Placinta cu branza, merisoare si apa de trandafiri

de simona72 in Dulciuri, 5 Iul 2014 | 8362 vizualizari

 

Nu am folosit apa de trandafiri pana acum, dar am vazut cateva retete care mi-au facut cu ochiul si am achizitionat o sticluta de apa de trandafiri de ceva vreme. Pe lista de asteptare stau cateva retete in care se foloseste apa de trandafiri, dar inca nu le-a venit randul... Azi am avut inspiratie si la placinta cu branza am adaugat 2 linguri cu apa de trandafiri, nu multa, doar cat sa parfumeze placinta, o aroma subtila de trandafiri...O minunatie...si nici macar nu sunt fan apa sau dulceata de trandafiri:))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • pt umplutura:
  • 600-700 gr branza dulce de vaci(facuta in casa)
  • 4 oua
  • 4-5 linguri indulcitor pulbere
  • 200 gr smantana
  • 3 linguri gris
  • 100 gr merisoare deshidratate
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • 80-100 ml ulei de floarea soarelui
  • in plus:
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingurita apa de trandafiri
  • 1 lingura indulcitor pulbere
  • optional:
  • zahar pudra pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, merisoare si apa de trandafiri:

Pregatiti din timp tava in care urmeaza sa faceti placinta, ungand-o cu putin ulei. Se ia cate o foaie de placinta, se unge cu o pensula din silicon cu putin ulei si se pune in tava. Se suprapun jumatate de foi din pachet, toate unse cu ulei.

Se adauga umplutura: branza dulce se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu ouale, smantana, grisul,apa de trandafiri, indulcitorul pulbere si merisoarele. Peste umplutura se pun restul de foi, unse si acestea cu putin ulei. Se inteapa foile din loc in loc cu varful unui cutit, iar deasupra se pun ouale batuteca pentru omleta si amestecate cu lapte, indulcitor si putina apa de trandafiri. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute, pana se rumeneste deasupra.

Lasati sa se raceasca, portionati si serviti cu un strop de zahar pudra deasupra.

Sa aveti pofta!!

TIPS-URI

1

inlocuiti indulcitorul cu zahar cat doriti voi de dulce sa fie placinta

2

inlocuiti merisoare cu stafide,coacaze, orice fructe deshidratate aveti si va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, merisoare si apa de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu branza dulce si stafide