Ciorba de leurda

de alinutzika in Ciorbe, 9 Sep 2011 | 5382 vizualizari

 

In primavara am pus 12 pungi de leurda la congelator, ca sa am pt toate lunile anului, cica.....:)))
Imi place foarte mult gustul leurdei, asa mai usturoiat.

 

INGREDIENTE

  • leurda (eu am pus o punguta de leurda congelata)
  • iaurt - cam 1 kg (depinde cata leurda aveti)
  • smantana - 200 g 
  • 2 linguri faina
  • 6 oua (in functie de numarul de persoane servite)
  • afumatura (kaiser, gusa sau doar slanina afumata)
  • ulei
  • usturoi (3-4 catei)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de leurda:

Se pune la prajit in ulei afumatura si usturoiul taiat marunt, apoi, cand afumatura e prajita,se scoate pe o farfurie si se adauga faina in oala. Se amesteca bine cu telul, sa nu faca cocoloase si se adauga smantana, apoi iaurtul. Se condimenteaza cu sare si  piper. Cand incepe sa fiarba, se adauga leurda decongelata. Daca aveti leurda proaspata, taiati-o marunt inainte si opariti-o putin, apoi adaugati-o in oala cu ciorba.

Cand leurda e fiarta, luati pe rand cate un ou, spargeti-l  si varsati continutul in oala. Aveti grija ca focul sa fie la minim. Dupa ce ati spart ouale, evitati sa amestecati in oala, pt minim 5 minute.  Cand ouale sunt gata, opriti focul.

Foarte buna ciorbica! Afumatura ii da un gust deosebit de bun!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de leurda-0
Ciorba de leurda-1
Ciorba de leurda-2
Ciorba de leurda-3
Ciorba de leurda-4

COMENTARII (12)

alinutzika

alinutzika 1

12.09.2011, 13:58

incearc-o la primavara, jolygina...e foarte buna (asta daca iti place si supa de salata, urzici, etc.) E din grupa lor..

mamaieelena

mamaieelena 1

12.09.2011, 23:18

Kori

Kori 1

26.09.2011, 08:52

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!