Curcan cu mere la cuptor

de Irina in Curcan, 20 Ian 2010 | 10363 vizualizari

 

Am incercat o noua reteta de curcan. Variatiuni pe aceeasi tema...

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe inferioare de curcan si doua aripi
  • 4 mere curatate de coaja
  • 50 ml coniac
  • rozmarin, salvie, tarhon
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • 1 pahar apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu mere la cuptor:

Se spala si se curata bine pulpele, se asaza intr-o tava impreuna cu merele. Se condimenteaza, se stropesc cu ulei si coniac si se adauga putina apa. Eu le-am pus intr-o punga pentru ca iese carnea mai frageda.


Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa cam o ora si jumatate. Se desface punga, se stropesc pulpele cu sosul din tava si se mai lasa 30 min pana se rumeneste carnea frumos. Friptura se poate garnisi cu felii de mere sau cu legume pregatite tot la cuptor.

 

TIPS-URI

1

punga se gauraste cu o scobitoare din loc in loc pentru a se rumeni frumos carnea

2

merele ar trebui scoase mai repede din cuptor pentru a nu se deshidrata de tot 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Curcan cu mere la cuptor 14315
retete culinare - Curcan cu mere la cuptor 14316
retete culinare - Curcan cu mere la cuptor 14318
retete culinare - Curcan cu mere la cuptor 14319
retete culinare - Curcan cu mere la cuptor 14320
retete culinare - Curcan cu mere la cuptor 14321

COMENTARII (17)

Adinuta 1

21.01.2010, 15:10

Oana, eu am citit ca trebuie neaparat replantate ca sa reziste Data viitoare zic sa cumperi pamant bun si niste ghivece mai maricele, ca daca le scoti ai sa vezi ca au multe radacini, se sufoca in cutiutele alea de plastic. Propun sa le mai acorzi o sansa mie mi-au trait vreo 2 luni pana sa plec in vacanta si sa le las de izbeliste.

Irina 1

21.01.2010, 23:17

Hai ca dau tot din casa: coniacul a fost si pe curcan si in paharul bucatarasului...L-a incercat intai( pe el, coniacul) sa nu cumva sa strice gustul curcanului...

Irina 1

21.01.2010, 23:20

Si eu iau condimentele tot la pungi, cutii, dupa cum le gasesc. Ce-i drept ne-ar surade ideea unei mini-gradini de unde sa smulgem cateva firisoare si sa le aruncam gratios in mancare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27