Mamaliga cu branza si ceapa

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2015 | 1163 vizualizari

 

Nu o fi mamalaga un fel de mancare princiar dar cred ca si regii ar fi multumiti de ea din cand in cand :d . Mi-am zis ca daca merge branza cu ceapa de ce nu ar merge si cu mamaliga .

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte acru
  • 1 l apa
  • Sare
  • 500 gr malai
  • 300 gr branza proaspata de vaci
  • 300 gr branza burduf
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa galbena
  • 2 cepe rosii
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu branza si ceapa:

Se curata cepele .

Slanina se feliaza , se incresteaza si se prajeste in ulei . Adugati la prajire si ceapa galbena tocata .

Se prepara o mamaliga pripita din lapte acru , apa , sare si malai .Mamaliga trebuie sa fie de consistenta potrivita . Nu este necesar sa fie foarte fiarta , mai vine data la cuptor .

Se monteaza mamaliga in straturi intr-o tava .Pentru a nivela straturile se foloseste amestecul de ulei, grasime si ceapa . Intre straturi se aseaza succesiv branza . Stratul superior trebuie sa aiba presarata branza de burduf si feliutele de slanana .

Dati tava la cuptor pentru gratinare pana devine rumena .

Serviti preparatul cu rondele de ceapa rosie si codite de ceapa verde decor .

 

TIPS-URI

1

Muraturile sunt foarte potrivite drept salata langa mamaliguta aceasta .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mamaliga cu branza si ceapa 365513
retete culinare - Mamaliga cu branza si ceapa 365514
retete culinare - Mamaliga cu branza si ceapa 365515
retete culinare - Mamaliga cu branza si ceapa 365516
retete culinare - Mamaliga cu branza si ceapa 365517
retete culinare - Mamaliga cu branza si ceapa 365518
retete culinare - Mamaliga cu branza si ceapa 365519
retete culinare - Mamaliga cu branza si ceapa 365520
retete culinare - Mamaliga cu branza si ceapa 365521

COMENTARII (8)

delia64 1

07.02.2015, 22:39

merisor 1

07.02.2015, 23:03

Bunatate de mancare-i asta!

anca_rm 1

09.02.2015, 11:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55