Desert tort cu trei straturi de ciocolata

de Lau in Torturi, 21 Ian 2018 | 3572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 100 g unt
  • 60 g ciocolata
  • 2 linguri lapte
  • 1/2 praf de copt
  • 150 g zahar
  • 1 praf de sare
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 20 g cacao
  • 50 g faina
  • 1 ou+1 albus
  • stratul de ciocolata neagra
  • 300 g ciocolata neagra
  • 200 g frisca lichida
  • 50 g unt
  • esenta de rom
  • Stratul de ciocolata cu lapte
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 200 g frisca lichida
  • 50 g unt
  • esenta de rom
  • stratul de ciocolata alba
  • 300 g ciocoalata alba
  • 200 g frisca lichida
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • 1 ciocolata amaruie
  • 50 g frisca
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu trei straturi de ciocolata:

Blat-topim untul si il lasam sa se raceasca cat timp vom amesteca ingredientele solide.

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, sare, cacaua.

Batem oul dupa care il amestecam cu untul racit si adaugam in fir subtire peste ingredientele solide.

Adaugam ciocolata topita impreuna cu laptele la baie marie, iar la final incorporam albusul batut spuma tare.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca 15 min (sa treaca testul cu scobitoarea).

Crema de ciocolata neagra-intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul si 50 g frisca.

Lasam sa se raceasca, dupa care o mixam impreuna cu frisca ramasa, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam esenta dupa gust.

Turnam crema peste blat, nivelam si dam la rece pana ce pregatim urmatoarea crema.

Procedam la fel si pentru urmatoarele creme exact ca mai sus.

Dam la rece cateva ore inainte sa il decoram.

Pentru decor am topit ciocolata impreuna cu untul si frisca, dupa care am turnat deasupra si am nivelat, decoram cu fructe si ciocolata sau dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu trei straturi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu fluturi albi