Tort D si T

de Constelatialeu in Torturi, 10 Sep 2016 | 3888 vizualizari

 

Dragos si Tudor, nasul mare si nasul mic...zic sa-i sarbatorim cu dulcegarii......

 

INGREDIENTE

  • Blat diametrul 28 cm
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 12 linguri pline cu nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 4-5 lg zahar
  • 1 fiola de esenta de rom
  • Crema
  • 1 borcan de 750 g DuoCreme
  • 500 g mascarpone
  • visine din visinata
  • Pentru imbracat tortul
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g nuci caramelizate
  • Decor
  • ciocolata topita
  • flori din pasta de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort D si T:

Blat : Il pregatim cu o seara inainte, a doua zi se taie mult mai bine. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, se adauga nuca macinata si faina cernuta. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus se incorporeaza albusurile. Se tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 28 cm, cu hartie de copt, se pune compozitia in forma si apoi se baga la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scaoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pana a doua zi.

Sirop: Apa cu zaharul s epun la fiert, cand incepe sa clocoteasca se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, Se lasa la racit.

Crema : In tr-un castron se pune mascarpone si se amesteca cu duocreme pana se omogenizeaza bine.

Pregatim si krantul tot de seara, cca 200 g zahar caramelizat adaugam cca 200 g nuca , amestecam bine si intindem pe un fund uns cu ulei, lasam sa se raceasca...am facut un pic mai mult sa mananc si eu niste krantanit, am folosit doar 150 g de krant pe care l-am maruntit la robot si l-am amestecat cu smantana batuta bine.

Din pasta de zahar am decupat floricele de diverse marimi si culori, le-am lasat sa se usuce pana a doua zi.

Asamblare: Sectionam blatul de tort in trei, asezam pe un platou prima parte, insiropam bine, intindem o parte din crema, apoi asezam visine din visinata, dupa ce am scos samburii, asezam foaia a doua, insiropam, intindem crema si visine din visinata, la final asezam foaia a treia o insiropam si intindem restul de crema. Marginea tortului o imbracam cu amestecul de frisca si krant. Topim ciocolata pe baie de abur si apoi ornam. Deasupra asezam floricelele din pasta de zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort D si T" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si branza