Crema de zahar ars

de Raisha in Prajituri, 20 Noi 2013 | 4239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 g zahar pentru caramel
  • 150 g zahar pentru crema
  • 1 l lapte (gras)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-o cratita se caramelizeaza cele 200 g de zahar pana cand se topeste si capata o culoare aramie. Imediat ce s-a topit rotim vasul foarte repede pentru a tapeta peretii uniform. Il lasam apoi sa se raceasca. Intre timp acesta se va intari si se va crapa.
Crema o pregatim separat intr-un vas adanc, amestecand ouale si restul de 150 g. zahar. Adaugam vanilia si treptat litrul de lapte la temperatura camerei si amestecam. Presaram in ploaie lingura de faina si amestecam cu o spatula.
Dupa ce compozitia este gata, se va rasturna in vasul tapetat cu zaharul caramelizat pregatit mai devreme.
Acesta se aseaza in cuptor si se lasa pentru aproximativ 40 min pana se leaga.
Crema se lasa la racit. Cand se scoate din forma, se dezlipeste cu ajutorul unui cutit pe margini si apoi o rasturnam cu grija pe un platou.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars-0
Crema de zahar ars-1
Crema de zahar ars-2

COMENTARII (7)

cristeena20

cristeena20 1

24.11.2013, 15:26

simpla dar perfecta!!1pe gustul meu!!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

06.12.2013, 13:20

ce buna e

ramona_manoliu

ramona_manoliu 1

12.06.2014, 08:34

Cand am vazut-o pe facebook, am avut o tresarire, platoul meu de tort e identic, dar eu am poza inca in telefon

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!