Ciorba de perisoare

de Oana in Ciorbe, 3 Mai 2009 | 23495 vizualizari

 

Ca la mama acasa, cu bors bun si proaspat, cu leustean desupra si cu zdrente de ou, o nebunie!

La noi ciorbita este felul principal si nu lipseste in nici o zi.

 

INGREDIENTE

  • doi morcovi
  • un pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa mare
  • un ardei gras
  • o jumatate de telina
  • o sfecla rosie
  • 3 linguri cu orez
  • jumatate de litru de bors
  • o cutie de rosii pentru ciorba sau 1 kg de rosii proaspete
  • un ou
  • o legatura de leustean

        Perisoare:

  • 7-800g de carne tocata
  • 2 linguri de orez
  • o ceapa mica
  • marar tocat
  • un ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Perisoarele se pot face cu carne de porc si vita, de pui sau de curcan. Eu am facut un amestec de vitel si pui.

Si acum sa facem ciorbita! Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in oala cu apa fierbinte. Intre timp pregatim carnea pentru perisoare: amestecam carnita cu ceapa taiata cubulete mici, cu orezul spalat, cu oul batut, mararul tocat, sare si piper. Cand legumele sunt aproape fierte se da focul mic, se pune orezul pentru ciorba, si apoi cu mana uda in apa rece se pun si perisoarele. Se lasa la fiert pana se umfla orezul. Se adauga borsul, apoi rosiile cubulete. Daca se pun rosii proapete, ele trebuie oparite in apa fiarta si indepartate pielea si cotoarele, apoi tocate marunt sau bagate la robot. In timp ce ciorbita bolboroseste ii punem sare dupa gust, iar dupa ce oprim focul batem repede un ou si il aruncam peste cioba fierbinte, amestecand cu o furculita sa-l zdrentuim. La sfarsit adaugam leusteanul proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gulia 1

29.12.2011, 18:09

salut !
pare tare buna ciorba ta;eu pun in ea si o bucata de os cu ceva carne pe el, exact cum ai spus tu si o inacresc cu zeama de varza; anul acesta am o zeama de varza .... nebunie,nu altceva !cartofi pun si eu pentru ca fata mea (8 ani si un pic)e cam paralela cu painea!
la vara vreau sa incerc o ciorba de perisoare de vara, cu perisoare din ciuperci si multe legume proaspete !! abia astept
pana la vara - SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU CU BUCURII

Oana 1

31.12.2011, 12:52

Multumesc si La multi ani, Un An nou Fericit!

babi5 1

12.12.2014, 20:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bors de peste