Tort cu crema straciatella

de nico15 in Torturi, 22 Iun 2014 | 1139 vizualizari

 

Ziua fiicei mele Alexandra

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 235 g de faina
  • 250 g de zahar
  • 15 g cacao
  • 8 oua
  • 50 g de unt
  • Colorant naturat din doua bucati de sfecla
  • Crema:
  • 150 g unt
  • 150 g de zahar pudra
  • 200 g de fulgi de ciocolata
  • 100 g frisca lichida pentru smantana (se bate bine la robot)
  • 400 ml smantana pentru gatit 32% grasime
  • 15 g de gelatina
  • Grazura:
  • 150 g de ciocolata cuvertura
  • 9 capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema straciatella:

Separam ouale, albus de galbenus. Cumparam sfecla prefiarta si o punem sa mai fiarba, trebuie sa scoatem culoare rosiatica necesara pentru colorarea blaturilor.


Batem albusurile spuma iar aproape de final adaugam si jumatate din cantitatea de zahar. Batem pana albusul are o consistenta tare. Amestecam galbenusurile cu restul de zahar, cand s-a topit zaharul se adauga faina si cacaoa cernuta. Luam sfecla o taiem ai o vom pasa prin sita.


Lichidul rezultat il adaugam peste celelalete ingrediente si amestecam (nu prea mult lichid, mai putin dar foarte concentrat). La final adaugam si albusurile si omogenizam, amestecand de jos in sus sa aeram compozitia.


Cuptorul a fost preincalzit, punem compozitia intr-un cerc de 22 cm si dam la cuptor aproximativ 30 de minute la 180 de grade.


Scoatem din timp untul de la frigider sa fie la temperatura camerei. Facem o crema din unt si zahar pudra. Batem la mixer 100 ml de smantana pentru frisca pana se intareste. Hidratam gelatina in putina apa rece. Adaugam smantana pentru gatit peste crema de unt si amestecam, peste aceasta adaugam frisca batuta bine. Scoatem din robot si punem intr-un alt vas. Vom adauga fulgii de ciocolata.


Punem gelatina cateva secunde la cuptorul cu microunde cat sa se faca lichida, aceasta se va adauga peste crema si vom omogeniza bine. Dam crema 30 de minute la frigider.


Scoatem blatul de tort si il vom aranja, vom lasa sa se raceasca dupa care vom taia trei straturi din blat. Acest blat NU SE insiropeaza. Luam crema din frigider si vom adauga crema pe blaturile tortului. Vom pune crema inclusiv pe blatul superior.


Topim ciocolata la bain-marie, dupa care o temperam. Punem o tava de aragaz, deasupra ei asezam un suport metalic pe care vom pune tortul. Cand s-a racit glazura o adaugam lasand-o sa curga, pe toata suprafata tortului. Oprim putina glazura deoarece ne va trebui cand vom monda capsunile pe tort.


Spalam si taiem capsunile in jumatate le lasam coditele verzi, vom pune glazura si vom adauga capsunile in forma de buchet in mijlocul tortului.


Cand vom taia tortul se va observa un frumos contrast intre:crema alba cu puncte de ciocolata, blatul rosu si grazura ciocolatie.


Pofta Buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema straciatella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

23.06.2014, 10:48

La multi ani pentru fata ta!

laura_n 1

24.06.2014, 10:47

minunat!
la multi ani, sanatate si bucurii!

nico15 1

24.06.2014, 21:12

Multumesc mult dragele mele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Blat ciocolatos cu trei feluri de crema