Supa de curcan cu galuste

de merisor in Supe, 19 Ian 2013 | 2204 vizualizari

 

Din carnea de curcan am pregatit 2 in 1, supa de galuste si friptura.

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • radacina de telina
  • ardei tocat de la congelator
  • 2 oua
  • 6 linguri gris
  • apa
  • sare
  • patrunjel verde
  • 3 linguri rosii pentru ciorba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu galuste:

Eu am avut niste pulpe de curcan pe care le-am pregatit la cuptor, dar fiind un curcan mai batraior l-am fiert putin si am folosit zeama la supa cu galuste.

Am spalat pulpele si le-am pus la fiert cu apa si sare. Am luat spuma si am lasat la fiert pana au inceput sa se patrunda putin, apoi le-am scos si am pus in zeama lor legumele tocate.

Am batut ouale bine cu putina sare si am adaugat treptat grisul. Am lasat asa la hidratat pana s-au fiert legumele.

Cand legumele s-au patruns am adaugat rosiile si am mai lasat 10 minute, dupa care cu o lingurita am plonjat galustele in supa. 

Eu las grisul o perioada la hidratat in ouale batute, asa imi dau seama daca mai adaug sau nu, in functie de cat se intareste.

Am fiert galustele cam 10 minute, apoi am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.

 

 

TIPS-URI

1

Daca galustele ies tari se picura peste ele apa rece din cand in cand si se vor patrunde bine.

RETETA IN IMAGINI

Supa de curcan cu galuste-0
Supa de curcan cu galuste-1
Supa de curcan cu galuste-2

COMENTARII (49)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

14.10.2013, 09:49

buna supica

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 20:54

o bunatate

Pushaa

Pushaa 1

04.01.2014, 15:40

preferata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!