Tort cos cu flori

de cec in Torturi, 16 Mai 2011 | 8098 vizualizari

 

Am facut tortul pt cineva ca sa participe la un concurs de prajituri

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 180 gr faina
  • 160 gr zahar
  • 10g alune macinate
  • 10g cacao
  • un varf sare
  • esenta vanilie
  • Fiindca nu am batut asa bine, l-am cam dat peste cap si nu a crescut asa bine, asa ca am mai facut un blat alb (simplu) din 
  • 2 oua,
  • 30g zagar,
  • 30gfaina dupa acelasi principiu.
  • crema caramel
  • -2oua
  • -1, 1/2 lg budinca de ciocolata
  • -120 gr zahar pt caramelizat
  • -250ml lapte
  • -20g unt
  • -10g gelatina
  • -200ml frisca
  • -visine
  • plastelina ciocolata
  • 3,1/2 ciocolata amaruie
  • 170g energizant
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cos cu flori:

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile (sau “scrie”) atunci compozitia noastra este gata.  Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior.
Dupa ce faina este incorporata perfect in compozitia de oua, adaugam alta faina si tot asa pana ce terminam toata faina, apoi adaugam alunele, le incorporam si cacaua si incorporam bine. Asezam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si nivelam cu foarte mare grija suprafata.

Am amestecat mascarponele, cu zaharul si mierea. Se topeste gelatina dupa instructiuni, se ia 2-3 linguri din compozitia de mascarpone, se amesteca cu gelatina apoi se toarna in intreaga compozitie. Se bate frisca bine, se adauga smantana si se mai bate pt omogenizare, apoi se adauga compozitiei de mascarpone, adaugand si visinele

Am pus pe foc intr-o cratita zaharul cu 2 lg de apa si am asteptat sa se devina caramel. Intr-un vas am pus cele 2 oua si amidonul si le-am amestecat fara sa faca gogoloate. Am adaugat apoi laptele si am turnat peste caramelul care inca era pe foc, la foc mic. Am lasat pe foc pana ce s-a topit caramelul si crema a devenit ca o budinca groasa, apoi am lasat sa se raceasca dar nu de tot, timp in care am batut frisca
apoi am adaugat gelatina si 20 gr unt. Dupa ce s-a mai racit am adaugat frisca si dupa ce s-a omogenizat am adaugat visinele

Asamblare:

-am taiat blatul in trei

-am pus intr-o strecuratoare rotunda, tapetata cu folie alimentara primul blat l-am insiropat

-am pus crema mascarpone

-am pus al 2 lea blat am insiropat, am pus crema caramel am pus si ultimul blat insiropat si el

-am uns cu unt mixat cu 2 linguri de zahar pt a nu mai fi gaurele in blat

Pt plastelina

Am topit ciocolata, am adaugat energizantul si am omogenizat bine, apoi am lasat la rece cateva ore. Am facut fasii din aceasta plastelina cu care am facut impletitura pe tort. Am adaugat si florile facute inainte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cos cu flori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

cec 1

17.05.2011, 23:07

multumesc
Teobucatar fondantul de fapt e o plastelina de ciocolata si am facut-o eu, Totul e facut in casa

alba_zori 1

06.03.2012, 17:00

cec 1

15.03.2013, 17:42

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!