Tort floricică

de Flori in Torturi, 8 Apr 2009 | 5250 vizualizari

 

Cum va ziceam, m-am decis sa fac un tort in forma de floare, pentru ziua fetitei mele, care e mare iubitoare de flori, copaci, pamant si alte alea. Asa ca am cerut ceva sfaturi (merci Oana) si am inceput treaba. Ce ne trebuie:

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat: 15 oua, 15 linguri faina, 22 linguri zahar.
  • Pentru crema: 2 cutii branza Almette, 1 fiola vanilie, 2 pliculete zahar vanilat.
  • Pentru frisca si pentru culoare: 1 cutie frisca (am folosit “Tnuva”), 4 linguri zahar, 2 pliculete intaritor frisca (dr. Oetker), 1 sfecla rosie de la care folosim un pic de suc, 1 morcov de la care folosim sucul.
  • Pentru insiropat: o sticluta suc de portocale (am folosit de la Nestle)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort floricică:

Blatul: separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu 15 lg zahar ( un albus-o lingura zahar), galbenusurile le amestecam cu 7 lg. zahar. La final le amestecam intre ele si apoi punem 15 lg faina (un ou=o lingura faina). Totul se da la cuptor si se lasa, vorba Oanei, pana trece “testul scobitorii”. Eu am folosit pt tapetat tava hartie de copt.


Crema de branza se face dupa reteta Oanei, de la tortul-trenulet parca. Frisca, stie toata lumea. :)


Decupatul blatului: pun poze, ca se intelege, scutesc vorba lunga…:)


Eu am decupat cu o cana, petalele si cu o cutie de smantana, “miezul” florii :)


Am pus apoi asa: blat/suc portocale/crema smantana/blat/suc/frisca/ blat final/ frisca pe care am colorat-o cu picaturi de suc de sfecla rosie sau picaturi suc de morcov.


Cam asta e, sper sa va placa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort floricică" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

elena1988 1

04.03.2011, 16:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si ciocolata