Tort de ciocolata

de ramo_cata in Torturi, 8 Noi 2009 | 8013 vizualizari

 

Preparat cu multa dragoste pentru sotul meu care ieri a mai adaugat inca un an in buchetul vietii...si dupa cum vedeti e fan ciocolata:)

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200g faina
  • 1 linguritza praf de copt
  • 1/2 cana ulei
  • 1 plic de budinca cu gust de ciocolata
  • 3 linguri de cacao
Pentru crema de ciocolata:
  • 1 plic budinca cacao
  • 200g ciocolata amaruie
  • unt
Pentru glazura:
  • 200g ciocolata
  • 200ml frisca
  • 1 lingura ulei
Pentru sirop:
  • 150 ml apa
  • 4 linguri de zahar
Pentru ornat:
  • o ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Am separat albusurile de galbenusuri.albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea.galbenusurile le-am frecat cu uleiul,le-am adaugat peste albusuri.am adaugat budinca si cacaua.am amestecat faina cu praful de copt ,am adaugat-o peste compozitie,in ploaie,mixand.

Am uns forma de tort cu ulei ,am tapetat-o cu faina si am adaugat compozitia.am dat-o la cuptor circa 50 minute la foc mic.am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca.

Crema:

Am preparat budinca(500 ml lapte,praful de budinca,2 linguri de faina,4 linguri de zahar)  peste care am adaugat ciocolata mestecand continuu sa nu se prinda..totul la foc mic...la final am adaugat si untul,cam 2 linguri.

 

Glazura:

Am pus frisca pe foc foarte mic si am adaugat ciocolata rupta bucatele.am amestecat pana la topire.am adaugat uleiul.am citit intr-o revista ca uleiul ii da stralucire care se mentine si a2a zi...

 

Sirop:am fiert apa cu zaharul pana s-a topit.

Am taiat blatul in doua,am insiropat primul blat,am adaugat crema.am pus ce-l de-al doilea blat,l-am insiropat.am turnat glazura calduta in mijlocul blatului,am lasat sa se scurga bine,sa se acopere si marginile lui.nu am nivelat cu nimic.

Ornat:am topit ciocolata alba...pe o foaie de copt am desenat 3 inimioare si diverse modele care mi-au venit in cap pe moment...dupa ce s-au racit le-am asezat pe tort...

 

 

 

TIPS-URI

1

eu am topit ciocolata alba pe foc apoi m-am documentat si ar fi fost mai bine sa o topesc la bain-marie

2

desenele trebuiau bagate un picut la congelator ,nici asta nu am facut...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

ramo_cata 1

03.03.2010, 21:29

imi pare rau ca nu ti-am raspuns dar n-am mai avut acces la calculator,sunt la sora mea in vizita..cum a iesit tortuletul?

susu 1

11.03.2010, 09:49

A iesit foarte bun doar ca l-am facut cu mici modificari. Este tortul martisor.

bianca92 1

28.10.2013, 14:45

tortul perfect pentru fanii de ciocolata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort rapid de biscuiti cu crema Ole de ciocolata si frisca