Placinta cu branza

de Lorra in Dulciuri, 28 Iun 2014 | 20170 vizualizari

 

Ca la mama acasa :) o placinta cu branza pe gustul tuturor !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. branza de vaci
  • 400 ml smantana
  • 5 oua + 1 ou pentru uns
  • zahar dupa gust
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pachet foi de placinta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se scot foile de placinta la temperatura camerei pana se decongeleaza.

Intre timp se da branza pe razatoarea mare, se amesteca cu smantana si ouale apoi se potriveste cu zahar dupa gust, in functie de branza, daca este mai mult sau mai putin sarata. Se adauga zaharul vanilat si se amesteca bine toate ingredientele.

Se pregateste tava (doua tavi) tapetata cu hartie de copt in care se aseaza un strat de baza al placintei format din 3-4 foi unse fiecare cu ulei. Se pune compozitia de branza si deasupra inca un strat din 4 foi unse.

La final se bate un ou cu care se unge suprafata placintei si se fac cateva gauri cu furculita din loc in loc.

Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 min. la foc mediu.

Cand s-a rumenit frumos se face testul cu scobitoarea si este gata atunci cand nu mai ramane branza pe betisor.

Se scoate din cuptor, se unge intreaga suprafata cu apa rece si se acopera cu un prosop, cand s-a racit se scoate din tava si se portioneaza.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si stafide in compozitia placintei

2

sau orice alta esenta cum este cea de rom , vanilie sau lamaie.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu branza-0
Placinta cu branza-1
Placinta cu branza-2
Placinta cu branza-3
Placinta cu branza-4
Placinta cu branza-5
Placinta cu branza-6

COMENTARII (23)

tarasmariana

tarasmariana 1

29.06.2014, 06:04

Rocsi

Rocsi 1

29.06.2014, 11:01

Super buna!

Lorra

Lorra 1

29.06.2014, 17:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!