Desert tort egiptean

de Geanina87 in Torturi, 13 Feb 2019 | 2053 vizualizari

 

Dupa reteta Jamilei

 

INGREDIENTE

Pentru 1 blat (vom avea nevoie de 4 blaturi):

  • 2 albusuri
  • 40 g nuca macinata
  • 30g zahar
  • 15 g faina
  • 1 praf de sare

Crema de vanilie:

  • 600 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 200 g unt moale
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g amidon de porumb
  • esenta de vanilie

Crema de frisca si nuci caramelizate:

  • 400 ml smantana pt frisca (neindulcita)
  • 250 g nuca
  • 200 g zahar

Frisca pt ornat

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort egiptean:

Blatul: se mixeaza albusurile cu zaharul si praful de sare pana devin o spuma tare si lucioasa. Nuca se amesteca cu faina si se incorporeaza in albusuri. Ungem cu unt un inel de tort cu diametrul de 23 cm si turnam compozitia pe care o nivelam cu o spatula sau o lingura si dam la cuptorul preincalzit 180 grade pana se rumeneste usor. Repetam operatiunea inca de 3 ori ca sa avem 4 blaturi.


Crema de vanilie: Intr-o cratita se pun cele 8 galbenusuri impreuna cu amidonul si se amesteca bine cu telul, apoi se adauga zaharul pudra, esenta si laptele putin cate putin pana il terminam. Punem pe foc amestecand continuu pana se ingroasa, Se lasa la racit la temperatura camerei, dupa care mixam adaugand putin cate putin din untul moale.


Crema de frisca si nuci caramelizate: Caramelizam zaharul si dupa ce devine auriu adaugam nuca si amestecam . Rasturnam totul pe o hartie de copt si lasam la racit. Rupem bucatile cu mana si le maruntim in robotul de bucatarie. Batem smantana pana devine tare si amestecam cu nucile caramelizate. Pastram o parte din nuci pt.ornat.


In inelul in care am copt blaturile asezam blat,crema vanilie, crema frisca si iar blat,crema vanilie etc pana terminam si blaturile si crema. Se orneaza dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Panacris 1

14.02.2019, 19:06

dantes 1

17.02.2019, 11:05

Delicios!

RuxyRux 1

16.04.2020, 21:28

La multi ani minunati!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi pufoase cu branza
  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtite impletite, cu magiun

de RODIMUR 7

ieri la 23:09

Tort de vară cu vanilie și piersici

de Ancutsa 6

ieri la 12:31

Tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre

pe 09.07 la 15:48

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

pe 09.07 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Tort "Black forest"