Curcan cu mere la cuptor

de Irina in Curcan, 20 Ian 2010 | 10533 vizualizari

 

Am incercat o noua reteta de curcan. Variatiuni pe aceeasi tema...

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe inferioare de curcan si doua aripi
  • 4 mere curatate de coaja
  • 50 ml coniac
  • rozmarin, salvie, tarhon
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • 1 pahar apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu mere la cuptor:

Se spala si se curata bine pulpele, se asaza intr-o tava impreuna cu merele. Se condimenteaza, se stropesc cu ulei si coniac si se adauga putina apa. Eu le-am pus intr-o punga pentru ca iese carnea mai frageda.

Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa cam o ora si jumatate. Se desface punga, se stropesc pulpele cu sosul din tava si se mai lasa 30 min pana se rumeneste carnea frumos. Friptura se poate garnisi cu felii de mere sau cu legume pregatite tot la cuptor.

 

TIPS-URI

1

punga se gauraste cu o scobitoare din loc in loc pentru a se rumeni frumos carnea

2

merele ar trebui scoase mai repede din cuptor pentru a nu se deshidrata de tot 

RETETA IN IMAGINI

Curcan cu mere la cuptor-0
Curcan cu mere la cuptor-1
Curcan cu mere la cuptor-2
Curcan cu mere la cuptor-3
Curcan cu mere la cuptor-4
Curcan cu mere la cuptor-5

COMENTARII (17)

Adinuta

Adinuta 1

21.01.2010, 15:10

Oana, eu am citit ca trebuie neaparat replantate ca sa reziste Data viitoare zic sa cumperi pamant bun si niste ghivece mai maricele, ca daca le scoti ai sa vezi ca au multe radacini, se sufoca in cutiutele alea de plastic. Propun sa le mai acorzi o sansa mie mi-au trait vreo 2 luni pana sa plec in vacanta si sa le las de izbeliste.

Irina

Irina 1

21.01.2010, 23:17

Hai ca dau tot din casa: coniacul a fost si pe curcan si in paharul bucatarasului...L-a incercat intai( pe el, coniacul) sa nu cumva sa strice gustul curcanului...

Irina

Irina 1

21.01.2010, 23:20

Si eu iau condimentele tot la pungi, cutii, dupa cum le gasesc. Ce-i drept ne-ar surade ideea unei mini-gradini de unde sa smulgem cateva firisoare si sa le aruncam gratios in mancare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!