Melcisori cu branza si Green Sugar

de diaconta in Dulciuri, 25 Sep 2016 | 378 vizualizari

 

“Ziua când îmi răsfăţ nevasta”


Eu zic să ne răsfăţăm şi azi,adică eu ,posibilă nevastă :)))


O  reţetă foarte simplă pentru azi,melcişori din aluat pufos cu umplutură cremoasă din brânza de vaci,


Si pentru ca am vrut să mai reduc numărul de calorii,am înlocuit zahărul cu  îndulcitor Green Sugar şi am testat şi Green Sugar cu aromă de vanilie Bourbon.


 


Eu zic că a ieşit ceva foarte gustos.Rămâne să vă convingeţi.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 180 g unt 82 % grasime
  • 50 g îndulcitor Green Sugar
  • 5 oua(sau 4 oua daca sunt mai mari)
  • 7 g drojdie uscata (1 plic)
  • ½ lingurita sare
  • 2 plicuri Green Sugar cu aroma de vanilie Bourbon

Pentru umplutura:

  • 500 g brânza de vaci
  • 1 lingura smântâna
  • 2 linguri îndulcitor Green Sugar
  • Coaja de lamâie
  • Stafide

Pentru uns:

  • Un galbenus + lapte
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu branza si Green Sugar:

Intr-un bol am amestecat faina cu îndulcitorul Green Sugar,am facut o adâncitura în mijloc,am pus drojdia,puţina apa calduta,am acoperit cu putina faina si am lasat sa dospeasca.

Am amestecat apoi putin si am adaugat ouale,vanilia si sarea.

Untul moale l-am taiat cubulete.

Am început sa mixez  cu paletele pentru framântat si am adaugat treptat cubulete de unt.

In functie de marimea oualor s-ar putea sa mai fie nevoie de faina.

Se framâta pâna ce aluatul devine elastic si se desprinde de pe peretii vasului.

Se formeaza o bila din aluat,se acopera cu o folie si se pune la frigider pentru câteva ore.

Pentru umplutura am mixat toate ingredientele,mai putin stafidele.

Stafidele le-am pus la înmuiat cu putina apa calduta.

Am scos aluatul de la frigider,am întins o foaie nu foarte groasa,am pus umplutura de brânza si stafidele scurse bine,Am rulat, apoi am taiat bucati de aproximativ  3 cm,pe care le-am asezat în tava,cu partea taiata în sus.

Le-am uns cu galbenusul amestecat cu lapte si le-am pus la cuptor,la 180 de grade pentru 30 de minute.

 

S-aveţi poftă !!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Melcisori cu branza si Green Sugar-0
Melcisori cu branza si Green Sugar-1
Melcisori cu branza si Green Sugar-2
Melcisori cu branza si Green Sugar-3
Melcisori cu branza si Green Sugar-4
Melcisori cu branza si Green Sugar-5
Melcisori cu branza si Green Sugar-6
Melcisori cu branza si Green Sugar-7
Melcisori cu branza si Green Sugar-8
Melcisori cu branza si Green Sugar-9
Melcisori cu branza si Green Sugar-10
Melcisori cu branza si Green Sugar-11
Melcisori cu branza si Green Sugar-12
Melcisori cu branza si Green Sugar-13
Melcisori cu branza si Green Sugar-14

COMENTARII (19)

diaconta

diaconta 1

29.09.2016, 14:37

Mihaela )))

ancutsa

ancutsa 1

30.09.2016, 16:33

Arata minunat!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

08.10.2016, 12:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!