Dovlecei umpluti cu carne

de Criss in Mancaruri cu carne, 25 Noi 2012 | 11432 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei lungi si subtiri (am folosit un dovlecel si un zucchini)
  • 300 g carne tocata (amestec vita+porc)
  • 1 ceasca orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • putin marar verde
  • sare, piper

pentru sos:

  • 2 cepe
  • 3-4 rosii decojite
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu carne:

Dovleceii se taie in 4, se scobeste miezul cu samburii care se arunca, apoi se scobesc putin si peretii dovlecelului.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga morcovul ras si miezul dovleceilor si se calesc impreuna pana se inmoaie, apoi se adauga carnea si orezul spalat bine. Se adauga sare, piper, marar verde si cu acest amestec se umplu dovleceii.

Separat tocam doua cepe, le calim in putin ulei, adaugam rosiile decojite si tocate marunt. Asezam dovlecii umpluti, adaugam apa si suc de rosii,  cat sa acopere dovleceii si lasam la fiert. Ideal ar fi sa punev vasul in cuptor 30 minute dar din pricina caldurii infernale am renuntat . Servim dovleceii cu smantana .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de dovlecei cu carne de pui