Tort D si T

de Constelatialeu in Torturi, 10 Sep 2016 | 613 vizualizari

 

Dragos si Tudor, nasul mare si nasul mic...zic sa-i sarbatorim cu dulcegarii......

 

INGREDIENTE

  • Blat diametrul 28 cm
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 12 linguri pline cu nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 4-5 lg zahar
  • 1 fiola de esenta de rom
  • Crema
  • 1 borcan de 750 g DuoCreme
  • 500 g mascarpone
  • visine din visinata
  • Pentru imbracat tortul
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g nuci caramelizate
  • Decor
  • ciocolata topita
  • flori din pasta de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort D si T:

Blat : Il pregatim cu o seara inainte, a doua zi se taie mult mai bine. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, se adauga nuca macinata si faina cernuta. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus se incorporeaza albusurile. Se tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 28 cm, cu hartie de copt, se pune compozitia in forma si apoi se baga la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scaoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pana a doua zi.

Sirop: Apa cu zaharul s epun la fiert, cand incepe sa clocoteasca se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, Se lasa la racit.

Crema : In tr-un castron se pune mascarpone si se amesteca cu duocreme pana se omogenizeaza bine.

Pregatim si krantul tot de seara, cca 200 g zahar caramelizat adaugam cca 200 g nuca , amestecam bine si intindem pe un fund uns cu ulei, lasam sa se raceasca...am facut un pic mai mult sa mananc si eu niste krantanit, am folosit doar 150 g de krant pe care l-am maruntit la robot si l-am amestecat cu smantana batuta bine.

Din pasta de zahar am decupat floricele de diverse marimi si culori, le-am lasat sa se usuce pana a doua zi.

Asamblare: Sectionam blatul de tort in trei, asezam pe un platou prima parte, insiropam bine, intindem o parte din crema, apoi asezam visine din visinata, dupa ce am scos samburii, asezam foaia a doua, insiropam, intindem crema si visine din visinata, la final asezam foaia a treia o insiropam si intindem restul de crema. Marginea tortului o imbracam cu amestecul de frisca si krant. Topim ciocolata pe baie de abur si apoi ornam. Deasupra asezam floricelele din pasta de zahar.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort D si T 455988
retete culinare - Tort D si T 455989
retete culinare - Tort D si T 455990
retete culinare - Tort D si T 455991
retete culinare - Tort D si T 455992
retete culinare - Tort D si T 455993
retete culinare - Tort D si T 455994
retete culinare - Tort D si T 455995
retete culinare - Tort D si T 455996
retete culinare - Tort D si T 455997
retete culinare - Tort D si T 455998
retete culinare - Tort D si T 455999
retete culinare - Tort D si T 456000
retete culinare - Tort D si T 456001
retete culinare - Tort D si T 456002
retete culinare - Tort D si T 456003

COMENTARII (23)

Andra_Constantinescu 1

13.09.2016, 08:57

Ce tort frumos ai făcut, Cleme!

Aletta 1

13.09.2016, 11:38

Sa traiasca nasiiii

mihaelar63 1

13.09.2016, 12:03

Vreau si eu un buchetel de acesta cu tort cu tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: