Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)

de xana in Peste, 12 Sep 2013 | 4401 vizualizari

 

Aceasta reteta sa spune ca ar fi fost inventata de un hangiu din Lisabona pe nume Brás sau Braz si este foarte renumita in Portugalia si in Macau, fiind intalnita si in Spania sub numele de `Revuelto de bacalao a la portuguesa`.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de cod
  • 200 gr cartofi
  • 1 ceapa marisoara
  • 1 catel de usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • ulei pentru prajit cartofii
  • patrunjel proaspat
  • masline negre
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás):

Codul se pune la fiert pentru 15 minute apoi se curata de piele si oase si se faramiteaza(dar nu prea marunt).

Cartofii curatati de coaja se taie julien si se prajesc in ulei incins pana capata un pic de culoare. Se scot pe un prosop de hartie si se pudreaza cu sare.

Ceapa se taie feliute subtiri si se prajeste impreuna cu usturoiul si uleiul de masline, la foc domol pana cand se inmoaie bine fara sa se rumeneasca.

Peste ceapa se pune pestele si se amesteca bine, ca sa se imbibe in ulei, apoi se adauga cartofii si se mai amesteca o data.

Ouale le batem foarte putin, cu sare si piper si le turnam peste ingredientele anterioare, apoi amestecam usor cu o furculita pana ce ouale sunt gata dar au un aspect cremos nu ca o omleta.

Se ia oala de pe foc si se adauga maslinele si patrunjelul.

Bom apetite!

 

TIPS-URI

1

Iese foarte bun si daca folosim carne de pui (fiarta si taiata marunt) in loc de cod

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás) 259172
retete culinare - Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás) 259173
retete culinare - Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás) 259174
retete culinare - Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás) 259175
retete culinare - Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás) 259176
retete culinare - Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás) 259177

COMENTARII (23)

Panacris 1

12.09.2013, 18:47

Xana, am ”murit” de poftă de cum am parcurs rețeta Am executat-o Super savuroasă Mulțumesc!

xana 1

12.09.2013, 19:15

Multumesc, Cristina, ma bucur mult ca ti-a placut!! Sa incerci si cu pui, eu mai fac din resturi de pui la cuptor de exemplu.

cristeena20 1

27.12.2013, 14:24

Excelent Xana ..si mie imi place mult aceasta reteta!!! si ai dreptate cu puiul ...eu merue fac asa cand am resturi..oui abras te pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55