Tort floricică

de Flori in Torturi, 8 Apr 2009 | 3719 vizualizari

 

Cum va ziceam, m-am decis sa fac un tort in forma de floare, pentru ziua fetitei mele, care e mare iubitoare de flori, copaci, pamant si alte alea. Asa ca am cerut ceva sfaturi (merci Oana) si am inceput treaba. Ce ne trebuie:

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat: 15 oua, 15 linguri faina, 22 linguri zahar.
  • Pentru crema: 2 cutii branza Almette, 1 fiola vanilie, 2 pliculete zahar vanilat.
  • Pentru frisca si pentru culoare: 1 cutie frisca (am folosit “Tnuva”), 4 linguri zahar, 2 pliculete intaritor frisca (dr. Oetker), 1 sfecla rosie de la care folosim un pic de suc, 1 morcov de la care folosim sucul.
  • Pentru insiropat: o sticluta suc de portocale (am folosit de la Nestle)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort floricică:

Blatul: separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu 15 lg zahar ( un albus-o lingura zahar), galbenusurile le amestecam cu 7 lg. zahar. La final le amestecam intre ele si apoi punem 15 lg faina (un ou=o lingura faina). Totul se da la cuptor si se lasa, vorba Oanei, pana trece “testul scobitorii”. Eu am folosit pt tapetat tava hartie de copt.


Crema de branza se face dupa reteta Oanei, de la tortul-trenulet parca. Frisca, stie toata lumea. :)


Decupatul blatului: pun poze, ca se intelege, scutesc vorba lunga…:)


Eu am decupat cu o cana, petalele si cu o cutie de smantana, “miezul” florii :)


Am pus apoi asa: blat/suc portocale/crema smantana/blat/suc/frisca/ blat final/ frisca pe care am colorat-o cu picaturi de suc de sfecla rosie sau picaturi suc de morcov.


Cam asta e, sper sa va placa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort floricică" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

elena1988 1

04.03.2011, 16:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv cartofi in crusta de malai
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort