ciorba simplă, sau cu puțină smântână

2

O mai putem servi alături de o ceapă roșie spartă și presărată cu sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc in zeama de varza