Prajitura Rudy

de merisor in Prajituri, 17 Sep 2013 | 47528 vizualizari

 

Am admirat aceasta prajitura la Miremirc, apoi am vazut ca au prestat-o Ruxy, Laura, Ancuta si mi-au intarit pofta, asa ca am indraznit sa o fac si eu, dar au fost tare nemultumiti baietii mei ca a iesit asa putina. Data viitoare dublez cantitatile, ca e tare buna!
Ruxy ne-a adus si la Satic, asa ca a fost testata.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 250 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 gr faina
  • sare
  • 1 plic praf de copt
Pentru umplutura:
  • 300 gr branza sarata
  • 400 gr branza dulce
  • 2 oua+2 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Pentru blat: amestecam intr-un vas faina cu cacaoa si praful de copt, iar in altul, untul, galbenusurile, sarea zaharul si zaharul vanilat.

lasam untul sa se inmoaie putin si il frecam cu celelalte ingrediente pana devine spumos, apoi adaugam amestecul cu faina si incepem sa framantam cu mana pana se omogenizeaza bine toate.

Impartim aluatul in doua, il punem in folie si il dam la congelator aproximativ 10 minute.

Pentru umplutura: radem branza sarata(telemea) sau o sfaramam cu furculita si o amestecam cu branza dulce, adaugam zaharul si zaharul vanitat, esenta, ouale si omogenizam.

Scoatem aluatul din congelator, tapetam o tava de 26/36 cm cu hartie de copt si radem o parte din aluat pe razatoarea mare, direct in tava.

Nivelam usor cu mana, asezam crema de branza si radem cealalta parte de aluat deasupra.

Nivelam si dam la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade.

Lasam sa se raceasca si portionam.

Este delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Daca se foloseste branza dulce zemoasa, se poate adauga putin gris pentru a se ingrosa.

2

Pentru a se putea intinde bine crema de branza fara sa deranjam firimiturile blatului, se presara din loc in loc cate o lingura de crema, pe toata suprafata blatului si apoi se niveleaza cu lama unui cutit.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Rudy-0
Prajitura Rudy-1
Prajitura Rudy-2
Prajitura Rudy-3
Prajitura Rudy-4
Prajitura Rudy-5
Prajitura Rudy-6
Prajitura Rudy-7
Prajitura Rudy-8
Prajitura Rudy-9
Prajitura Rudy-10

COMENTARII (61)

Adi75

Adi75 1

21.04.2014, 17:24

Arata super !!! Se poate face doar cu ricotta ?

 merisor

merisor 1

21.04.2014, 17:39

Adi, cred ca se poate, dar sa pui gris mai mult sa fie crema mai consistenta!

Adi75

Adi75 1

22.04.2014, 10:18

Multumesc Merisor !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!