Ciorba de stevie si loboda cu omleta

de Bucatardinpasiune in Supe/Ciorbe, 5 Apr 2013 | 3050 vizualizari

 

Da! Banala ciorba de stevie! Probabil ca va ganditi c-am ramas in pana de idei de postez o astfel de reteta pe care stie oricine s-o prepare. Poate ca da! Dar noua ne place atat de mult, incat m-am gandit sa va impartasesc si voua varianta asta cu omleta, mai ales c-a venit primavara cu alaiul ei de verdeturi si ar fi pacat sa nu profitam cu totii.

 

INGREDIENTE

  •  2 morcovi potriviti ca marime,
  •  aproximativ 30 gr. telina (p-asta chiar am cantarit-o),
  •  1 pastarnac,
  •  2 legaturi ceapa verde,
  •  1 legatura loboda,
  •  1 legatura stevie (a mea cuprindea cam 15 frunze mari),
  •  2 cartofi potriviti ca marime,
  •  500 ml. bors,
  •  1 legatura de leustean,
  •  1 conserva de rosii cubulete (puteti folosi si proaspete; cred ca 4 rosii ar fi suficiente - se oparesc, se curata de coaja si se taie cubulete),
  •  3 linguri ulei de masline,
  •  4 oua,
  •  sare dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stevie si loboda cu omleta:

Punem la fiert 2,5 litri apa cu un praf de sare si 1 lingura de ulei de masline. Intre timp spalam si taiem cubulete morcovul, pastarnacul si telina pe care le punem la fiert in apa clocotita.

Dupa aproximativ 15 minute adaugam ceapa verde tocata maruntel si cartofii taiati cubulete. Dam focul la mic si asteptam sa fiarba cartofii pe jumatate, moment in care adagam rosiile. Lasam in continuare pe foc, iar cand cartofii s-au fiert complet, adaugam stevia si loboda rupta in bucati mici.

Acestea nu trebuie sa fiarba decat vreo doua - trei minute, pentru ca oricum se inmoaie instantaneu in apa clocotita. Apoi, transformam supa in ciorba adaugand borsul, pe care-l lasam sa dea in cateva clocote.

Oprim focul si asezam deasupra omleta din cele patru oua, taiata bucati mici si leustean proapat tocat, din belsug.

Noi adoram ciorbita asta racoritoare pe care o servim si calda, dar si rece, alaturi de ceapa verde sau ardei iute.

Am pregatit-o ieri si deja am terminat-o. Saptamana viitoare o sa le vin iarasi de hac steviei si lobodei din frigider, ca oricum am cumparat prea mult pentru ciorbita de ieri.

 Pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de stevie si loboda cu omleta-0
Ciorba de stevie si loboda cu omleta-1
Ciorba de stevie si loboda cu omleta-2
Ciorba de stevie si loboda cu omleta-3
Ciorba de stevie si loboda cu omleta-4
Ciorba de stevie si loboda cu omleta-5

COMENTARII (15)

Rux 1

05.04.2013, 21:31

O minunatie! Ti-as face o sugestie...dar te rog sa nu te supi pe mine...inlocuieste pastarnacul cu radacina de patrunjel...eu am facut-o de multa vreme...frunzele de pastarnac sunt atat de toxice cum nu-ti imaginezi...daca pielea intra in contact cu seva lui e nenorocire se lasa cu niste bube ingrozitoare ...de la frunzele de patrunjel nu se va intampla niciodata asa ceva...asta m-a facut sa renunt si sa-l inlocuiesc definitiv...( nu consum niciodata asa ceva, chiar daca e comestibil) ...felicitari pentru ciorbita!

Bucatardinpasiune 1

06.04.2013, 20:00

Multumesc pentru sugestie, RuxyRux. Chiar nu stiam! Voi tine cont de parerea ta, desi,recunosc, ca mi-e tare greu sa renunt la pastarnac. Imi place tare mult aroma lui.
Dar, inteleg din ce mi-ai scris ca doar frunzele de pastranac sunt otravitoare sau si radacina?

Zebra 1

29.04.2015, 13:01

O reteta buna pe care o voi incerca! Am de adaugat ceva: inainte de a fi introdusa in oala cu celelalte legume,stevia trebuie fiarta in cateva clocote,separat ,iar apoi strecurata,iar apa in care a fiert aruncata. Altfel,stevia e toxica! Cu bine! C.M.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04