Tort cu nuca

de Geanina87 in Torturi, 15 Mar 2014 | 214844 vizualizari

 

Am facut acest tort in semn de multumire pentru premiul acordat! >:D< Bineinteles ca am macinat nuca ajutandu-ma de minitocatorul Russell Hobbs pe care il consider un ajutor de nadejde :) Tortul pe care l-am pregatit e un fel de "Prajitura Regala" cu blat insiropat, nuca in crema si mai putine oua. E delicios ;) Ps: Mii de scuze pentru poze, dar l-am terminat in seara asta , iar lumina de la bec e cam slaba. Asadar va invit la o felie de tort >:D<

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu lapte fierbinte sau zeama de lamaie
  • 10 linguri de nuca macinata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 120 g unt moale (80% grasime)
  • 120 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri de nuca macinata
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 2 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Pentru blat: Se bat albusurile spuma tare,apoi se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana cand se formeaza o spuma lucioasa,apoi se adauga treptat faina si bicarbonatul stins.Se amesteca cu grija de jos in sus,astfel incat sa nu se lase spuma.La final incorporam si nuca putin cate putin. Ungem o tava rotunda(diametrul de 20 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Dam la cuptorul preincalzit 180° pana trece testul cu scobitoarea.Scoatem si lasam sa se raceasca pe un gratar.

Crema: Cele 6 galbenusuri impreuna cu zaharul pudra se pun pe baie de aburi amestecand continuu.Cand incep sa se ingroase,oprim focul si lasam la racit.Untul moale se mixeaza bine si se incorporeaza cu galbenusurile racite.Adaugam esenta de vanilie si cele doua linguri de nuca macinata.

Sirop: Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul.Cand zaharul s-a topit, adaugam esenta si oprim focul.

Glazura: Ciocolata se topeste impreuna cu uleiul la bain-marie.

Blatul rece se taie in 3 parti pe care le insiropam si le umplem cu crema, dupa care acoperim cu glazura.

 

TIPS-URI

1

Tortul nu se va tine in frigider,poate doar intr-o camera mai racoroasa,dar nu in frigider, pentru ca altfel,crema se va intari prea mult.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu nuca 303890
retete culinare - Tort cu nuca 303891
retete culinare - Tort cu nuca 303892
retete culinare - Tort cu nuca 303893
retete culinare - Tort cu nuca 303894
retete culinare - Tort cu nuca 303895
retete culinare - Tort cu nuca 303896

COMENTARII (59)

ralu_ca 1

26.04.2014, 06:59

Geanina87 1

26.04.2014, 07:22

reisnaor_2006 1

03.10.2014, 23:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L