Fasole cu costiţă afumată

de madi_marin in Mancaruri cu carne, 2 Iun 2012 | 40577 vizualizari

 

De mult nu am mai facut o mâncare de fasole boabe.E delicioasă mai ales daca se strecoară pe acolo şi o bucată frumoasă de costiţă afumată.Vă invit la masă!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de fasole cu bobul mare
  • 1 kg costiţă afumată
  • 1 ceapă uscată mare
  • 1 morcov
  • 1 conservă de roşii cubuleţe
  • 3 linguri cu pastă de tomate
  • foi de dafin
  • piper
  • sare
  • ulei
  • cimbru şi mărar uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu costiţă afumată:

Fasolea se spală în câteva ape, apoi se pune la înmuiat pentru câteva ore. Se spală din nou şi se pune la fiert.

Când e pe jumătate fiartă se adaugă bucăţile de costiţă şi se fierb împreună.

Ceapa se toacă mărunt, morcovul se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun împreună la călit în ulei.Se adaugă şi un pic de apă şi se lasă să se înăbuşe până se înmoaie, apoi se adaugă peste fasole.

Se pune şi conserva de roşii,pasta de tomate se adaugă dafinul, cimbrul, mărarul sare şi piper după gust şi se mai lasă să fiarbă împreună la foc mic până ce sosul se mai îngroaşă.

Se serveşte mâncarea caldă cu murături sau altă salată la alegere.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole cu costiţă afumată 165242
retete culinare - Fasole cu costiţă afumată 165243
retete culinare - Fasole cu costiţă afumată 165244

COMENTARII (34)

nicolas 1

29.10.2015, 13:56

belea mi-a iesit!!!!! ms de reteta :*

diaconta 1

29.10.2015, 14:29

Nicolas,asa-i ca gateste bine Madi?Sa vii si tu cu reteta ))
Bine-ai poposit la noi

Xandrinne 1

10.01.2016, 12:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55