Melcisori cu branza si Green Sugar

de diaconta in Dulciuri, 25 Sep 2016 | 3382 vizualizari

 

“Ziua când îmi răsfăţ nevasta”
Eu zic să ne răsfăţăm şi azi,adică eu ,posibilă nevastă :)))
O  reţetă foarte simplă pentru azi,melcişori din aluat pufos cu umplutură cremoasă din brânza de vaci,
Si pentru ca am vrut să mai reduc numărul de calorii,am înlocuit zahărul cu  îndulcitor Green Sugar şi am testat şi Green Sugar cu aromă de vanilie Bourbon.
 
Eu zic că a ieşit ceva foarte gustos.Rămâne să vă convingeţi.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 180 g unt 82 % grasime
  • 50 g îndulcitor Green Sugar
  • 5 oua(sau 4 oua daca sunt mai mari)
  • 7 g drojdie uscata (1 plic)
  • ½ lingurita sare
  • 2 plicuri Green Sugar cu aroma de vanilie Bourbon

Pentru umplutura:

  • 500 g brânza de vaci
  • 1 lingura smântâna
  • 2 linguri îndulcitor Green Sugar
  • Coaja de lamâie
  • Stafide

Pentru uns:

  • Un galbenus + lapte
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu branza si Green Sugar:

Intr-un bol am amestecat faina cu îndulcitorul Green Sugar,am facut o adâncitura în mijloc,am pus drojdia,puţina apa calduta,am acoperit cu putina faina si am lasat sa dospeasca.

Am amestecat apoi putin si am adaugat ouale,vanilia si sarea.

Untul moale l-am taiat cubulete.

Am început sa mixez  cu paletele pentru framântat si am adaugat treptat cubulete de unt.

In functie de marimea oualor s-ar putea sa mai fie nevoie de faina.

Se framâta pâna ce aluatul devine elastic si se desprinde de pe peretii vasului.

Se formeaza o bila din aluat,se acopera cu o folie si se pune la frigider pentru câteva ore.

Pentru umplutura am mixat toate ingredientele,mai putin stafidele.

Stafidele le-am pus la înmuiat cu putina apa calduta.

Am scos aluatul de la frigider,am întins o foaie nu foarte groasa,am pus umplutura de brânza si stafidele scurse bine,Am rulat, apoi am taiat bucati de aproximativ  3 cm,pe care le-am asezat în tava,cu partea taiata în sus.

Le-am uns cu galbenusul amestecat cu lapte si le-am pus la cuptor,la 180 de grade pentru 30 de minute.

 

S-aveţi poftă !!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu branza si Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de mere (de post)