Sote de viţel (reteta Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Vita, 8 Feb 2013 | 9676 vizualizari

 

O reteta din etapa a 14-a, din zona Pirineilor, pentru omul de la munte, cu multa carne si foarte picanta. M-am speriat cand am vazut 8 ardei iuti, dar a iesit super. Puteti pune si peperoni, daca va este frica de putina iuteala. A fost perfect gustul picant.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de viţel
  • o ceapă mare
  • 1 ardei roşu
  • 8 ardei iuţi
  • un căţel de usturoi
  • ulei
  • frunze de dafin, pătrunjel, cimbru, sare, piper sau praf de chili
  • 250 ml de apă sau bulion
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de viţel (reteta Turul Frantei Eurosport):

Tăiaţi ceapa şi usturoiul. Scoateţi seminţele ardeilor şi tocaţi mărunt. Într-o tigaie cu ulei, căliţi zece minute ceapa, usturoiul şi ardeii.

Adăugaţi apoi carnea de viţel tăiată cât de mic puteţi (eu am taiat-o in fasii lungi si subtiri), împreună cu frunzele de dafin, pătrunjelul şi cimbrul.

După ce a început să fiarbă mâncarea, daţi focul încet, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă între 45 şi 60 de minute. Cu zece minute înainte să fie gata soteul, în cazul în care este prea mult sos, luaţi capacul şi lăsaţi să se evapore sucul acumulat.

Se serveşte cu cartofi natur şi un pahar de vin roşu. Pofta buna.

TIPS-URI

1

Eu am fiert-o cam 90 de minute si am mai adaugat putin bulion, pana a fost moale carnea – niciodata nu stii cat de tanar a fost vitelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de viţel (reteta Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de vitel cu legume la cuptor